Connect with us

جهان

گفتگوی جوبایدن و پوتین با محوریت اوکراین 

منتشر شده

در

جو بایدن، رییس جمهور امریکا و ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، روز گذشته (پنجشنبه،۹جدی) در باره مسایل امنیتی بشمول تنش‌ها بر سر اوکراین صحبت کردند.

این درحالی است که تنش‌ها میان واشنگتن و مسکو پس از آن شدت یافت که روسیه ده‌ها هزار نیروی خود را به سرحد اوکراین اعزام کرد، اقدامی که به گفته‌ای مقام‌های امریکا‌یی، نماینگر حمله احتمالی روسیه بر اوکراین است.

جن ساکی، سخنگوی قصر سفید، گفته که بایدن از همتای روسی‌اش خواسته تا تنش‌ها با اوکراین را کاهش بدهد، اما پوتین در مورد عقب نشینی ده‌ها هزار نیروی خود وعده قطعی نداده است.

ساکی با نشر اعلامیه‌ای گفته که جوبایدن به همتای روسی‌اش “واضح ساخته است اگر روسیه بیشتر به اوکراین تهاجمی برخورد کند، امریکا و متحدان‌آن پاسخ قاطع خواهد داد.”

به نقل از رویترز یکی از مقام‌های ارشد دولت واشنگتن گفته است که دراین مکالمه بایدن دو راه را پیش روی پوتین گذاشت که شامل دیپلماسی و بازدارندگی بود که بها و پیامدهای جدی خواهد شد.

در گزارش آمده است که با وجود این گفتگو، لحن آن از سوی مقام‌های دو کشور جدی بود و هیچ یک از مقام‌های دو کشور پیشرفت جدی و چشمگیری را درباره راه‌حل یا خط مشی توافق بین دو طرف مطرح نکردند.

واشنگتن با گزارشی که اخیرا منتشر شد مبنی بر اینکه روسیه حدود ۱۰ هزار سرباز خود را عقب می‌کشد، قانع نشده است و مقام‌ها می‌گویند که شواهد کمی از این عقب‌نشینی دیده‌اند.

در همین حال، ‌یوری اوشاکوف، مشاور روابط خارجی پوتین، گفته که بایدن در جریان این تماس تیلفونی بار دیگر تهدید کرد که در صورت تشدید منازعه،‌ امریکا تحریم‌های جدید را بر مسکو وضع خواهد کرد.

او افزود که پوتین در پاسخ تهدید کرده که اگر واشنگتن بر مسکو تحریم‌ها وضع کند، چنین اقدام ممکن است “موجب قطع روابط کامل میان دو کشور” شود.

اوشاکوف گفت:‌ “این یک اشتباه بزرگی است که پیامد سنگین را در پی خواهد داشت.”

اوشاکوف همچنین گفت:”مذاکرات دوجانبه آتی در مورد تضمین‌های امنیتی بین ایالات متحده و روسیه نباید به گفتگوهای بی معنی تبدیل شود، بلکه باید به عنوان یک اولویت کلیدی به نتایج معنادار دست یابد. پوتین گفت که ما برای مذاکرات اهمیت زیادی قائل هستیم، اما نباید یک گفتگوی بی معنی و بی حاصل تبدیل شود. ما منتظر فرآیند مذاکره نیستیم، بلکه منتظر نتایج آن هستیم.”

جهان

زلنسکی: ۵۵ هزار سرباز اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند

Published

on

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، می‌گوید که تعداد سربازان اوکراینی که در نتیجه جنگ این کشور با روسیه در میدان جنگ کشته شده‌اند، ۵۵۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

زلنسکی در مصاحبه‌ای با تلویزیون فرانسه ۲ گفت: «در اوکراین، تعداد رسمی سربازان کشته شده در میدان جنگ – چه حرفه‌ای و چه اجباری – ۵۵۰۰۰ نفر است.»

