Connect with us

رویداد های اخیر

یک مقام ایرانی: مهاجران غیرقانونی تا پایان امسال کشور را ترک کنند

ویدیویی ‌که به تازگی در شبکه‌های اجتماعی نشر شده نشان می‌دهد که یک نوجوان افغان در جاده‌ای از سوی پولیس ایران به گونه خشونت آمیز بازداشت می‌شود.

منتشر شده

در

یک مقام ارشد امنیتی ایران از مهاجران غیر قانونی خواسته است تا پایان سال جاری این کشور را ترک کرده و به کشور خود بازگردند.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، احمد رضا رادان، قوماندان عمومی انتظامی ایران روز چهارشنبه گفت که سیاست و برنامه ایران مبتنی بر بازگشت تمام مهاجران فاقد مدرک از این کشور است.

این مقام ایرانی درحالی بر خروج مهاجران بدون مدرک تا پایان سال تاکید کرده است که بیشتر مهاجران مقیم این کشور شهروندان افغانستان هستند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت گزارش داده است که در سال ۲۰۲۳، این سازمان بازگشت نزدیک به یک میلیون مهاجر افغان را از ایران ثبت کرده است که از این میان ۷۰ درصد آنان فاقد مدرک بوده و ۶۰ درصد شان به گونه اجباری‌ اخراج شده اند.

گروه های حقوق بشری نیز موارد بدرفتاری مقامات ایرانی را با مهاجران افغان گزارش داده اند.

ویدیویی ‌که به تازگی در شبکه‌های اجتماعی نشر شده نشان می‌دهد که یک نوجوان افغان در جاده‌ای از سوی پولیس ایران به گونه خشونت آمیز بازداشت می‌شود.

گفته می‌شود که این نوجوان از ناحیه گردن آسیب دیده و به شفاخانه منتقل شده است.

 

مطالب مرتبط:

پاکستان اقامت مهاجران افغان دارنده کارت پی‌او‌آر را تمدید کرد


کمیشنر عالی پناهندگان سازمان ملل خواهان یافتن راه‌حل درازمدت برای وضعیت مهاجرین افغان در پاکستان شد

رویداد های اخیر

بحران آب در افغانستان؛ دسترسی به آب آشامیدنی به چالش بزرگ خانواده‌ها تبدیل شده است

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفته که برای بهبود دسترسی به آب، پروژه‌هایی را در چندین منطقه اجرا کرده است.

Published

on

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌گوید که همزمان با کاهش بارندگی و آب‌های زیرزمینی و نیز بازگشت میلیون‌ها مهاجر، جستجو برای آب آشامیدنی برای میلیون‌ها تن در افغانستان به یک چالش روزانه مبدل شده است.

این نهاد گفته است که در بخش‌های شهری و روستایی، دسترسی به آب سالم و مقرون‌به‌صرفه به‌طور چشمگیری محدود شده است.

به گفته این نهاد، بسیاری از خانواده‌ها ناچارند از آب‌های سطحی و غیرایمن استفاده کنند یا مسافت‌های طولانی را برای تهیه آب طی کنند؛ در حالی که زنان و کودکان بیشترین بار این وضعیت را به دوش می‌کشند.

شهرهای بزرگی چون کابل، کندهار و مزار شریف نیز با فشار روزافزون بر منابع آبی مواجه‌اند. به گفته صلیب سرخ، این موضوع ناشی از رشد سریع جمعیت و استخراج بی‌رویه آب‌های زیرزمینی است. در بسیاری از بخش‌ها، خانواده‌ها به چاه‌های شخصی یا آب‌رسانی توسط تانکرها متکی هستند.

در کندهار، وضعیت به‌گونه‌ای خاص وخیم توصیف شده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از چاه‌ها خشک شده‌اند و سطح آب در برخی دیگر به عمق بیش از ۱۰۰ متر رسیده است.

فضل‌الرحمان، یکی از بزرگان محل در ناحیه نهم کندهار، گفته است: «آب مهم‌ترین مشکل جامعه ما است. حتی چاه‌های عمیق نیز آب کافی نمی‌دهند و بیشتر خانواده‌ها توان حفر چاه شخصی را ندارند.»

او افزوده است که این بحران پیامدهای اجتماعی نیز داشته و در برخی موارد، کودکان برای کمک به خانواده‌های‌شان از رفتن به مکتب باز می‌مانند. به گفته او، «آن‌ها صبح زود می‌روند و عصر با چند سطل آب برمی‌گردند که برای نیازهای روزانه کافی نیست.»

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفته که برای بهبود دسترسی به آب، پروژه‌هایی را در چندین منطقه اجرا کرده است. در کندهار، یک پروژه ارتقای سیستم آب‌رسانی در حال اجرا است که انتظار می‌رود حدود ۱۰۶ هزار و ۳۰۰ تن از آن بهره‌مند شوند.

