Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش یوناما: قطع گسترده خدمات مخابراتی در افغانستان؛ میلیون‌ها شهروند “دسترس‌ناپذیر” شدند

این گزارش که بر اساس مصاحبه با ۱۱۱ نفر در ۳۲ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان تهیه شده، هزینه‌های انسانی این قطعی برق را مستند می‌کند.

منتشر شده

در

گزارش تازه دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نشان می‌دهد که قطع دو روزه خدمات مخابراتی در سراسر کشور، پیامدهای جدی برای زندگی روزمره شهروندان، بخش صحی، تجارت و عملیات بشردوستانه به همراه داشته است.

این قطع خدمات که از ۷ تا ۹ میزان (۲۹ سپتمبر تا ۱ اکتبر) ادامه داشت، میلیون‌ها افغان را از دسترسی به تیلیفون‌های همراه و اینترنت محروم کرد. بر اساس گزارش یوناما با عنوان «دسترس‌ناپذیر: تأثیر قطع خدمات مخابراتی بر مردم افغانستان»، این وضعیت محدودیت‌های موجود برای زنان و دختران را تشدید کرده و باعث تأخیرهای خطرناک در ارائه خدمات صحی و عملیات بشردوستانه گردیده است.

این گزارش که بر اساس مصاحبه با ۱۱۱ نفر در ۳۲ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان تهیه شده، هزینه‌های انسانی این قطعی برق را مستند می‌کند.

کارمندان صحی از مرگ‌های قابل پیشگیری به دلیل عدم دسترسی به ارتباطات عاجل و مشکلات در زنجیره تأمین خبر داده‌اند. یک نرس در ولایت لغمان روایت کرده که یک نوزاد مادر باردار به دلیل نبود امکان هماهنگی خدمات صحی جان خود را از دست داد. داکتران در بادغیس و زابل نیز مرگ کودکان ناشی از سوءتغذیه و کمبود خون را به دلیل قطع خدمات مخابراتی مرتبط دانسته‌اند.

زنان، به‌ویژه آن‌هایی که بیرون از خانه کار می‌کنند، با محدودیت‌های بیشتری مواجه شدند و بسیاری قادر به تماس با محارم خود برای سفر و فعالیت‌های ضروری نبودند. محصلین و کارآفرینان زن نیز مجبور به توقف فعالیت‌های آنلاین خود شدند.

قطع خدمات همچنین بر بخش بانکداری تأثیر گذاشت؛ انتقلات داخلی و بین‌المللی متوقف شد، حقوق کارمندان پرداخت نگردید و بسیاری قادر به تأمین نیازهای ضروری خود نشدند. کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ، از دهاقین تا فروشگاه‌های آنلاین، زیان‌های جدی متحمل شدند و هوتل‌ها و رستورانت‌ها با کاهش کامل مشتریان مواجه شدند.

فعالیت‌های بشردوستانه نیز مختل شد؛ توزیع نقدی، ثبت هویت و هماهنگی تیم‌های میدانی با تأخیر مواجه گردید و برخی سالمندان بازگشته از کشورهای همسایه به دلیل ناتوانی در دسترسی به سیستم‌های الکترونیکی جان خود را از دست دادند.

گزارش همچنین تأکید می‌کند که قطع خدمات مخابراتی بر رسانه‌ها و آزادی بیان تأثیر منفی گذاشته و باعث ایجاد خلأ اطلاعاتی و افزایش شایعات و ترس در میان جامعه شده است.

یوناما هشدار داده است که وابستگی شدید افغانستان به خدمات مخابراتی، این کشور را در برابر چنین محدودیت‌هایی آسیب‌پذیر می‌سازد و تأکید کرده است که مردم افغانستان نباید به خاطر سیاست‌های محدودکننده در دسترسی به ارتباطات، از حقوق اساسی خود محروم شوند.

رویداد های اخیر

والی هرات: ایستگاه خط آهن رباط‌ پریان با معیارهای جهانی به‌زودی تکمیل می‌شود

Published

on

مولانا اسلام‌جار، والی هرات، در ادامه بررسی فعالیت‌های خط آهن هرات–خواف، از روند پیشرفت کار پروژه ساخت ایستگاه رباط‌ پریان در این ولایت بازدید کرد.

براساس خبرنامه دفتر والی هرات، آقای اسلام‌جار در بازدید از بخش‌های مختلف این پروژه، هدایات و راهنمایی‌های لازم را برای تسریع روند اجرایی آن با مسئولان مربوطه در میان گذاشت.

او خاطرنشان کرد که ایستگاه خط آهن رباط‌ پریان با معیارهای جهانی ساخته می‌شود و با تکمیل آن در آینده نزدیک، خط آهن تا رباط‌ پریان امتداد خواهد یافت.

همچنان مسئولان پروژه ساخت ایستگاه رباط‌ پریان با تأکید بر تسریع کار، اطمینان دادند که این ایستگاه به‌زودی به بهره‌برداری سپرده می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر صنعت و تجارت با همتای‌ بلاروسی‌اش درباره خریداری تیل دیزل و پطرول گفتگو کرد

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی در دیدار با آندری یوگنیویچ کوزنیتسوف، وزیر صنایع بلاروس در مورد بلندبردن سطح دادوستد میان دو کشور و خریداری تیل دیزل و پطرول از این کشور گفتگو کرده است.

آقای عزیزی این مطلب را در سفر خود به ازبکستان به وزیر صنایع بلاروس مطرح کرده است.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت کشور، آقای عزیزی از سرمایه‌گذاران بلاروس دعوت نمود تا با استفاده از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان به ویژه در سکتور ادویه سرمایه‌گذاری کنند.

خبرنامه افزوده است که در نتیجه دو طرف روی ایجاد تیم کاری به سطح معینان دو وزارت توافق کردند تا پیرامون موضوعات مورد بحث در این ملاقات به خصوص افزایش میزان تجارت دو کشور گفتگو نمایند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد ارتباط اعضای امارت اسلامی با گروه القاعده را با «جدیت» رد کرد

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی افغانستان در واکنش به گزارش تازه انستیتوت خاورمیانه گفته که ادعای ارتباط اعضای امارت اسلامی با گروه القاعده نادرست است و آن را با «جدیت» رد کرده است.

ذبیح‌الله مجاهد در یک پیام صوتی در واکنش به گزارش‌های رسانه‌ای درباره یک پروژه تحلیلی در حال اجرا از سوی انستیتوت خاورمیانه که بیش از ۱۲۰۰ مقام امارت اسلامی را نقشه‌برداری کرده، افزوده است که امارت اسلامی نیازی ندارد با گروه‌های فرامرزی ارتباط داشته باشد.

مجاهد تصریح کرده است که چنین گزارش‌هایی با هدف مغشوش‌ساختن اذهان مردم و ایجاد تبلیغات منفی علیه امارت اسلامی منتشر می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!