Connect with us

رویداد های اخیر

یان ایگلن: سلب حق آموزش دختران در افغانستان غم انگیز و غیرقابل تحمل است

منتشر شده

در

رئیس شورای پناهندگان ناروی ضمن انتقاد از محدودیت‌ها بر آموزش دختران و زنان در افغانستان می‌گوید که سلب حق آموزش دختران در افغانستان غم‌انگیز و غیرقابل‌ تحمل است.

یان ایگلن پس از بازدید از یک کارگاه قالین بافی در ولایت هرات در صفحه ایکس خود نوشته است دخترانی که از آموزش بالاتر از دوره ابتداییه در مکتب محروم شده اند، حالا مجبور به قالین بافی گردیده اند.

وی افزود: «این سلب حقوق اساسی بشر غیر قابل تحمل است.»

رئیس شورای پناهندگان ناروی از گسترش فقر در افغانستان نیز ابراز نگرانی نموده و تاکید کرده که جهان بحران بشری در این کشور را نادیده گرفته است.

وی افزود که ۲۲ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و در چنین شرایط بحرانی ، پاکستان ۸۰۰ هزار مهاجر را بازگردانده و ایران قصد دارد دو میلیون نفر دیگر را اخراج کند.

یان ایگلن با اشاره به پروژه‌های بشردوستانه برای حمایت از زنان کارآفرین افغان، از کُندی حمایت مالی از این پروژه‌ها نیز انتقاد کرده است.

از سویی دیگر، معین سیاسی وزارت امور خارجه به شدت از محدودیت های تعلیمی و تحصیلی در برابر دختران انتقاد کرده و خواستار فراهم شدن زمینه های تعلیمی و تحصیلی برای همه اقشار جامعه شده است.

شیر محمد عباس ستانکزی در مراسمی در ولایت خوست گفت: «از بزرگان امارت می‌خواهم که دروازه علم باید باز شود. هیچ بهانه‌ای در این مورد نیست و نخواهد بود و نباید کرد. در زمان رسول الله (ص) دروازه علم به روی مردان و زنان باز بود. نصف علم از بی بی عایشه (رض) نقل شده است. به همین ترتیب، صحابه های دیگری وجود داشتند که برای صحابه‌ها درس می‌دادند. زنان مبارکی وجود داشتند که استادان مجتهدین بزرگ بودند. از آنان علم می‌آموختند. اگر زنان دچار تکلیف می‌شدند یا مردان با مشکل روبه‌رو می‌‎شدند، از بی بی عایشه می‌پرسیدند. این به دلیل آنست که او عالم بود.»

وی افزود: «امروز ما در برابر ۲۰ میلیون از ۴۰ میلیون نفوس بی‌عدالتی می‌کنیم. آیا ما در روز قیامت قسمی بر نمی‌خیزیم که فلج باشیم و همه حقوق را تلف کرده باشیم. حق میراث به دختر داده نمی‌شود. حق انتخاب شوهر داده نمی‌شود. دختر را به بد می‌دهیم. اجازه تعلیم نمی‌دهیم. اجازه رفتن به مسجد نمی‌دهیم. دروازه های پوهنتون و مکتب بسته است. اجازه رفتن به مدرسه را هم نمی‌دهیم. آیا ما مطابق شریعت روان هستیم؟ مسئله دیگر اینکه تمام جهان با ما در مورد همین موضوع مشکل دارند. در مورد آن از ما انتقاد می‌کنند. اما راهی که پیش گرفته ایم، مسئله طبیعت خود ما است نه شریعت.»

هرچند محدودیت های تعلیمی و تحصیلی به روی دختران در کشور واکنش های زیادی را به دنبال داشته است اما با گذشت سه سال هنوز روشن نیست که امارت اسلامی چه زمانی این محدودیت‌ها را برطرف خواهد کرد.

رویداد های اخیر

تماس تلیفونی مقام‌های ارشد امارت اسلامی با رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان

Published

on

حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان اعلام کرده است که مقام‌های ارشد امارت اسلامی به منظور ابراز مراتب تسلیت خود در پی «شهادت» شیخ محمد ادریس، عالم برجسته مذهبی، با مولانا فضل الرحمن، رهبر این حزب، تماس گرفتند.

