Connect with us

جهان

گلوله باری در یک راهپیمایی در پاکستان چندین کشته و زخمی برجا گذاشت

منتشر شده

در

مقام‌های امنیتی پاکستان می‌گویند که در نتیجۀ درگیری در نزدیک شهر لاهور، چهار پولیس کشته و صدها تن دیگر زخمی شده‌اند.

این درگیری دیروز زمانی آغاز شد که فعالان مسلح گروه ممنوع اسلام‌گرای تحریک لبیک پاکستان(TLP) برای حرکت بسوی شهر اسلام آباد، پایتخت پاکستان آماده می‌شدند.

یک سخنگوی پولیس پنجاب می‌گوید که، درگیری در جریان راهپیمایی تحریک لبیک پاکستان در شاهراه شیخپوره در حومۀ شهر لاهور، روزگذشته (چهارشنبه٬ ۵عقرب) زمانی رخ‌داد که فعالان این گروه برای راهپیمایی بسوی اسلام‌آباد پایتخت پاکستان، آماده‌گی می‌گرفتند.

به گفتۀ پولیس، فعالان تحریک لبیک پاکستان که با تفنگچه و ماشیندار از جمله با کلاشینکوف مسلح بودند، تیراندازی را بسوی نیروهای امنیتی آغاز کردند که تظاهرات‌کنندگان را کنترل می‌کردند.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، رائو سردار علی‌خان، سرمفتش پولیس پنجاب، دیروز گفت که چهار افسر پولیس کشته و دست کم ۲۶۳ تن دیگر زخمی شدند.

سخنگویان تحریک لبیک پاکستان نیز گفته اند که شماری از فعالان این گروه هم در این درگیری کشته و یا زخمی شده اند، اما ارقام دقیق آن را ارایه نکرده‌اند.

هزاران تن از فعالان گروه ممنوع اسلامگرای تحریک لبیک پاکستان از روز جمعه به این‌سو به دلیل نشر مجموعه‌ای از کاریکاتورهایی پیغمبر اسلام که توسط یک مجله طنز فرانسوی نشر شده، مزدحم‌ترین شاهراه پاکستان را مسدود کرده و خواستار آزادی رهبر این گروه و اخراج سفیر فرانسه از پاکستان شده‌اند.

پس از روزها تنش، از جمله درگیری‌های هفته گذشته که در جریان آن سه افسر پولیس کشته شدند، وزارت داخلۀ پاکستان دستور داده که بر اساس قوانین ضد تروریزم، شبه نظامیان حکومتی در آن منطقه، مستقر شوند.

شیخ رشید احمد٬ وزیر داخلۀ پاکستان به خبرنگاران گفته که شبه نظامیان حکومتی برای ۶۰ روز در آنجا خواهند بود و به آن‌ها صلاحیت رفتن به هر منطقۀ که در پنجاب می‌خواهند، داده شده است.

رشید احمد همچنان به فعالان تحریک لبیک پاکستان هشدار داده که لطفاً عقب نشینی کنند.

این سومین کمپاین اعتراضی این گروه در سراسر پاکستان از سال ۲۰۱۷ میلادی در مورد کاریکاتورهایی است که شماری از مسلمانان آن را عمیقا توهین‌آمیز می‌دانند.

مجله فرانسوی شارلی ابدو، برای نخستین بار این کاریکاتورها را در سال ۲۰۰۶ میلادی نشر کرد و در سال گذشته آن‌ها را به مناسبت آغاز محاکمه در مورد حمله مرگبار سال ۲۰۱۵ تندروان اسلام‌گرا به دفاتر این مجله در پاریس، دوباره این کاریکاتورها را نشر کرد.

فواد چودری، وزیر اطلاعات پاکستان گفته که حکومت از زور استفاده خواهد کرد تا مانع ورود اسلام‌گرایان به شهر اسلام آباد شود.

او به خبرنگاران گفته که حکومت تا کنون خویشتنداری نشان داده‌، اما چالش با اقتدار حکومت را نمی‌توان بیش از این تحمل کرد.

جهان

دست‌کم ۳۸ کشته در پی زلزله ۷.۷ ریشتری در اندونیزیا

Published

on

مقام‌های اندونیزیا می‌گویند در پی زلزله ۷.۷ ریشتری و ده‌ها پس‌لرزه در شرق این کشور، دست‌کم ۳۸ نفر کشته و شماری دیگر زخمی شده‌اند.

این زلزله صبح شنبه رخ داد و نیروهای امدادی برای رسیدن به مناطق نزدیک به مرکز زلزله تلاش می‌کنند.

پس از زلزله، در چند منطقه امواج سونامی کمتر از یک متر ثبت شد، اما هشدار سونامی حدود سه ساعت بعد لغو شد.

سوهاریانتو، رئیس اداره ملی مدیریت حوادث اندونیزیا، گفت تا ساعت ۳ بعدازظهر، ۳۸ نفر کشته، دو نفر به‌شدت زخمی و ۱۱ نفر دیگر به‌گونه سطحی زخمی شده‌اند. به گفته او، حدود دو هزار نفر نیز برای نجات جان‌شان به مناطق امن منتقل شده‌اند.

