Connect with us

رویداد های اخیر

یوناما: بیش از ۱۶۰۰ مورد نقض حقوق بشر توسط امارت اسلامی در حال بازداشت و پس از آن صورت گرفته است

منتشر شده

در

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با نشر گزارشی روز چهار شنبه اعلام کرد که بیش از ۱۶۰۰ مورد نقض حقوق بشر را که توسط مقامات حاکم افغانستان در حال دستگیری و پس از بازداشت افراد انجام شده، ثبت نموده است.

این گزارش از ۱ جنوری سال ۲۰۲۲ الی ۳۱ جولای سال ۲۰۲۳ را تحت پوشش قرار می‌دهد. قضایا در ۲۹ ولایت از مجموع ۳۴ ولایت افغانستان به ثبت رسیده است.

براساس گزارش، نزدیک به ۵۰ درصد تخلفات شامل اعمال شکنجه و سایر رفتارها یا «مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز» می‌شود. این موارد به طور عمده در جریان دستگیری و در توقیف خانه های تحت نظارت وزارت امور داخله و استخبارات صورت گرفته است. موارد اندک این واقعات در زندان های تحت کنترول اداره زندان های مقامات حاکم رخ داده است.

در گزارش آمده است که در تلاش برای گرفتن اعترافات یا اطلاعات دیگر، زندانیان با استفاده از شوک برقی، بندش تنفس، آوردن فشارو تهدیدات، خوردن اجباری آب و همچنین بستن چشم ها در معرض ضرب و شتم بدنی و درد و رنج شدید قرار می گرفتند و نقض ضمانت‌ های محاکم از جمله ممانعت از دسترسی به وکلای مدافع امرعادی بوده است.

یوناما گفته است که با وجود صدور دستورالعمل ها از سوی مقامات حاکم به هدف حمایت بهتر از حقوق بشر زندانیان و تنظيم رفتار پرسونل امنیتی، موارد تخلفات مستند شده است.

این گزارش بر نیاز فوری برای حرفه ای شدن مسئولین امنیتی و امور زندانها در عرصه های مختلف از جمله در زمینه ظرفیت سازی آنها برای انجام تحقیقات تاکید کرده است.

ولکر ترک، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: «گزارش ‌های شخصی ضرب و شتم، شوک برقی، شکنجه‌ توسط آب، و بسیاری دیگر از رفتار های ظالمانه و تحقیرآمیز همراه با تهدید هایی که علیه افراد و خانواده‌ های آنها صورت می ‌گیرد، د لخراش است. شکنجه در هر نوع شرایط ممنوع است.»

وی افزود: «این گزارش نشان می‌دهد که شکنجه نیز به ‌عنوان ابزاری به جای تحقيقات مؤثر مورد استفاده قرار می‌گیرد. من از همه مقامات ذیربط میخواهم که اقدامات مشخصی را برای توقف این بد رفتاری ها انجام دهند و عاملان آنرا و پاسخگو سازند.»

یوناما از مقامات حاکم همچنان خواسته است تا برای ایجاد یک چارچوب کمک حقوقی قویتر گام بردارند و به موانعی که در پروسه عدالت جنایی ناشی از حجم بالای دستگیری‌ های خودسرانه و بدون نظارت مؤثر قضایی صورت می‌گیرد، رسیدگی کنند.

این گزارش اقدامات انجام شده برای تضمین نظارت قوی تر بر مکان های بازداشت را تأیید می‌کند، از جمله ادامه کار ریاست های حقوق بشر وزارت امور داخله و ریاست های حقوق بشر بخش استخبارات، کمیته نظارت زندان ها، کمیته های ستره محکمه، و همچنین ایجاد یک ریاست عمومی نظارت و تعقيب احکام و فرامین که مسئول نظارت بر اماکن بازداشت و تحقيق در مورد اتهامات سوء استفاده اند، می‌باشد.

روزا اوتنبایوا، نماینده خاص سرمنشی عمومی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما، گفت: «اگرچه برخی از نشانه‌ های تشویق کننده از نظر دستور العمل ‌های رهبری و همچنین علاقه مندی در میان بسیاری از مقامات حاکم برای تعامل سازنده با یوناما و اجازه بازدید از زندان‌ ها وجود داشته است، اما این موارد مستند شده نیاز به اقدامات فوری و عاجل توسط همه را نشان می‌ دهد.»

