Connect with us

رویداد های اخیر

فراز و نشیب های سیاسی افغانستان در سال ۱۴۰۰

منتشر شده

در

یازدهم حمل سال ۱۴۰۰، آن روز در افغانستان همه‌ چشم به راه نشست استانبول بودند، نشستی که به احتمال قوی مسئله جنگ و صلح افغانستان را یک‌سره می‌کرد.

نشست استانبول که به آن بُن دوم عنوان داده شده بود، اما برای این نشست هیچ دیدگاه واحد و یک آجندای منظم از سوی صف جمهوریت در آن زمان، طرح نشد.

نشستی که برای جمهوریت و امارت سرنوشت ساز بود، هرگز برگزار نشد.

مذاکرات صلح بین الافغانی در ماه سرطان شکست خورد و تا اواخر اسد و آستانه سقوط نظام دوباره احیا نشد.سفر اخیر هیئت مذاکره کننده به سرکردگی حامد کرزی یک روز پیش از سقوط نظام لغو شد. اطلاعات اخیر که از ارگ مخابره شد نشست را اشرف غنی لغو کرده بود.

۲۴ اسد، تاریخ افغانستان چرخش سیاسی گرد داشت. نظام استوار با حمایت غربی ها پس از ۲۰ سال دوام فروپاشید و امارت اسلامی بر اریکه قدرت تکیه زد.

ساختارها را دوباره احیا می کنند، اما فاسد ترین رییس جمهور دنیا، متفکر دوم جهان فرار کرد. فرار غنی را شریک قدرت اش عبدالله عبدالله اعلام کرد و گفت “خدا ازش حساب بگیرد.”

سران امارت اسلامی کسانی که تصمیم گیرنده اند هنوز در دوحه بودند و طعم شیرین بُرد در برابر امریکا و غرب را از قطر تماشا می کردند، تماشای ورود نیروهای امارت اسلامی به کاخ ریاست جمهوری جاییکه تا پنج ساعت قبل در آنجا، نظام جمهوریت حاکم بود. ورودی که سران امارت اسلامی به آن، نُصرت الهی گفتند.

دنیا با فروپاشی نظام جمهوری افغانستان، تکان جدی خورد.

نشست های اضطراری درمورد افغانستان از سوی شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و ناتو برگزار شد. همین گونه، نشست های ترکیه، نشست سازمان همکاری های اسلامی در پاکستان و میزبانی ناروی از نشست میان امارت و نمایندگان کشور های غربی.

امریکا که خود عامل بدبختی افغانستان گفته می شود در آخرین بار هم خواست همه ملامتی را به گردن مردم افغانستان بی اندازد.

جوبایدن، رییس جمهور امریکا گفت: “اگر فکر می‌کنید کسی می‌تواند افغانستان را تحت یک دولت واحد متحد کند، دست خود را بلند کنید.”

سال ۱۴۰۰ با همه دار و ندارش پایان یافت. ۳۶۵ روز که مردم افغانستان توام با جنگ، خونریزی، مهاجرت و دیگر تلخی ها سپری کرده اند.

حالا دولت سرپرست از امنیت کامل در کشور اطمینان میدهند و از جهان هم می خواهند به افغانستان آمده سرمایه گذاری کنند.

بهار پیش رو دیده شود که برای افغانستان و مردمش چی اقدامی می کند.

 

رویداد های اخیر

Herat Chamber of Commerce donates 15 million AFN to the people of Iran

Published

on

The Herat Chamber of Commerce and Investment announced on Saturday that national traders, jointly through the chamber, have provided approximately 15 million AFN in aid to the people of Iran.

The chamber stated that this aid package was delivered to the Iranian Consulate in Herat. It added that the assistance was intended to express solidarity with families affected by the war.

Mohammad Younes Qazizadeh, head of the Herat Chamber of Commerce and Investment, said: “Today we have presented 15 million AFN to the dear people of Iran through the Herat provincial authorities and the Iranian Consulate, and this aid will continue.”

Meanwhile, officials at the Iranian Consulate in Herat emphasized that Afghanistan and Iran always stand together and fully understand each other’s difficulties.