در شهر بندری مائومره، امدادگران ۲۰ جسد را پیدا کرده‌اند. همچنین شش زخمی و دو نفر که زیر آوار گیر مانده‌اند، شناسایی شده‌اند.

مقام‌های اندونیزیایی می‌گویند شماری از مردم هنوز در ساختمان‌های آسیب‌دیده گیر مانده‌اند و لغزش زمین نیز چندین جاده را مسدود کرده است.

امدادگران هنوز نتوانسته‌اند به ناگیکائو، منطقه نزدیک به مرکز زلزله، برسند. لغزش زمین مسیرهای زمینی را بسته و ارتباطات مخابراتی نیز در این منطقه آسیب دیده است.

حدود دو هزار نفر از ساکنان ناگیکائو تخلیه شده‌اند و به خانه‌ها، انبارها و ساختمان‌های دولتی خسارات وارد شده است. قطع برق و ازدحام ترافیکی نیز گزارش شده است.

والی نوسا تنگارای شرقی گفت دست‌کم پنج نفر در پی فروریختن ساختمان‌ها هنگام خواب جان باخته‌اند.

باشندگان مناطق مختلف گفته‌اند که شدت زلزله بسیار زیاد بوده و تکان‌های آن حدود یک دقیقه ادامه داشته است. در برخی مناطق، مردم برای نجات جان خود از خانه‌ها بیرون فرار کرده‌اند.

یک باشنده ۵۱ ساله منطقه تالیبورا گفت که هنگام وقوع زلزله ۱۳ نفر در خانه‌شان بودند و همه برای نجات جان خود از خانه بیرون شدند.

اداره جیوفیزیک اندونیزیا اعلام کرد که زلزله ساعت ۴:۵۸ صبح به وقت محلی در عمق ۱۵ کیلومتری زمین رخ داده و پس از آن چندین پس‌لرزه ثبت شده است.

در سال ۱۹۹۲ نیز زلزله‌ای به بزرگی ۷.۵ ریشتر در همین منطقه رخ داده بود که خسارات گسترده‌ای به همراه داشت.

اندونیزیا در منطقه موسوم به «حلقه آتش بحرالکاهل» قرار دارد؛ منطقه‌ای که به دلیل فعالیت شدید صفحات زمین، بارها شاهد زلزله و فوران آتشفشان است.

Continue Reading

جهان

تیراندازی مرگبار در میشیگان امریکا؛ پنج تن کشته شدند

پولیس هنوز هویت قربانیان را اعلام نکرده و گفته است که روند اطلاع‌رسانی به خانواده‌های آنان ادامه دارد.

Published

on

در پی تیراندازی در شمال ایالت میشیگان امریکا، پنج تن کشته و یک نفر دیگر به شدت زخمی شده است.

پولیس ایالت میشیگان گفته است که مظنون این رویداد پس از فرار از محل و عملیات جستجوی گسترده، در یک منطقه جنگلی پیدا شده و جان باخته است.

به گفته پولیس، نیروهای امنیتی حوالی ساعت ۱۱:۴۰ پیش از چاشت روز جمعه به خانه‌ای در ولسوالی مسکی‌گی اعزام شدند و در محل، جسد سه نفر و یک فرد زخمی را یافتند.

در جریان جستجوی مظنون، پولیس در یک خانه دیگر نیز جسد یک قربانی دیگر را پیدا کرد.

پولیس گفته است که مظنون ۳۹ ساله، چاد هیکمن، در نزدیکی یک منطقه جنگلی در حوالی دریاچه ویتلاک، در کنار یک فرد دیگر مرده پیدا شده است.

پولیس هنوز هویت قربانیان را اعلام نکرده و گفته است که روند اطلاع‌رسانی به خانواده‌های آنان ادامه دارد.

Continue Reading

جهان

امریکا: محاصره دریایی ایران می‌تواند نامحدود ادامه یابد

تهران پیش‌تر گفته است که بازگشایی تنگه هرمز را به لغو تحریم‌های اقتصادی و آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران مشروط می‌کند.

Published

on

وزیر دفاع امریکا می‌گوید، واشنگتن توانایی حفظ محاصره دریایی ایران را برای مدت نامحدود دارد و در کنار فشار نظامی، فشارهای اقتصادی بر تهران را نیز افزایش خواهد داد.

پیت هگست، وزیر دفاع امریکا، گفته است که نیروهای دریایی این کشور می‌توانند با جابه‌جایی و تعویض کشتی‌ها، حضور خود در منطقه و اجرای محاصره را ادامه دهند.

هم‌زمان، وزیر خزانه‌داری امریکا هشدار داده است که واشنگتن در روزهای آینده اقدامات اقتصادی شدیدتری علیه ایران روی دست خواهد گرفت.

در همین حال، تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز به‌شدت کاهش یافته و حملات گزارش‌شده به کشتی‌ها، نگرانی‌ها درباره اختلال بیشتر در عرضه جهانی نفت را افزایش داده است. سازمان بین‌المللی انرژی نیز پیش‌بینی کرده که عرضه جهانی نفت در سال جاری کاهش چشمگیری داشته باشد.

تهران پیش‌تر گفته است که بازگشایی تنگه هرمز را به لغو تحریم‌های اقتصادی و آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران مشروط می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!