Connect with us

تجارت

۹۰ درصد کارخانه‌های تولیدی در بلخ با رکود مواجه اند

منتشر شده

در

(Last Updated On: جدی ۶, ۱۴۰۰)

مسوولان اتاق صنعت و معادن ولایت بلخ می‌گویند که نزدیک به ۹۰ درصد کارخانه‌های تولیدی این ولایت به دلیل مشکلات اقتصادی به رکود مواجه شده اند.

مسوولان این اتاق یگانه دلیل کاهش در فعالیت کارخانه‌های صنعتی را نبود حمایت حکومت و نیز بسته ماندن پول سرمایه گذاران در بانک‌ها عنوان می‌کند .

این مسوولان تاکید می‌کنند که اگر امارت اسلامی برای حمایت از تولیدات داخلی اقدام کند افغانستان قادر است در کنار تامین بخش بزرگ نیازمندی‌های کشور تولیدات خود را به بیرون از کشور نیز صادر کند .

سید اسماعیل حسینی، عضو هیات مدیر اتاق صنایع و معادن در بلخ، در این باره گفت:”روز به روز به تعداد فابریکه‌های که فعالیت خود را مجددا شروع میکند، فضل خدا بیشتر شده است. ما به آینده خوشبین استیم، خود شما میفهمید که در اقتصاد تا زمانیکه فابریکه فعال است، نیروهای کار ایجاد میشود، اشتغال ایجاد میشود. نیروهای کار جذب میشود. بر اقتصاد و محیط تاثیر مثبت دارد. “

در همین حال، تجاران در بلخ می‌گویند که پس از روی کار آمدن حکومت امارت اسلامی فعالیت خود را از سر گرفته اند، اما بدلیل نبود بازار و مشکلات اقتصادی ۸۰ درصد فعالیت شان با رکود مواجه شده است.

سید حمید الله، مسوول فابریکه پروسس کشمش، در این باره گفت:” کشورهای که ما صادرات می‌کنیم که کشورهای اروپایی است. ترکیه است طرف‌های روسیه صادرات داریم. فعلا ۸۰ فیصد کار ما رکود نشان میدهد. “

زنان کارگر در این فابریکه تولیدی از حکومت امارت اسلامی میخواهند که زمینه کار را برای آنان فراهم سازند .

زیبا، یک کارگر، در این باره گفت:”هوا سرد است زمستان است، مشکلات دچار است. باید همه‌گی خانم‌ها را در نظر بیگیرد.”

گل چمن، کارگر، افزود:” در شرکت‌های کلان در مزارشریف باید کار باشد که روز مردم پیش برود. وضعیت خراب است، کار نیست. “

فاطمه، کارگر دیگر گفت:” از دولت میخواهیم که شرکت‌ها را فعال کند تا چاره مردم شود.”

این درحالی است که قبل از این بخش بزرگ تولیدات داخلی از جمله کشمش، بادام، و برخی اقلام دیگرغذایی پس از پروسس از طریق ازبیکستان و ترکمنستان به کشور های آسیایی صادر می‌‍‌‌‌‌‌‌‌شد.

تجارت

بودجه مالی سال ۱۴۰۳ بعد از بررسی همه جانبه توشیح شد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۲, ۱۴۰۳)

سخنگوی امارت اسلامی افغانستان می‌گوید که بودجه ملی سال مالی ۱۴۰۳ هجری شمسی از سوی رهبر امارت اسلامی افغانستان توشیح شد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان در صفحه‌ای ایکس‌اش نوشته است: «بودجه مالی سال ۱۴۰۳ هجری شمسی از طرف رهبر امارت اسلامی افغانستان بعد از برسی همه جانبه توشیح شد.»

مجاهد می‌افزاید که در بودجه ملی سال مالی جاری، نیازمندی‌ها و اولویت‌های مردم به گونه گسترده در نظر گرفته شده و همچنان بودجه ملی امسال نیز مانند سال گذشته از عواید ملی کشور تهیه شده است.

سخنگوی امارت اسلامی افغانستان هم‌چنان بیان داشت که وزارت مالیه کشور، مانند گذشته، بودجه ملی امسال را هم در سیستم مالی جابجا و به بخش‌های (عادی و انکشافی) سال مالی جاری، با درنظر داشت شفافیت کامل رسیدگی خواهد کرد.

Continue Reading

تجارت

سرپرست وزارت صنعت و تجارت با معاون صدر اعظم روسیه دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۸, ۱۴۰۳)

نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با الیکسی اوورچوک، معاون صدر اعظم روسیه در امور همکاری‌های بین المللی، سرگئی پاولوف، رئیس عمومی خط آهن روسیه، و دیمیتری زفیریف، معاون وزارت ترانسپورت روسیه دیدار کرده است.

طبق خبرنامه وزارت صنعت و تجارت که امروز (جمعه) منتشر شد، در این دیدار دو طرف در مورد افزایش و بیلانس تجارت دو جانبه، تعرفه ترجیحی برای کالاهای افغانستان، سرمایه گذاری روسیه در پروژه های معادن و بند های آبی افغانستان، و سهم افغانستان در دهلیز ترانسپورتی بین‌المللی شمال-جنوب گفتگو کردند.

آنان همچنان در باره کاهش هزینه انتقالات اموال از طریق خط آهن روسیه، رفع مالیه صادراتی بر مواد اولیه، ترتیب و تنظیم سفر هیات به بندر های استراخان و مخاچکالا و برگزاری کنفرانس تواصل تجارتی و نمایشگاه تولیدات و محصولات افغانستان در مسکو بحث نموده و در زمینه توافقات نیز صورت گرفت.

Continue Reading

تجارت

سرپرست وزارت صنعت و تجارت با رییس جمهور تاتارستان دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۷, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت حکومت سرپرست افغانستان می‌گوید که نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت در سفرش به تاتارستان با رییس جمهور این کشور دیدار کرده است.

وزارت صنعت و تجارت روز چهارشنبه (۲۶ ثور) با نشر خبرنامه‌ای از دیدار عزیزی با رستم مینیخانوف، رییس جمهور تاتارستان در حاشیه کازان فورم خبر داده است.

طبق خبرنامه، مینیخانوف از اشتراک عزیزی در «پانزدهمین فورم بین‌المللی اقتصاد روسیه و جهان اسلام» قدردانی کرده است.

در خبرنامه آمده است که دو طرف در مورد تجارت دوجانبه، ایجاد خانه تجارت روسیه در افغانستان، سفر رییس جمهور تاتارستان به کابل، سرمایه‌گذاری در تولید برق، انتقال آب، معادن، همکاری‌های کلتوری، اقتصادی و سایر موارد گفتگو کرده‌اند.

این درحالیست که سال گذشته نیز نورالدین عزیزی در رأس هیاتی به تاتارستان رفته بود.

این گردهمایی همه‌ساله از سوی‌ روسیه برگزار می‌شود و چهاردهمین دور این اجلاس نیز ماه ثور سال گذشته در همین کشور برگزار شده بود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!