Connect with us

رویداد های اخیر

گوترش: وضعیت زنان افغانستان در مجمع عمومی سازمان ملل به بحث گرفته می‌شود

منتشر شده

در

سرمنشی سازمان ملل متحد می‌گوید که وضعیت زنان در افغانستان میان رهبران ده‌ها کشور جهان که قرار است سه‌شنبه هفته آینده در مجمع عمومی حضور پیدا کنند، به بحث گرفته می‌شود.

آنتونیو گوترش نگرانی عمیق خود را نسبت به وضعیت زنان در افغانستان ابراز کرده و می‌گوید که به این مسأله در مجمع عمومی سازمان ملل رسیدگی خواهد شد.

آقای گوترش گفته است: «حقوق زنان و دختران در افغانستان محور همه نگرانی‌ها است و یکی از موضوعاتی خواهد بود که در دستور کار مجمع قرار دارد.»

نشست هفتاد وهشتمین مجمع سازمان ملل در سه‌شنبه هفته آینده در شهر نیویارک برگزار می‌شود که موضوع آن احیای اعتماد و همبستگی جهانی و تشدید اقدامات حکومت‌ها در تطبیق آجندای سال ۲۰۳۰ برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار است.

هرچند تصمیم‌گیری در نهایت بحث‌ها در مجمع میان رهبران کشورها در مورد وضعیت زنان در افغانستان صورت نمی‌گیرد اما این هفته وضعیت حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان در شورای حقوق بشر سازمان ملل مطرح شد که کشورهای عضو از امارت اسلامی به خاطر نقض حقوق بشر انتقاد کردند.

با این حال، امارت اسلامی بارها اعلام کرده که متعهد به رعایت حقوق بشر به شمول حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلامی است اما از جامعه جهانی خواسته در بحث‌ها و ابراز نظرهای که در مورد افغانستان صورت می‌گیرد، اجازه دهند نماینده از امارت اسلامی حضور داشته باشد.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی، در این مورد گفته است: «افغانستان باید با کشورهای اروپایی و غربی قیاس نشود، افغانستان یک کشور آزاد و مستقل است. ۹۹ اعشاریه ۹۹ فیصد مردم افغانستان مسلمان هستند، یک نظام اسلامی حاکم است، حقوق تمام مردم افغانستان مطابق اصول اسلامی و ارزش‌های ملی تأمین می‌شود.»

ازسویی هم، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان گفته است که ایالات متحده تلاش خواهد کرد تا مقام‌های حاکم در افغانستان را به تغییر رفتار در برابر زنان وادارکند.

کرین دیکر گفته است: «در هیچ نشستی این فرصت را از دست نداده‌ایم که به طالبان نگفته باشیم در راهبرد شان در برابر زنان تغییر وارد کنند. آن راهبردهای که آینده کشور را ویران می‌کند و امکانات معیشت را از خانواده‌ها می ‌گیرد، از آنهایی که برای تغذیه فرزندان شان به درآمد متکی اند.»

خانم دیکر همچنان در بخشی از سخنانش گفته است که ایالات متحده خواهان ایجاد حکومت همه شمول در افغانستان است. او مانند سایرمقام‌های امریکایی گفته است که امریکا از آغاز یک جنگ دیگر در افغانستان حمایت نمی‌کند.

در همین حال، لوی درستیز قوای نظامی امریکا خروج نیروها از افغانستان را یک شکست استراتیژیک خوانده است.

مارک میلی گفته است: «چگونگی خروج از افغانستان یک شکست استراتیژیک بود، ما بیست سال با طالبان جنگیدیم اما در نهایت میدان را به آن‌ها واگذار کردیم. این چیزی است که در ملاء عام به آن شهادت دادم. هیچ راهی وجود ندارد که بتوان خروج از افغانستان را به عنوان یک موفقیت استراتیژیک توصیف کرد.»

روز گذشته (۲۲ سنبله) فرانک میکنزی، قوماندان سابق قوماندانی مرکزی امریکا نیز اظهارات مشابه مارک میلی در مورد حضور بیست ساله امریکا و خروج از افغانستان داشت. میکنزی نیز به شدت از آنچه وی و تیم اش هنگام خروج از افغانستان مرتکب شدند، ابراز ندامت کرد.

رویداد های اخیر

ده‌ها خانواده نیازمند در کابل از کمک‌های زمستانی بنیاد بیات مستفید شدند

Published

on

بنیاد بیات به عنوان بخشی از تلاش‌هایش به منظور کاهش مشکلات مردم در فصل زمستان، برای ده‌ها خانواده نیازمند در ناحیه پنجم کابل کمک توزیع کرد.

مسئولان بنیاد بیات می‌گویند که این روند ادامه دارد و افزون بر کابل، در دیگر ولایت‌های کشور نیز برای دستگیری نیازمندان کمک‌رسانی خواهد شد.

حاجی محمد اسماعیل، معاون بنیاد بیات، در این باره گفت: «کمک های ما شامل آرد، برنج، روغن و کمپل می‌باشد که ما امروز در شهر کابل در ناحیه پنجم توزیع را شروع کردیم و این کمک های ما ان شاء الله به زودی به ولایات هم می رسد.»

دریافت‌کنندگان این کمک‌ها با قدردانی از بنیاد بیات می‌گویند که در شرایط دشوار اقتصادی و سرمای زمستان، این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین نیازهای اولیه آنان دارد.

یکی از دریافت‌کنندگان گفت: «دست‌ شما درد نکند که به مردم فقیر کمک می‌کنید. ما هیچ چیزی نداشتیم و کار هم نبود.»