وی افزود که علاوه بر این رقم تلفات، «تعداد زیادی از مردم» نیز رسماً مفقودالاثر هستند.

زلنسکی پیش از این در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی امریکایی «ان‌بی‌سی» در فبروری ۲۰۲۵ به رقمی برای کشته‌شدگان جنگ اوکراین اشاره کرده و گفته بود که بیش از ۴۶۰۰۰ نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند.

Continue Reading

جهان

حملات اسرائیل ۳۱ فلسطینی، از جمله کودکان، را در غزه کشت

Published

on

به گفته منابع صحی که با شبکه الجزیره صحبت کرده‌اند، دست‌کم ۳۱ فلسطینی، از جمله شش کودک، در حملات اسرائیل بر شهر غزه و خان‌یونس از صبح روز شنبه کشته شده‌اند.

این حملات یک روز پیش از آن صورت می‌گیرد که اسرائیل قرار است روز یک‌شنبه گذرگاه رفح میان غزه و مصر را دوباره بازگشایی کند؛ گذرگاهی که از ماه می ۲۰۲۴ تاکنون بسته بوده است.

دفتر رسانه‌های دولتی غزه اعلام کرده است که از زمان اجرایی شدن آتش‌بس میانجی‌گری‌شده توسط ایالات متحده در دهم اکتوبر، بیش از ۵۰۰ فلسطینی توسط نیروهای اسرائیلی کشته شده‌اند.

بر اساس آمار مقام‌های صحی محلی، از آغاز عملیات نظامی اسرائیل در غزه در اکتوبر ۲۰۲۳ تاکنون، دست‌کم ۷۱ هزار و ۷۶۹ فلسطینی کشته و ۱۷۱ هزار و ۴۸۳ تن دیگر زخمی شده‌اند. در اسرائیل نیز در حملات به رهبری حماس در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳، دست‌کم یک‌هزار و ۱۳۹ نفر کشته شدند و حدود ۲۵۰ نفر به اسارت گرفته شدند.

Continue Reading

جهان

هشدار گوترش درباره فروپاشی مالی سازمان ملل

 بر اساس نامه‌ای که توسط خبرگزاری رویترز مشاهده شده، «آنتونیو گوترش» سرمنشی سازمان ملل به کشور‌ها هشدار داده که این سازمان در معرض خطر «فروپاشی مالی قریب‌الوقوع» است.

Published

on

سرمنشی سازمان ملل به سران کشور‌ها هشدار داد که بودجه این سازمان رو به اتمام بوده و با بحران مالی شدید مواجه است.

 بر اساس نامه‌ای که توسط خبرگزاری رویترز مشاهده شده، «آنتونیو گوترش» سرمنشی سازمان ملل به کشور‌ها هشدار داده که این سازمان در معرض خطر «فروپاشی مالی قریب‌الوقوع» است.

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل، در نامه‌ای به نماینده کشور‌ها نوشت: «بحران در حال عمیق‌تر شدن است، اجرای برنامه‌ها را تهدید می‌کند و خطر فروپاشی مالی را به همراه دارد؛ و اوضاع در آینده نزدیک بدتر خواهد شد.»

گوترش با هشدار نسبت به اینکه نقدینگی ممکن است تا ماه جولای تمام شود، گفته است: «یا همه کشور‌های عضو به تعهدات خود برای پرداخت کامل و به موقع عمل کنند؛ یا کشور‌های عضو باید قوانین مالی خود را به طور اساسی اصلاح کنند تا از فروپاشی مالی قریب‌الوقوع جلوگیری شود.»

سازمان ملل متحد ماه‌ها است که با بحران نقدینگی رو‌به‌رو است. در همین حال، واشنگتن پرداخت بودجه داوطلبانه به اداره‌های این سازمان را کاهش داده و از پرداخت‌های اجباری به بودجه‌های عادی و صلح سازمان ملل متحد خودداری کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!