خبرهای تازه

یوناما: برای پایان خشونت و تجاوز جنسی در افغانستان هم‌صدا شویم

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

 

هیات معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) در افغانستان به مناسبت ۲۵ام نوامبر، روز جهانی محو خشونت علیه زنان از حکومت و مردم افغانستان خواست تا برای پایان دادن به خشونت های «جنسی» و به شمول معافیت از مجازات برای چنین جرم هایی، تلاش کند.

یوناما شعار امسال برای این روز را «جهان را نارنجی بسازید: تساوی جنسیتی بر ضد تجاوز جنسی» انتخاب کرده است.

این نهاد بر حمایت و تقویت صدای بازماندگان خشونت و تقویت صدای دادخواهی برای پایان دادن به خشونت و تجاوز جنسی تاکید دارد.

تدامیچی یاماموتو، نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد برای افغانستان و رییس یوناما گفته است: “ما صدای زنان افغان را که چنین خشونت‌ها را تجربه نموده اند، می شنویم. با وجود خطرها و چالش هایی که در قسمت مصوونیت شان وجود دارد، آنها جهت دادخواهی برای پایان دادن به خشونت جنسی و مبتنی بر جنسیت ایستاده اند.”

وی همچنان افزوده است که این نهاد و شهروندان کشور باید از زنان افغان حمایت کنند تا معافیت از مجازات، عادی شدن و فراگیر شدن خشونت جنسی پایان یابد.

در اعلامیه همچنان آمده است که ملل متحد از تلاش‌هایی که از سوی حکومت افغانستان به ویژه دادستانی کل برای پاسخگو نگهداشتن عاملان تجاوز جنسی صورت گرفته است، استقبال می‌کند. انجام اینگونه تلاشها نشان می‌دهد که چنین رفتارها جرم شمرده می‌شود و اقدام نهاد ها باعث می‌شود که سطح باورمندی مردم بالای این نهاد ها بیشتر شود.

در همین حال، التا میلر، نماینده دفتر سازمان ملل متحد برای زنان در افغانستان می‌گوید که گرچه پیشرفت‌هایی به شمول افزایش شمار دادستان و قاضی‌های زن صورت گرفته است، اما هنوز هم کارهای زیادی باقی مانده است.

وی افزوده است: “با بازنگری قانون محو خشونت علیه زنان، آرزومندیم که این امر منجر به تقویت بیشتر شده و جنبه قانونی پیدا کند. ما از دولت می خواهیم تا تلاش‌های خویش را در خصوص تطبیق کامل قانون و پایان دادن معافیت جزا به مرتکبان خشونت علیه زنان و دختران را هرچه بیشتر افزایش دهد.”

از سوی دیگر، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان چند روز قبل در یک گزارش خود گفته بود که موارد خشونت در برابر زنان در هفت ماه اول سال روان ۸ درصد افزایش یافته است.

بانو شهرزاد اکبر، رییس این کمیسیون گفته است که با وجود چالش‌های موجود، تلاش‌های نهادهای حقوق‌بشری و نهادهای حمایت از حقوق زنان، در افزایش آگاهی و بهبود دسترسی زنان به آموزش، خدمات صحی و عدالت موثر بوده است.

این کمپاین در حالی راه‌اندازی می‌شود که زنان هنوز هم در سراسر کشور با خشونت‌های مختلف دست و پنجه نرم می‌کنند که شامل قتل، محروم شدن از میراث، خشونت در محل کار، عروسی‌های اجباری و غیره می‌شوند. 

Trending

خروج از نسخه موبایل