دریافت‌کننده دیگری افزود: «خیر ببینید که به ما کمک کردید. حتی آرد ما رو به تمام شدن بود.»

مسئولان بنیاد بیات تأکید می‌کنند که روند توزیع کمک‌های زمستانی این بنیاد ادامه خواهد داشت و خانواده‌های نیازمند در کابل و دیگر ولایت‌های کشور در روزهای آینده نیز از این کمک‌ها مستفید خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نزدیک به هفت میلیون مهاجر افغان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، به کشور بازگشته اند

Published

on

وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که پس از روی‌کار آمدن دوباره‌ امارت اسلامی، ۶.۸ میلیون افغان به‌صورت اجباری یا داوطلبانه از کشورهای همسایه و برخی کشورهای دیگر به افغانستان بازگشته‌اند.

مولوی عبدالکبیر در نشست کارگروه مشترک برای نهایی‌سازی پیش‌نویس طرح راه‌حل دایمی مهاجرت در افغانستان افزوده است که در همین مدت، ۱.۳ میلیون تن از شهروندان کشور به‌دلیل حوادث طبیعی در داخل کشور بی‌جا شده‌اند.

فصل سرما در افغانستان فرا رسیده و در طرف دیگر فقر گسترده و سرمای شدید، زندگی هزاران نفر را تهدید می‌کند؛ اما روند اخراج اجباری مهاجرین افغان از کشورهای همسایه، ایران و پاکستان، همچنان ادامه دارد.

امارت اسلامی بارها اعلام کرده است که کشورهای همسایه باید اجازه دهند مهاجرین به‌صورت داوطلبانه بازگردند. بر اساس آمار کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، بیش از دو میلیون نفر از آغاز سال ۲۰۲۵ تا کنون از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تنها یک افغان در فهرست تروریستی امریکا

این موضوع بار دیگر بحث‌ها را درباره روند بررسی و آزمایش افغان‌ها در جریان تخلیه شتاب‌زده سال ۲۰۲۱ دامن زده است؛ زمانی که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از افغانستان به ایالات متحده منتقل شدند.

Published

on

مقام‌های امریکایی در حال بررسی یک فهرست محرمانه ضد تروریزم شامل حدود ۱۸ هزار نفر اند، پس از آن‌که گزارش‌ها نشان داد تنها یکی از سه شهروند افغان که اخیراً در پرونده‌های پرسر و صدا بازداشت شده‌اند، در این فهرست قرار داشته است.

به گزارش روزنامه نیویارک پُست به نقل از یک منبع استخباراتی، این موضوع نگرانی‌ها را افزایش داده که ممکن است برخی از مظنونان پس از ورود به ایالات متحده دچار افراط‌گرایی شده باشند. این بحث بار دیگر پس از تیراندازی ماه گذشته بر اعضای گارد ملی امریکا در واشنگتن دی‌سی برجسته شد.

جو کِنت، رئیس مرکز ملی مبارزه با تروریزم امریکا، در جلسه استماعیه ۱۱ دسمبر به قانون‌گذاران گفته است که در جریان چهار سال حکومت پیشین، حدود ۱۸ هزار فرد شناخته‌شده یا مظنون به تروریزم وارد ایالات متحده شده‌اند. به گفته او، مقام‌ها در حال بررسی ‌اند تا تهدیدهای احتمالی را ارزیابی کرده و روشن سازند که این افراد چگونه اجازه ورود به کشور را به‌دست آورده‌اند.

بر بنیاد این گزارش، جان‌شاه صافی تنها یکی از سه شهروند افغان بازداشت‌شده است که نام او در «محیط اطلاعات هویت‌های تروریستی» (TIDE)، پایگاه مرکزی اطلاعات ضد تروریزم دولت امریکا، ثبت بوده است. صافی که در سال ۲۰۲۱ در چارچوب عملیات «استقبال از متحدان» وارد امریکا شد، به فراهم‌کردن اسلحه و حمایت‌های دیگر از شاخه خراسان گروه داعش متهم است و به گفته مقام‌های امریکایی، تا تکمیل روند اخراج در بازداشت اداره مهاجرت (ICE) به‌سر می‌برد.

دو مظنون دیگر، شامل رحمان‌الله لکنوال که به قتل یک عضو گارد ملی در واشنگتن متهم است و محمد داوود الکوزی از ایالت تگزاس که به تهدید حمله انتحاری متهم شده، در فهرست تروریستی ثبت نبوده‌اند. مقام‌های استخباراتی گفته‌اند که این امر می‌تواند نشان‌دهنده رادیکال‌شدن آنان پس از ورود به ایالات متحده باشد.

به گزارش نیویارک پُست، دفتر مدیر اطلاعات ملی امریکا نزدیک به دو هزار شهروند افغان با ارتباطات مشکوک تروریستی را شناسایی کرده و همچنان اطلاعات مرتبط را با نهادهای تطبیق قانون شریک می‌سازد.

این موضوع بار دیگر بحث‌ها را درباره روند بررسی و آزمایش افغان‌ها در جریان تخلیه شتاب‌زده سال ۲۰۲۱ دامن زده است؛ زمانی که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از افغانستان به ایالات متحده منتقل شدند.

قانون‌گذاران و مقام‌هایی که با نیویارک پُست گفت‌وگو کرده‌اند، خواستار نظارت دقیق‌تر بر افرادی شده‌اند که در آن دوره وارد امریکا شده‌اند؛ در حالی که نگرانی‌های سیاسی و عمومی در مورد امنیت ملی و سیاست‌های مهاجرتی امریکا رو به افزایش است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!