The Herat Chamber of Commerce and Investment also highlighted that the people of Iran have consistently supported the people of Afghanistan during various crises, and their cooperation in different sectors has reached families affected in the country.

Officials of the Herat Chamber of Commerce and Investment stressed that the process of private-sector humanitarian aid to the affected people of Iran will continue.

Following attacks by the United States and Israel on Iran, many people in the country have been affected and harmed.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سیلاب‌های شدید در بادغیس جان پنج تن را گرفت و خسارات مالی برجا گذاشت

Published

on

مسئولان محلی در بادغیس اعلام کرده‌اند که در پی بارش شدید باران از نیمه شب گذشته تا صبح امروز (شنبه) در این ولایت، پنج تن جان باخته‌اند.

به گفته این مسئولان، سه نفر در ولسوالی قادس و دو تن دیگر از جمله یک کودک سه ساله در ولسوالی دره‌بوم جان خود را از دست داده‌اند.

ریاست مبارزه با حوادث طبیعی بادغیس اعلام کرده است که سیلاب‌ها علاوه بر تلفات جانی، خسارات هنگفت مالی به مردم وارد کرده و زمین‌های زراعتی را نیز تخریب نموده است.

با این حال، هنوز اطلاعات کامل از میزان خسارات و تلفات در دسترس نیست، اما کارمندان ادارات مختلف دولتی برای انجام سروی ابتدایی به مناطق آسیب‌دیده اعزام شده‌اند.

در همین حال، باران‌های شدید و سیلاب‌ها در حوزه غرب کشور نیز شاهراه هرات–کندهار را موقتاً مسدود کرده است.

به گفته محمد اسرائیل سیار، رئیس مبارزه با حوادث طبیعی ولایت فراه، در نتیجه بارندگی‌های اخیر، دریای فراه‌رود مملو از آب شده است.

به گفته او، وضعیت اکنون دوباره به حالت عادی برگشته و رفت‌وآمد وسایط در این مسیر جریان دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فضل الرحمان خواستار بازنگری سیاست‌ها در قبال افغانستان شد و نسبت به انزوای منطقه‌ای پاکستان هشدار داد

او همچنان هشدار داد که تلاش‌های مکرر برای تغییر رژیم در افغانستان تنها وضعیت را پیچیده‌تر کرده و جنگ‌ها و سیاست‌های گذشته باعث بی‌ثباتی در منطقه شده است.

Published

on

مولانا فضل الرحمن، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان، گفته است که پاکستان در حال حاضر با فشارها و انزوای منطقه‌ای روبه‌رو است و حکومت باید در سیاست‌های خود بازنگری کند.

او این اظهارات را در مراسمی در «مفتی محمود مرکز» بیان کرد و افزود که حکومت پاکستان درباره افغانستان دو روایت متفاوت دارد. به گفته او، با وجود بیش از هفتاد سال سیاست‌گذاری، روابط اسلام‌آباد و کابل هنوز بهبود نیافته است.

فضل‌الرحمن تأکید کرد که باید این پرسش مطرح شود که آیا همه اشتباهات از سوی افغانستان بوده است یا خیر. او گفت که تلاش برای نگه داشتن افغانستان زیر نفوذ باید کنار گذاشته شود و افغانستان آزاد و مستقل به سود ثبات منطقه است.

او همچنان هشدار داد که تلاش‌های مکرر برای تغییر رژیم در افغانستان تنها وضعیت را پیچیده‌تر کرده و جنگ‌ها و سیاست‌های گذشته باعث بی‌ثباتی در منطقه شده است.

رهبر جمعیت علمای اسلام همچنین از سیاست‌های ایالات متحده انتقاد کرد و آن را «دوگانه» خواند و تأکید کرد که پاکستان باید از افتادن در دام رقابت‌های جهانی پرهیز کرده و سیاستی مبتنی بر حاکمیت و واقع‌بینی را دنبال کند.

به گفته او، پاکستان در رابطه با افغانستان، هند و ایران با انزوای فزاینده روبه‌رو است و برخی کشورهای منطقه در حال نزدیک‌تر شدن به هند هستند. او در پایان خواستار اتخاذ یک رویکرد ملی و واحد در سیاست خارجی پاکستان شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!