Connect with us

رویداد های اخیر

یک مقام ملل متحد: موضوع حقوق زنان افغان برای جامعه جهانی یک امتحان است

منتشر شده

در

دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان در بیانیه‌ای به مناسبت هشتم مارچ روز جهانی زن بار دیگر خواستار لغو محدودیت‌ها بر زنان شده است.

روزا اتونبایوا، نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان، هشدار داده است که سرمایه‌گذاری نکردن در مورد زنان، سبب ایجاد مانع برای صلح و رفاه می‌‌شود.

او افزوده است: «در حالی که امسال روز جهانی زن را گرامی می‌داریم، موضوع جهانی “در مورد زنان سرمایه گذاری کنید” باید لحظه‌‌ای باشد که تلاش‌های خود را برای دستیابی به پیشرفت‌های بیشتر مضاعف سازیم. جای تاسف است که دقیقاً برعکس آن را در افغانستان می‌‌بینیم: یک سرمایه ‌برداری فاجعه ‌بار و عمدی که صدمه‌های شدیدی بر زنان و دختران وارد می‌کند، و تنها باعث ایجاد مانع برای صلح و رفاه می‌شود.»

در همین حال، الیسون داویدیان، نماینده‌ اداره‌ زنان سازمان ملل متحد در افغانستان گفته است که موضوع حقوق زنان افغان، یک امتحان برای جامعه جهانی می‌باشد.

وی افزوده است: «وضعیت زنان و دختران افغان باید در محراق نگرانی‌ها و اقدام‌های بین المللی قرار گیرد. مبارزه برای حقوق زنان در افغانستان یک مبارزه جهانی و مبارزه برای حقوق زنان در همه جا است. کاری که ما برای زنان و دختران افغان انجام می‌دهیم – یا نمی‌توانیم انجام دهیم – امتحان نهایی از این است که ما به‌حیث جامعه جهانی چه وظیفه داریم و از چه چیز دفاع می‌کنیم.»

در همین حال، حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین کشور و عبدالله عبدالله، رئیس شورای مصالحه ملی در حکومت پیشین با نشر پیامی درشبکه اجتماعی ایکس، روز جهانی زنان را تبریک گفته و ابراز امیدواری کرده اند که زنان افغان بتوانند به حقوق اساسی شان دست پیدا کنند.

سفارت امریکا برای افغانستان نیز در صفحه ایکس خود نوشته است: «ما در همبستگی با زنان و دختران افغان و حق آنان برای تحصیل با کیفیت، اشتغال اقتصادی و دیگر آزادی‌های اساسی بشری ایستاده ایم.»

روز جهانی زن یادآور دست‌آورد هایی است که زنان طی ادوار گذشته برای رسیدن به جایگاه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در جامعه تلاش کرده اند. امارت اسلامی پیش از این بارها ادعاها مبنی بر نقض حقوق زنان و دختران در افغانستان را نادرست دانسته و تاکید کرده بود که پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، حقوق زنان بیشتر از هر زمان دیگری تامین شده است.

رویداد های اخیر

برادر: علما روحیه حفظ نظام اسلامی و منافع ملی را در میان مردم تقویت کنند

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، می‌گوید که علما باید زبان وعظ و منبر را نرم‌تر سازند و در کنار بیان مکلفیت‌های دینی، روحیه حفاظت از نظام اسلامی و منافع ملی را نیز در مردم تقویت کنند.

آقای برادر امروز (چهارشنبه) در مراسم دستاربندی مدرسه «جامعه فتح‌العلوم کابل» افزود که مدارس، پایه‌های مقدس علم دینی، جهاد، اخلاق نبوی، تربیت روحی و فکری و نهضت اسلامی در جوامع اسلامی به‌شمار می‌روند.

برادر تصریح کرد: «در افغانستان، روایت اسلامیِ فرضیت جهاد مقدس از مدارس ظهور کرد، به قریه‌ها و شهرها گسترش یافت و به عملی و تقابل مبدل شد که لشکرهای بزرگ کفر را شکست داد.»

او نقش مدارس را در اصلاح فکری جامعه، از میان برداشتن فرهنگ‌های غیر اسلامی و حفظ روایت‌های اسلامی بسیار مهم دانست و تأکید کرد که مدارس باید در هر شرایطی مسیر اصلی و اساسی خود را حفظ نمایند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر امور خارجه امارت اسلامی برای سفر به ایران دعوت شد

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست دوجانبه وزرای تجارت افغانستان و قرغیزستان؛ تأکید بر گسترش روابط اقتصادی و تجارتی

در این دیدار، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان با ابراز خوش‌آمدگویی به هیئت قرغیزستان، از پذیرش دعوت و سفر آنان به کابل قدردانی نمود.

Published

on

نشست دوجانبه‌ای میان نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان، و بکیت صدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، در کابل برگزار شد.

در این دیدار، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان با ابراز خوش‌آمدگویی به هیئت قرغیزستان، از پذیرش دعوت و سفر آنان به کابل قدردانی نمود.

طرفین در جریان نشست پیرامون افزایش حجم تجارت با توجه به ظرفیت‌های موجود میان دو کشور، هدف‌گذاری اقلام مشخص صادراتی، توسعه ترانزیت و عقد موافقت‌نامه‌های ترانزیتی، جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی و مشترک، برگزاری نمایشگاه‌ها، کنفرانس‌ها و نشست‌های تجارتی و همچنین برگزاری جلسات منظم گروه کاری مشترک، تبادل نظر و بحث کردند.

همچنین، وزرای دو کشور بر تطبیق تفاهمات پیشین، به ویژه نقشه‌راه همکاری‌های اقتصادی و تجارتی میان امارت اسلامی افغانستان و قرغیزستان که در جریان سفر هیئت افغانستان به قرغیزستان به امضا رسیده بود، تأکید کردند.

این نشست در راستای گسترش همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری میان افغانستان و قرغیزستان و تقویت روابط دوجانبه برگزار شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!