Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: طالبان از پایگاه‌های امریکا در افغانستان محافظت کرده است

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز به نقل از سه مقام‌ امریکایی گزارش کرده است که طالبان بر بنیاد یک ضمیمه سری با امریکا پایگاه‌های آن کشور در افغانستان را برای یک سال محافظت کرده است.

دو منابع غربی به رویترز گفته که امریکا پیشنهاد طالبان برای حفاظت پایگاه‌ها امریکا از حملات به ویژه از حمله‌های گروه داعش پذیرفته است.

این گزارش افزوده که طالبان میخواستند نیت نیک خود را به امریکا ثابت کند که از خاک افغانستان علیه امریکا استفاده نخواهد شد.

یک دیپلوما غربی در این باره گفته است که” برای طالبان مهم بود که توانایی خود را ثابت کند که بر همه افراد در این گروه مانند شبکه حقانی کنترول دارد”

تاکنون وزارت خارجه امریکا در این باره به رسانه‌ها چیزی نگفته است و نه این گزارش را رد کرده است.

به اساس گزارش رویترز پس از امضای توافقنامه امریکا با طالبان حملات برپایگاه‌های نیروهای امریکایی و تلفات آنها گزارش نشده است.

اما برخلاف طالبان حملات شان را بر نیروهای امنیتی افغان افزایش داده اند و در جریان این خشونت ها به غیرنظامیان نیز آسیب رسیده است. 

رویترز افزوده که در دو هفته گذشته بیشتر از ۱۰۰ نیروی افغان در حملات طالبان کشته شده اند.

این در حالی است که جنرال سکات میلر، فرمانده نیروهای کل امریکایی و ناتو درافغانستان گفته بود که خروج منظم سربازان خارجی از افغانستان آغاز شده است.

قبل از این جوبایدن، رییس جمهور امریکا گفته بود که تا تاریخ ۱۱ ماه سپتمبر همه نیروهای امریکایی از افغانستان را خارج میکند.

از سوی دیگر، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان، درباره این گزارش چیزی نگفته است؛ اما گفته است که پس از اول ماه می، به امریکاییان تضمینی داده نشده است که بر آنان حمله نخواهد شد.

او در این باره گفته که ” تاکنون تعهد برای اینکه نیروهای خارجی را هدف قرار ندهیم تا اول ماه می است. بعد از این که ما آنها را هدف قرار خواهیم داد یا نه مورد بحث است.”

این در حالی است که زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان با تیم مذاکره کننده طالبان در دوحه دیدار و روی روند گفتگوهای جاری صلح گفتگو کرده است.

دفتر سیاسی طالبان در قطر گفته است که هئیت این گروه به رهبری ملابرادر با خلیلزاد دیدار و گفتگو کرده است.

دراین دیدار دوطرف روی وضعیت جاری افغانستان و روند صلح بحث و گفتگو نمودند.

رویداد های اخیر

منیر در نشست ازبکستان: کشت مواد مخدر در افغانستان «تقریباً به صفر» کاهش یافته است

Published

on

عبدالرحمن منیر، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله در نشست اطلاع رسانی و هماهنگی منطقه‌ای آسیای میانه در ازبکستان گفت که کشت، قاچاق، و فروش مواد مخدر در افغانستان «تقریباً به صفر» کاهش یافته است.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله در خبرنامه‌ای نوشته که آقای منیر در این نشست مبارزه جاری امارت اسلامی علیه مواد مخدر در افغانستان را «نقطه عطفی از دستاوردها» توصیف کرد.

منیر در این نشست بر همکاری کشورهای عضو تاکید کرد و از آن‌ها خواست که با دهاقین افغان در ایجاد زمینه‌های بدیل معیشت همکاری کنند تا پدیده مواد مخدر از افغانستان به‌گونه کامل ریشه‌کن شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع کرد

Published

on

حکومت استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی افغانستان تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع نموده و دلیل آن را بدتر شدن وضعیت حقوق بشر به ویژه برای زنان و دختران اعلام کرده است.

پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، گفت که این مقام‌ها در «سرکوب زنان و دختران و تضعیف حکومتداری خوب یا حاکمیت قانون» دست داشته‌اند.

وانگ مقام‌های تحریم شده را به محدود کردن دسترسی زنان و دختران به آموزش، کار، آزادی رفت و آمد و مشارکت در زندگی عمومی متهم کرد.

این مقام‌ها شامل محمد خالد حنفی، وزیر امر بالمعروف و نهی عن المنکر؛ ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی؛ عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه؛ و عبدالحکیم حقانی، رئیس ستره محکمه هستند.

سیف الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر، از این تحریم‌ها انتقاد کرد.

او ادعا کرد کشورهایی که چنین اقداماتی را اعمال می‌کنند «خودشان ناقض حقوق زنان هستند» و اقدام استرالیا را توهین به ارزش‌های دینی و فرهنگی افغان‌ها خواند.

خیبر افزود که امارت اسلامی نقض حقوق صدها هزار زن را در چهار سال گذشته متوقف کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!