به گفته این نهاد، برنامه‌های آن در سال ۲۰۲۵ دسترسی به آب را برای بیش از ۷۷۵ هزار تن در مناطق شهری و حدود ۱۶۰ هزار و ۳۰۰ تن در مناطق روستایی بهبود داده است.

با این حال، این نهاد هشدار داده است که وضعیت کلی همچنان بحرانی است. به گفته صلیب سرخ، کمبود آب بر بخش زراعتت—که منبع اصلی درآمد بسیاری از مردم است—تأثیر منفی گذاشته و با کاهش آبیاری و تولید محصولات، خطر ناامنی غذایی و سوءتغذیه را افزایش داده است.

همچنین دسترسی محدود به آب پاک، خطر شیوع بیماری‌های ناشی از آب آلوده را، به‌ویژه در میان جمعیت‌های آسیب‌پذیر و آواره، افزایش می‌دهد.

این سازمان افزوده است که کمبود آب می‌تواند تنش‌ها میان جوامع را بر سر منابع محدود تشدید کند، به‌ویژه در مناطقی که با خشکسالی روبه‌رو هستند.

صلیب سرخ برای رسیدگی به نیازهای فوری و چالش‌های درازمدت گفته است که سیستم‌های آبیاری، کانال‌ها و کاریزها را بازسازی کرده تا دسترسی به آب بهبود یابد و تاب‌آوری جوامع افزایش پیدا کند.

این نهاد همچنین گفته که در بحران‌های اخیر، از جمله پس از زلزله کنر و تنش‌های میان افغانستان و پاکستان، خدمات اضطراری آب و صحت را برای بیش از ۲۷ هزار تن فراهم کرده است.

با این همه، صلیب سرخ تأکید کرده است که کمک‌های بشردوستانه به‌تنهایی برای حل بحران آب در افغانستان کافی نیست.

به گفته این نهاد، راه‌حل‌های پایدار نیازمند سرمایه‌گذاری درازمدت در زیربنا‌های آبی، مدیریت بهتر منابع، حفاظت از منابع آب و هماهنگی بیشتر میان نهادهای ملی و جوامع محلی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گروه بین‌المللی بحران: تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان به مرحله خطرناک رسیده است

Published

on

گروه بین‌المللی بحران هشدار داده که تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان به مرحله خطرناک رسیده است و دو طرف برای جلوگیری از حملات مرگبار، باید به دیپلوماسی برگردند.

این نهاد در اعلامیه‌ای گفته است که حمله مرگبار هفته گذشته بر شفاخانه معتادین در کابل، نقطه عطفی در تشدید تنش‌ها بوده و سطح درگیری‌ها را به طور قابل توجهی بالا برده است.

بر اساس این ارزیابی، تبادل حملات هوایی و توپخانه‌ای میان دو طرف، روابط از قبل شکننده کابل و اسلام‌آباد را به سمت یک تقابل مستقیم سوق داده است.

گفتنی است که در حمله هوایی بر شفاخانه ۲۰۰۰ بستر امید در کابل، بیش از ۴۰۰ نفر شهید و ۲۶۵ تن دیگر زخمی شدند.

پاکستان افغانستان را متهم می‌کند که به گروه‌های مسلح، به‌ویژه تی‌تی‌پی، پناه داده است؛ اتهامی که کابل آن را رد کرده است.

در مقابل، مقام‌های افغان حملات پاکستان را نقض حاکمیت ملی دانسته و آن را «غیرقابل توجیه» عنوان کرده‌اند.

گروه بین‌المللی بحران هشدار داده که ادامه این روند می‌تواند به یک درگیری گسترده‌تر منجر شود، به‌ویژه در شرایطی که بی‌اعتمادی میان دو کشور عمیق‌تر شده است.

این نهاد گفته است همه نشانه‌ها به افزایش خشونت اشاره دارد، اما پاکستان با وجود مصارف زیاد در جنگ کمتر سود خواهد برد.

طبق گزارش، جنگ با پاکستان ممکن است حمایت از امارت اسلامی را افزایش داده باشد، زیرا افغان‌ها علیه یک دشمن مشترک متحد شده‌اند، اما این جنگ افغانستان را در صحنه بین‌المللی منزوی‌تر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رژیم نظامی پاکستان بار دیگر آتش‌بس را نقض کرد

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید که امروز یکشنبه، ساعت ۹:۳۰ صبح، یک گلوله هاوان رژیم نظامی پاکستان در منطقه شانپت ولسوالی ناری ولایت کنر اصابت کرد که منجر به شهادت یک غیرنظامی و زخمی شدن یک تن دیگر شد.

به گفته وی، فرد زخمی یک زن می‌باشد.

فطرت می‌افزاید که ملیشه‌های رژیم نظامی پاکستان همچنان در ولسوالی شکین ولایت پکتیکا به یک موتر غیرنظامی شلیک کردند، اما این حادثه تلفات جانی نداشت.

حکومت پاکستان پیش از این اعلام کرده بود که به مناسبت عید فطر، حملات این کشور به افغانستان تا دوشنبه شب متوقف خواهد بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!