بر بنیاد بیانیه‌ این حزب که روز جمعه منتشر شد، تماس گیرندگان شامل محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع، خلیفه سراج الدین حقانی، وزیر امور داخله، امیر خان متقی، وزیر امور خارجه و ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی بودند.

آنان از شهادت شیخ ادریس ابراز تاسف کرده و برای او دعا کردند. آنان همچنین قتل شیخ ادریس را به شدت محکوم کرده و گفتند که در غم خانواده داغدار و جامعه مذهبی شریک هستند.

در این بیانیه همچنین آمده است که امارت اسلامی با جمعیت علمای اسلام، علمای دینی و طلبا ابراز همدردی کرده و گفته است که مردم افغانستان در غم مردم پاکستان در این حادثه شریک هستند.

گفتنی است که شیخ ادریس، یکی از اعضای ارشد جمعیت علمای اسلام، روز سه‌شنبه هفته گذشته در حالی که به سوی یک مدرسه می‌رفت، توسط موترسایکل‌سواران مسلح در شهر چارسده ایالت خیبر پختونخوا به ضرب گلوله به شهادت رسید. داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدها مقام پیشین امریکایی خواهان لغو انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند

Published

on

صدها مقام پیشین امریکایی با امضای نامه‌ای سرگشاده به وزارت خارجه ایالات متحده، خواستار لغو طرح انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند.

این نامه توسط بیش از ۶۰۰ مقام پیشین ملکی و نظامی امریکا و حدود ۱۰۰ سازمان امضا شده و به مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، ارسال شده است.

در بخشی از این نامه آمده است: «آن‌ها توسط ایالات متحده برای تکمیل مراحل قانونی مهاجرت به قطر منتقل شدند. آن‌ها از قوانین پیروی کردند و بررسی‌های گسترده‌ای را پشت سر گذاشتند. با این حال، دولت اکنون در حال بررسی انتقال آن‌ها به جمهوری دموکراتیک کانگو است. آن‌ها برای کانگو بررسی نشده‌اند؛ بلکه برای ایالات متحده تأیید شده بودند.»

بیش از ۱۱۰۰ تن از متحدان افغان و اعضای خانواده‌های‌شان در حال حاضر در کمپ السیلیه در قطر، تحت نظارت ایالات متحده، نگهداری می‌شوند. نزدیک به ۸۰۰ تن از آنان پناهجویانی هستند که روند بررسی و تأییدشان به‌طور کامل انجام شده و مجوز سفر به ایالات متحده را دریافت کرده‌اند. بیش از نیمی از این افراد زنان و کودکان‌اند و اکنون بیش از ۱۵ ماه است که در وضعیت بلاتکلیف ترانزیت به‌سر می‌برند.

در همین حال، آگاهان این اقدام را خیانت به متحدانی دانسته‌اند که جان خود را برای امریکا به خطر انداختند. به گفته آنان، انتقال این افراد به کانگو نه‌تنها غیراخلاقی است، بلکه اعتبار جهانی امریکا را نیز خدشه‌دار می‌کند.

پیش از این نیز شماری از اعضای کانگرس ایالات متحده با طرح کاخ سفید مخالفت کرده و هشدار داده بودند که چنین اقدامی جایگاه امریکا را در میان متحدانش به‌شدت تضعیف خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آصف درانی: در امور داخلی افغانستان مداخله ‌نکنید؛ راه خود را پیدا خواهند کرد

Published

on

آصف درانی، نماینده ویژه سابق پاکستان برای افغانستان، گفته است که هیچ کشوری نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند چون ایجاد هرگونه تغییر در این کشور به خود افغان‌ها بستگی دارد.

درانی در پستی در ایکس گفت که افغان‌ها باید «به حال خود رها شوند» و در نهایت «راه خروج» از مشکلات خود را پیدا خواهند کرد.

با این حال، او هشدار داد که بی‌ثباتی در داخل افغانستان می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای همسایه داشته باشد و افزود که رهبران افغانستان و حامیان آنها باید مسئولیت رسیدگی به چنین خطراتی را بر عهده بگیرند.

درانی سخنان خود را نشانه حسن نیت و بهترین آرزوها برای مردم افغانستان و آینده آنان توصیف کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!