Connect with us

جهان

یاس و چشم پوشی از حقایق هرگز صلح به ارمغان نمی آورد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

یک مقام پیشین وزارت دفاع آمریکا گفته است که دچار شدن به ناامیدی و چشم پوشی از حقایق برای رسیدن به صلح درافغانستان، یک پیش زمینه خطرناک ایجاد می کند.

مایکل روبین، نویسنده پُر آوازه آمریکایی و یکی از مقامات اسبق وزارت دفاع آمریکا، در تازه ترین مقاله ی تحلیلی اش اذعان داشته است که نادیده گرفتن اعمال تروریستی به بهانه های این و آن و نیز وادار نمودن سایر کشور ها به مذاکرات (با طالبان) از سوی خلیلزاد، هرگز صلح نخواهد آورد؛ بلکه سبب جنگ و خونریزی بیشتر در منطقه خواهد شد.

وی درین تحلیل اش می نویسد: “از زمانی که زلمی خلیلزاد و نمایندگان طالبان توافق نامه را امضا کرده اند، خشونت ها فقط افزایش یافته است.”

وی همچنان نوشته است: “برای خلیلزاد برائت دادن طالبان از حملات بر مراسم تشییع جنازه در ننگرهار و بر یک زایشگاه در کابل، باید چون نوشیدن پیاله زهر بوده باشد.”

به گفته وی، مقامات افغانستان می گویند که آنها شواهد قانع کننده ای در دست دارند که نشان می دهد طالبان مسئول حملات بر تشییع جنازه و زایشگاه هستند؛ در حالیکه خلیلزاد از همه طرفها می خواهد تا حرف وی را، قبل از اتمام تحقیقات، باور بکنند.

آقای روبین معتقد است که این فرستاده ی آمریکا به منظور حفظ حیثیت توافق نامه ای که با طالبان امضاء کرده است، ناعادلانه عمل می کند.

او می گوید: “هرگز مذاکره با دشمن کار بدی نیست، اما اگر یک طرف به دنبال صلح باشد و طرف دیگر به دیپلماسی به عنوان یک استراتیژی جنگ نگاه کند، این چنین مذاکرات موفقیت نخواهد یافت.”

به گفته ی وی؛ وقتی حرف از امنیت یک ملت باشد، خیال پردازی مجاز نیست و این محض یک فریب است.

وی تاکید می کند که خواسته های خلیلزاد برای مذاکره با چنین گروهی که معتقد است “هندوها و سایر مسلمانان غیر اهل سنت، مستحق مرگ هستند”، می تواند بقیه سیاست های ضد تروریزم ایالات متحده را صدمه برساند.

به باور آقای روبین،به همین شدتی که خلیلزاد خواهان به موفقیت رسانیدن توافق صلح است، همانطور طالبان سعی می کنند تا این توافق را به شکست مواجه سازند.

 

جهان

کیم جونگ اون بار دیگر به عنوان رئیس امور دولتی کوریای شمالی تعیین شد

Published

on

خبرگزاری دولتی کوریای شمالی اعلام کرده که کیم جونگ اون، رهبر این کشور، بار دیگر به عنوان رئیس امور دولتی تعیین شده است.

این تصمیم روز یکشنبه در جریان اولین جلسه مجمع عالی خلق اخذ شده است.

این نشست در پیونگ یانگ در مورد اصلاحات و الحاقیه‌های قانون اساسی سوسیالیستی و همچنین انتخاب رئیس کمیسیون امور دولتی و سایر نهادهای رهبری دولت بحث خواهد کرد.

این مجمع که به عنوان نهاد قانونگذاریِ رسماً سیاست‌های دولتی را تصویب می‌کند، معمولاً پس از کنگره حزب حاکم کارگر تشکیل جلسه می‌دهد تا تصمیمات حزب را به قانون تبدیل کند.

خبرگزاری دولتی کوریای شمالی اعلام کرد که در این جلسه همچنین برنامه پنج ساله اقتصادی کشور که در نهمین کنگره حزب در ماه فبروری اعلام شد، بررسی خواهد شد.

کیم یو جونگ، خواهر قدرتمند کیم، به طور قابل توجهی در فهرست اعضای کمیسیون امور دولتی، بالاترین نهاد رهبری کشور که از سال ۲۰۲۱ در آن خدمت می‌کرد، غایب بود.

