Connect with us

رویداد های اخیر

فراز و نشیب های سیاسی افغانستان در سال ۱۴۰۰

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۲۹, ۱۴۰۰)

یازدهم حمل سال ۱۴۰۰، آن روز در افغانستان همه‌ چشم به راه نشست استانبول بودند، نشستی که به احتمال قوی مسئله جنگ و صلح افغانستان را یک‌سره می‌کرد.

نشست استانبول که به آن بُن دوم عنوان داده شده بود، اما برای این نشست هیچ دیدگاه واحد و یک آجندای منظم از سوی صف جمهوریت در آن زمان، طرح نشد.

نشستی که برای جمهوریت و امارت سرنوشت ساز بود، هرگز برگزار نشد.

مذاکرات صلح بین الافغانی در ماه سرطان شکست خورد و تا اواخر اسد و آستانه سقوط نظام دوباره احیا نشد.سفر اخیر هیئت مذاکره کننده به سرکردگی حامد کرزی یک روز پیش از سقوط نظام لغو شد. اطلاعات اخیر که از ارگ مخابره شد نشست را اشرف غنی لغو کرده بود.

۲۴ اسد، تاریخ افغانستان چرخش سیاسی گرد داشت. نظام استوار با حمایت غربی ها پس از ۲۰ سال دوام فروپاشید و امارت اسلامی بر اریکه قدرت تکیه زد.

ساختارها را دوباره احیا می کنند، اما فاسد ترین رییس جمهور دنیا، متفکر دوم جهان فرار کرد. فرار غنی را شریک قدرت اش عبدالله عبدالله اعلام کرد و گفت “خدا ازش حساب بگیرد.”

سران امارت اسلامی کسانی که تصمیم گیرنده اند هنوز در دوحه بودند و طعم شیرین بُرد در برابر امریکا و غرب را از قطر تماشا می کردند، تماشای ورود نیروهای امارت اسلامی به کاخ ریاست جمهوری جاییکه تا پنج ساعت قبل در آنجا، نظام جمهوریت حاکم بود. ورودی که سران امارت اسلامی به آن، نُصرت الهی گفتند.

دنیا با فروپاشی نظام جمهوری افغانستان، تکان جدی خورد.

نشست های اضطراری درمورد افغانستان از سوی شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و ناتو برگزار شد. همین گونه، نشست های ترکیه، نشست سازمان همکاری های اسلامی در پاکستان و میزبانی ناروی از نشست میان امارت و نمایندگان کشور های غربی.

امریکا که خود عامل بدبختی افغانستان گفته می شود در آخرین بار هم خواست همه ملامتی را به گردن مردم افغانستان بی اندازد.

جوبایدن، رییس جمهور امریکا گفت: “اگر فکر می‌کنید کسی می‌تواند افغانستان را تحت یک دولت واحد متحد کند، دست خود را بلند کنید.”

سال ۱۴۰۰ با همه دار و ندارش پایان یافت. ۳۶۵ روز که مردم افغانستان توام با جنگ، خونریزی، مهاجرت و دیگر تلخی ها سپری کرده اند.

حالا دولت سرپرست از امنیت کامل در کشور اطمینان میدهند و از جهان هم می خواهند به افغانستان آمده سرمایه گذاری کنند.

بهار پیش رو دیده شود که برای افغانستان و مردمش چی اقدامی می کند.

 

رویداد های اخیر

دیدار ضمیر کابلوف با وزرای خارجه و داخله امارت اسلامی

Published

on

(Last Updated On: ثور ۴, ۱۴۰۳)

ضمیر کابلوف، نماینده رئیس جمهور روسیه در دیدار با امیر خان متقی، سرپرست وزارت امورخارجه افغانستان گفته است، که هر نشستی که در مورد افغانستان برگزار می‌شود باید به توافق حکومت افغانستان باشد و توافق حکومت افغانستان در نشست آیندۀ دوحه که از سوی سازمان ملل برگزار می‌گردد، نیز ضروری است.

نماینده رئیس جمهور روسیه افزوده است، که جامعه جهانی باید بجای میکانیزم‌های چند جانبه، روابط و میکانیزم‌های دوجانبه را با حکومت افغانستان اتخاذ کند.

از سوی هم آقای متقی، از موقف مسکو در نشست‌های جهانی استقبال کرده و بر تقویت روابط سیاسی و تجارتی تاکید کرده است.

با این حال آقای متقی افزوده که روابط افغانستان با کشورهای منطقه در حالی شگوفایی است و افغانستان در بیشتر کشورهای منطقه سفارت دارد.

همزمان با این آقای کابلوف از وزیر امورخارجه کشور دعوت کرده است که در سال روان به مسکو سفر کند.

درهمین حال، نماینده خاص رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان با سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله نیز دیدار نموده است.

