Connect with us

رویداد های اخیر

یوناما: محدودیت‌های جدید در قانون توشیح‌شده امارت اسلامی، غیرقابل تحمل است

یوناما می‌گوید اکنون در حال مطالعه این قانون جدید توشیح شده از سوی امارت اسلامی است و همچنین این نهاد از امارت اسلامی خواسته است که در زمینه توضیح بدهند.

منتشر شده

در

رییس هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در واکنش به قانون توشیح‌شده جدید امارت اسلامی تحت عنوان «قانون امر به معروف و نهی از منکر» گفته است که این قانون ساختار اجرایی خودسرانه و غیرقابل تحمل است.

روزا اتونبایوا در بیانیه‌ای گفته است: « این یک دیدگاه ناراحت کننده برای آینده افغانستان است، جایی که محتسبین اختیاراتی نامحدودی برای تهدید و بازداشت افراد بر اساس لست‌های وسیع و گاه مبهم از تخلفات هستند.»

روزا اتونبایوا می‌گوید که محدودیت‌های جدید در قانون توشیح‌شده، غیرقابل تحمل است و حقوق زنان و دختران افغانستان را نقض می‌کند؛ تا حدی که بر اساس این قانون زن نباید در بیرون از خانه حرف بزند.

در بیانیه یوناما آمده است: «این متن با نادیده‌گرفتن تنوع کامل جوامع مذهبی افغانستان، تاثیرات نگران‌کننده‌ای بر آزادی‌های مذهبی دارد و محدودیت‌های بیش‌تری بر کار ژورنالیستان و رسانه ها ایجاد می‌کند».

در این بیانیه اتونبایوا گفته است که: «پس از دهه‌ها جنگ و در بحبوحه یک بحران انسانی وحشتناک، مردم افغانستان مستحق تهدید یا زندانی در مواردی چون دیر رسیدن به نماز، نگاه به جنس مخالف که عضوی از خانواده نیستند، و یا اینکه عکس یکی ازعزیزان خود را داشته باشند، نیستند.»

یوناما می‌گوید اکنون در حال مطالعه این قانون جدید توشیح شده از سوی امارت اسلامی است و همچنین این نهاد از امارت اسلامی خواسته است که در زمینه توضیح بدهند.

هیئت نمایندگی ملل متحد در افغانستان می‌افزاید که محدود کردن بیش‌تر حقوق مردم افغانستان و نگه‌داشتن آنان در ترس دائمی، دست‌یابی به هدف تامین حقوق‌بشر را در این کشور دشوارتر می‌کند.

این نهاد به امارت اسلامی خاطرنشان ساخته است که به تعهدات افغانستان به عنوان یک کشور مستقل به ۷ سند کلیدی حقوق‌بشر بین‌المللی پابند بمانند و تغییر سیاست بدهند.

یوناما می‌گوید که بر اساس بررسی اولیه، دو ماده این قانون دارای گام‌های مثبت است، یعنی غیرقانونی ساختن بدرفتاری با کودکان بی‌سرپرست و همچنین ممنوعیت عمل بچه بازی، که یک عمل استفاده جنسی از پسران جوان برای سرگرمی‌های شخصی و سوء استفاده می‌باشد. اعلامیه افزوده است که: «از مقام‌های حاکم خواسته می‌شود تا اقدامات سیاستی و اجرایی را برای محافظت از کودکان، از جمله در برابر سوء استفاده جنسی، افزایش دهند.»

یوناما در این بیانیه افزود که گزارش در مورد وضعیت افغانستان زیر اداره حکومت سرپرست را در ۱۸ سپتمبر به شورای امنیت ارائه خواهد کرد.

این ماموریت، یوناما را موظف می‌سازد که کمک‌های بشردوستانه را در راستای اصول بشردوستی، حقوق بشر برابری برای زنان و دختران حکومت داری فراگیر انعطاف پذیری و ثبات اقتصادی ترویج و حمایت نموده و از مساعی جمیله برای تعامل اصولی وسازنده با همه شریکان ملی، منطقه‌ای و جهانی در پیگیری صلح و ثبات افغانستان استفاده نماید.

امارت اسلامی اما همواره واکنش‌ها و گزارش‌های یوناما را واقع بینانه نمی‌داند.

مطالب مرتبط:

وزارت عدلیه: قانون امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر از سوی رهبر امارت اسلامی توشیح و در سراسر افغانستان قابل اجرا است

خالد حنفی: حفاظت از نظام اسلامی «فرض عین» است

رویداد های اخیر

تاکید وزیر صحت بر گسترش همکاری‌ها در بخش ادویه و تجهیزات طبی میان کابل و دهلی‌نو

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند و در نشستی با مسئولان اداره توسعه ادویه آن کشور در مورد گسترش همکاری‌ها و روابط دوجانبه در بخش ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی میان کابل و دهلی‌نو گفتگو کرده است. هر دو طرف همچنان بر تقویت ظرفیت صنعت دوا‌سازی و اهمیت دسترسی مردم به ادویه ارزان و باکیفیت تأکید نموده‌اند.

براساس خبرنامه وزارت صحت عامه، آقای جلالی همکاری اداره توسعه ادویه هند با سکتور صحی افغانستان را ضروری دانسته و بر تقویت همکاری‌های مؤثر تأکید کرده است.

او افزود که وزارت صحت عامه تلاش می‌نماید تا سیستم صحی کشور را تقویت کرده و زمینه ارائه خدمات صحی معیاری را برای شهروندان فراهم سازد.

آقای جلالی تصریح کرد که همکاری اداره توسعه ادویه هند با افغانستان از نگاه تقویت سکتور صحی، مصئونیت ادویه، تضمین کیفیت و توسعه خدمات صحی پایدار، دارای ارزش مهم و استراتیژیک می‌باشد.

در این نشست، مسئولان اداره توسعه ادویه هند بیان داشتند که ساحه فعالیت این اداره گسترده بوده و شامل ادویه کامل، مواد فعال ادویه‌جات، واکسین‌ها، محصولات بیولوژیکی، وسایل طبی، تجهیزات تشخیصی، ادویه نباتی و سنتی، تولید قراردادی و خدمات تحقیق و توسعه می‌باشد.

اداره توسعه ادویه هند یک نهاد رسمی و دولتی زیر چتر وزارت تجارت و صنعت آن کشور می‌باشد که مسئولیت تنظیم، توسعه و هماهنگی صادرات جهانی ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی هندی را بر عهده دارد.

در این نشست، اداره توسعه ادویه هند به‌منظور تداوی امراض موسمی، حدود یک‌صد هزار دوز پیچکاری را به افغانستان کمک کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان، به مناسبت ختم سال تحصیلی و آمادگی فارغان صنف دوازدهم برای امتحان کانکور گفته است که علم و دانش، ابزار اصلی پیشرفت و عزت هر جامعه است.

کرزی افزوده است که برای خودکفاشدن افغانستان، به صدها هزار داکتر زن و مرد، انجنیر، اقتصاددان، متخصصان تکنالوژی و کارشناسان دیگر رشته‌ها نیاز است.

او از همه متعلمین خواسته است که تلاش بیشتری کنند و خود را به درجات عالی در علوم ساینسی و اجتماعی برسانند.

وی بار دیگر تاکید کرده است: «امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند تا دختران ما به پای خود بایستند و شایسته خدمت به کشور شوند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!