 

 

Continue Reading

جهان

ترمپ: درصورت بازنشدن تنگه هرمز، فابریکه‌های برق ایران را از بین می‌بریم

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده هشدار داده است که اگر ایران تا ۴۸ ساعت آینده تنگه هرمز را به‌گونه کامل باز نکند، فابریکه‌های برق این کشور هدف حملات امریکا قرار خواهد گرفت.

ترمپ در پیامی در شبکه‌های اجتماعی تأکید کرده که در صورت ادامه بسته بودن این مسیر حیاتی، «بزرگ‌ترین فابریکه‌های ایران» در مرحله اول نابود خواهند شد؛ اقدامی که نشان‌دهنده تشدید بی‌سابقه تنش‌ها میان دو طرف است.

بسته شدن تنگه هرمز، که حدود یک‌پنجم انتقال نفت و گاز جهان از آن انجام می‌شود، باعث افزایش شدید قیمت انرژی در بازارهای جهانی شده و نگرانی‌ها از بحران انرژی را افزایش داده است.

در همین حال، قوماندان خاتم الأنبیاء ایران هشدار داده است که هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران، با پاسخ متقابل و هدف قرار دادن تأسیسات امریکا در منطقه همراه خواهد بود.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که تنش‌ها پس از حملات متقابل ایران و اسرائیل وارد مرحله تازه و خطرناکی شده و گزارش‌ها از استفاده ایران از راکت‌های دوربرد حکایت دارد.

به گفته ایال زمیر، لوی درستیز قوای مسلح اسرائیل، این راکت‌ها قابلیت رسیدن به اهدافی فراتر از خاورمیانه را دارند و می‌توانند تهدیدی برای شهرهای اروپایی نیز باشند.

همزمان، حملات راکتی ایران به مناطق جنوبی اسرائیل از جمله دیمونا و عراد ده‌ها زخمی برجا گذاشته است.

بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل، این حملات را «دشوار» توصیف کرده و گفته است که اسرائیل به حملات علیه دشمنان خود در همه جبهه‌ها ادامه خواهد داد.

جنگ ایران وارد هفته چهارم شده است و بر بنیاد گزارش‌ها، تاکنون بیش از ۲۰۰۰ نفر کشته شده‌اند.

اظهارات متناقض ترمپ درباره کاهش یا تشدید جنگ، متحدان امریکا را با سردرگمی مواجه کرده و نگرانی‌ها از گسترش بیشتر این درگیری را افزایش داده است.

 

Continue Reading

جهان

ترمپ حمله غافلگیرانه به ایران را به حادثه «پرل هاربر» تشبیه کرد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در دیدار با سانائه تاکایچی، صدراعظم جاپان، حملات اخیر امریکا به ایران را با حمله سال ۱۹۴۱ جاپان به «پرل هاربر» مقایسه کرد و از اقدام نظامی کشورش دفاع نمود.

ترمپ در پاسخ به پرسشی درباره این‌که چرا متحدان از پیش در جریان این حملات قرار نگرفته بودند، گفت عنصر غافلگیری عمدی بوده است. او گفت: «ما غافلگیری می‌خواستیم. چه کسی بهتر از جاپان غافلگیری را می‌شناسد؟» و به حمله پرل هاربر اشاره کرد.

این اظهارات به نظر می‌رسید تاکایچی را غافلگیر کرده باشد و او در جریان نشست در دفتر بیضی کاخ سفید واکنش محسوسی نشان داد.

حمله جاپان به پایگاه دریایی امریکا در هاوایی در سال ۱۹۴۱ بیش از ۲۳۰۰ امریکایی را کشت و باعث شد ایالات متحده وارد جنگ جهانی دوم شود. فرانکلین دی. روزولت، رئیس‌جمهور وقت امریکا، آن روز را «تاریخی که با ننگ در یاد خواهد ماند» توصیف کرده بود.

این جنگ در سال ۱۹۴۵ پس از حملات اتمی امریکا به هیروشیما و ناگاساکی پایان یافت.

اظهارات ترمپ در جاپان واکنش‌های متفاوتی را برانگیخت. برخی آن را با توجه به حساسیت تاریخی نادرست دانستند، در حالی که برخی دیگر آن را صرفاً یک شوخی تلقی کردند.

یوتا ناکامورا، یک انجینر در توکیو، گفت که تاکایچی در وضعیت دشواری قرار گرفته بود، اما به‌خوبی واکنش نشان داد. در همین حال، توکیو واشینو، یک فرد بازنشسته، گفت که این اظهارات با توجه به پیشینه تاریخی جاپان برای او احساس ناراحتی ایجاد کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!