خبرهای تازه

گزارش: طالبان در بخش های از افغانستان حکومت موازی تشکیل داده اند

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

بر بنیاد پژوهش تازه انستیتوت توسعه خارجی بریتانیا، اکنون طالبان خود را یک گروه هراس افگن نمی دانند، بلکه دنبال بدست گیری حکومت در افغانستان اند.  

در این پژوهش آمده است که گروه طالبان منسجم تر از پیش شده اند و خدمات عمومی دولت و نهاد های امداد رسان را در قلمرو شان زیر اداره خود دارند.

در پژوهش چند نکته درشت وجود دارد؛ نخست این که رژیم طالبان خیلی بیشتر از قبل منسجم شده است و این گروه کمیسیون های سطح بالا در بخش های مالیات، صحت، معارف، عدالت و بخش مالی ایجاد کرده است.  آن هم با زنجیره مشخصی از فرماندهی رهبران آنان که در پاکستان مستقر هستند.

دوم طالبان خدمات عمومی دولت و نهاد های امداد رسان را در قلمرو شان اداره می کنند و این خدمات بر اساس قانون های این گروه طالبان عرضه می شود.

در این میان، دبیر کل ناتو تاکید می ورزد که صلح با گروه طالبان در افغانستان از طریق خروج نیروهای خارجی نه بل در حضور آنان بدست می آید.

آقای استولتنبرگ میگوید: “برای اولین بار ما دیدیم که آتش‌ بس هر چند کوتاه بود، ولی نتیجه داد. نخست حکومت آتش‌ بس اعلام کرد و پس از آن طالبان حداقل چند روزی آن را پذیرفتند. ما باید این راه طولانی را کوتاه سازیم.”

دولت افغانستان و هم‌ پیمانان اش چشم به راه اند تا طالبان بار دیگر آتش بس کنند و این گروه به گفتگو های سیاسی با دولت تن بدهد. اما عملاً طالبان در نزدیک به ده ولایت در برابر نیروهای دولتی می جنگند و هیچ چراغ سبز برای صلح نشان نداده اند.

طالبان در آتش بس کوتاه شان توانستند در شهر های افغانستان نیز نفوذ پیدا کنند، اما این نفوذ از سوی دولت تاکنون تهدید پنداشته نمی شود.

محمد رادمنش سرپرست دفتر سخنگوی وزارت دفاع اظهار نمود: “در برخی جا ها که طالبان اقدام های را علیه دولت انجام می دهند، ما هم از مردم دفاع می کنیم و هم به کسانی که چنین فعالیت ها را انجام بدهند مقابله می کنیم.”

در فصل تازه جنگ چندین ولسوالی بین طالبان و دولت دست به دست شد. این گروه می خواهد گستره حاکمیت اش را وسیع بسازد اما دولت دفاع می کند و چشم انداز صلح با طالبان دارد.

گزارشگر: باعث حیات

Trending

خروج از نسخه موبایل