وی افزود: «نیاز مبرمی برای در نظر گرفتن تعامل بیشتر با مقامات حاکم برای پایان دادن به این اقدامات وجود دارد، و من امیدوارهستم این گزارش و توصیه‌ های آن منحیث یک اولویت در نظر گرفته شود. ما به مردم افغانستان و تلاش های خود برای حفظ تعامل سازنده، با بی طرفی و با حسن نیت متعهد می مانیم.»

امارت اسلامی تا کنون در مورد این گزارش واکنش نشان نداده است.

رویداد های اخیر

ازبیکستان و قزاقستان درباره همکاری‌های دو جانبه پیرامون افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان، روز سه‌شنبه با بیبوت آتامکولوف، سفیر قزاقستان در ازبیکستان، دیدار کرد تا درباره همکاری‌های دوجانبه پیرامون افغانستان گفتگو کنند.

طبق بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه ازبیکستان منتشر شد، دو طرف بر تعهد خود برای حفظ گفتگوهای منظم با هدف رسیدگی به مسئله افغانستان تأکید کردند.

آتامکولوف از تلاش‌های ازبیکستان برای کمک به شکل‌دهی به یک موضع منطقه‌ای واحد در مورد افغانستان قدردانی کرد.

این دیدار همچنین شامل گفتگو در مورد مشارکت افغانستان در ابتکارات اتصال منطقه‌ای، به ویژه اجرای پروژه خط آهن افغان ترانس بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان و قزاقستان بر اهمیت ثبات در افغانستان و پروژه‌های اتصال منطقه‌ای تأکید کردند

Published

on

پاکستان و قزاقستان بر اهمیت صلح و ثبات در افغانستان تأکید کرده و آن را یک ضرورت کلیدی برای پیشبرد همکاری‌های منطقه‌ای خواندند.

این بیانیه مشترک پس از سفر قاسم جومارت توقایف، رئیس جمهور قزاقستان، به اسلام آباد بیان شده است.

طبق اعلامیه، رهبران دو کشور تأکید کردند که خاک افغانستان نباید برای فعالیت‌هایی که امنیت سایر کشورها را تهدید می‌کند، استفاده شود. آنها همچنین توافق کردند که ادغام افغانستان در طرح‌های اقتصادی و اتصال منطقه‌ای به نفع مردم افغانستان و منطقه خواهد بود.

اسلام آباد و آستانه همچنان تعهد خود را برای گسترش دهلیزهای ترانسپورتی، از جمله مسیرهای قزاقستان-ترکمنستان-افغانستان-پاکستان، قزاقستان-ازبیکستان-افغانستان-پاکستان و قزاقستان-قرغیزستان-چین-پاکستان، مجدداً ابراز کردند.

طبق بیانیه، شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، از پیشنهاد رئیس جمهور توقایف برای اتصال آسیای مرکزی و جنوبی از طریق خط آهن افغان ترانس استقبال کرد. علاوه بر این، هر دو طرف به ادارات مربوطه خود دستور دادند تا توسعه خط آهن قزاقستان-ترکمنستان-افغانستان-پاکستان مورد بررسی قرار گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت عدلیه امریکا برای رحمن الله لکنوال درخواست مجازات اعدام می‌کند

Published

on

وزارت عدلیه ایالات متحده اعلام کرده است که قصد دارد برای رحمن الله لکنوال، مردی که متهم به تیراندازی به دو عضو گارد ملی در نزدیکی قصر سفید است، درخواست مجازات اعدام کند.

لکنوال در هفته جاری در محکمه فدرال حاضر شد و از اعتراف به ۹ اتهام، از جمله قتل درجه یک، خودداری کرد.

سارنوالان به قاضی گفتند که در حال پیگیری اتهاماتی که منجر به حکم اعدام خواهد شد، هستند.

لکنوال پیش از نقل مکان به ایالات متحده در سال ۲۰۲۱، با ادارات امریکا در افغانستان کار کرده بود.

او به ظن تیراندازی بر دو عضو گارد ملی امریکا که یکی از آنان جان باخته، بازداشت شده است.

جلسه بعدی محاکمه لکنوال قرار است در ماه می برگزار شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!