وزارت امور داخله می‌گوید که در این دیدار دو جانبه، در کنار روابط افغانستان و روسیه روی مسایل سیاسی و امنیتی منطقه نیز بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار نمایندگان اتحادیه افغان‌ها مقیم کشورهای اروپایی با سرپرست وزیران دفاع و معادن

Published

on

(Last Updated On: ثور ۴, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت دفاع ملی در دیدار با شماری از افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی گفته است که امنیت کنونی در کشور فرصتی را برای سهیم شدن همه در پیشرفت افغانستان فراهم کرده است. محمد یعقوب مجاهد افزوده که وجود مشکلات در برخی از مسایل نیز از میان برداشته خواهد شد.

همزمان با این شهاب‌الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم نیز از افغان‌های مقیم خارج از کشور خواسته تا به افغانستان بازگردند و در پیشرفت کشور سهیم باشند.

ادامه‌ی دیدار های نمایندگان اتحادیه افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی با مقام‌های امارت اسلامی در کابل. این هیأت این بار با سرپرست وزیران دفاع و معادن و پترولیم دیدار کرده اند.

سرپرست وزارت دفاع در دیدار با نمایندگان اتحادیه افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی گفته است که باید از امنیت کنونی در کشور استفاده و در پیشرفت افغانستان سهم گرفته شود.

محمد یعقوب مجاهد در این دیدار، افغانستان را خانه‌ی مشترک تمامی افغان‌ها خوانده و افزوده است که مشکلات موجود در کشور به‌زودی حل خواهد شد.

در بخشی از خبرنامه‌ی وزارت دفاع ملی آمده است که: «مشکلات که در برخی مسایل وجود دارد به زودی حل خواهد شد؛ اما هیچ چیز فراتر از امنیت نبود که امروز به نصرت اللهی و با فداکاری‌های مردم مان در این سرزمین نازل شده است شکرانه آن را به‌جا آوریم و به استفاده از این فرصت برای رفاه و پیشرفت وطن خویش سهیم شویم.»

بر بنیاد خبرنامه؛ شماری از شهرواندان کشور که پس از حاکمیت دوباره امارت سلامی برای نُخستین بار به افغانستان آمده‌اند، از اوضاع کنونی کشور ابراز رضایت‌مندی کردند.

همزمان با این، نمایندگان اتحادیه افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی با سرپرست وزارت معادن و پترولیم نیز دیدار کرده اند. در این دیدار مقام‌های افغان مقیم اروپا از شهاب‌الدین دلاور خواسته اند تا به افغان‌های که مایل به سرمایه‌گذاری در افغانستان هستند، تسهیلات را فراهم سازند. وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که آقای دلاور نیز از افغان‌های مقیم خارج از کشور خواسته که به افغانستان بازگردند و در رشد و ترقی کشور سهیم باشند.

این هئیت پیشتر در دیدار با شماری دیگری از مقام‌های امارت اسلامی از جمله معاون سیاسی رئیس‌الوزرا و سرپرست وزارت امورخارجه بر تقویت نظام و فراهم شدن زمینه‌ی کار و آموزش به دختران و زنان افغان تأکید کرده بودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: تحولات اخیر در منطقه ایجاب می‌کند که افغانستان و چین با هماهنگی کامل به همکاری خود ادامه دهند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۴, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که رویدادها و تحولات اخیر در منطقه ایجاب می‌کند که افغانستان و چین با هماهنگی کامل به همکاری‌های خود ادامه دهند تا بتوانند به خوبی از منافع مشترک خود محافظت کنند.

امیر خان متقی این مطلب را در دیدار با ژاو شینگ، سفیر چین در کابل بیان کرده است.

وزارت امور خارجه با نشر خبرنامه‌ای امروز (سه شنبه، ۴ ثور) گفت که در این دیدار، دو طرف در مورد همکاری‌های دوجانبه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان افغانستان و چین و تحولات اخیر در منطقه گفتگو کردند.

سرپرست وزارت امور خارجه از توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور ابراز خرسندی کرده و گفت که امارت اسلامی فرصت‌های خوبی را در زمینه تجارت و سرمایه گذاری ایجاد کرده است.

آقای متقی خاطر نشان کرد که افزایش صادرات جلغوزه به چین و پیشرفت‌ در پروژه‌های مس عینک و دهلیز واخان نمونه بارز این سیاست امارت اسلامی است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه، سفیر چین تحولات در عرصه‌های مختلف با افغانستان را مثبت دانسته و افزود که تلاش دارد تاجران و سرمایه گذاران چینی را تشویق کند تا نقش خود را برای همکاری اقتصادی درازمدت با افغانستان ایفا کنند.

او همچنان گفت که کشورش چگونگی همکاری دوجانبه و امکانات در مورد موضوع دهلیز واخان را بررسی می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!