Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان سال ۱۴۰۲ را نیز با بحران مشروعیت جهانی سپری کرد

منتشر شده

در

امارت اسلامی سال  ۱۴۰۲ را همچنان با بحران مشروعیت جهانی سپری کرد و نتوانست منحیث یک دولت مشروع، جایگاه خود در ملل متحد را به دست بیاورد. جامعه جهانی به دلیل رفتار و قوانین سختگیرانه حکومت سرپرست در برابر زنان و دختران افغان نیز تحریم‌ها را بر امارت اسلامی در این سال پابرجا گذاشت و هشدار داد تا زمانی که امارت اسلامی در سیاست‌های خود تغییر نیاورد به حیث عضو رسمی  جامعه بین‌المللی شناخته نخواهد شد.

اما در کنار این مشکلات، امارت اسلامی در بحث روابط دیپلوماتیک با کشورها به پیشرفت‌های در سال ۱۴۰۲ دست یافت و چین منحیث نخستین کشور سفیر رسمی خود در کابل را معرفی کرد و نیز سفیر رسمی امارت اسلامی در بیجنگ را پذیرفت.

در این سال تعامل سفارت خانه‌های افغانستان با امارت اسلامی نیز ادامه داشت و در ماه میزان سفارت خانه‌های افغانستان در هالند و هسپانیا نیز از تعامل خود با وزارت خارجه کشور خبر دادند. در جریان این سال دیپلومات‌های همنوا با امارت اسلامی کنترول سفارت و کنسولگری‌های افغانستان در هند را نیز بدست گرفتند. در ۱۴۰۲ همچنان ترکمنستان نام امارت اسلامی را از فهرست تحریم ها و گروه های تروریستی در آن کشور حذف کرد.

در این میان ایران، همسایه غربی افغانستان در ۱۴۰۲ روی معضل آب دریای هلمند با امارت اسلامی درگیر تنش دیپلوماتیک شد و تا کنون این معضل پابرجا مانده است.

پاکستان در مورد آنچه حضور وفعالیت طالبان پاکستانی در خاک افغانستان می داند روابط پُر تنشی را با امارت اسلامی در این سال سپری کرد. این تنش‌ها به جای رسید که اسلام آباد روند اخراج اجباری بیش از یک میلیون مهاجر افغان از آن کشور را عملی کرد.

اما تحلیلگران به این باور اند که کشورهای همسایه و منطقه تاکنون نتوانسته اند در باره‌ی یک سیاست مشخص برای تعامل با امارت اسلامی توافق کنند. به باور آنان تحقق این توافق ملزم به عملی شدن شرایط این کشورها و جامعه جهانی از جمله تشکیل حکومت همه شمول، و احترام به حقوق زنان و دختران و اقلیت‌های قومی و مذهبی از سوی امارت اسلامی است.

در این سال کابینه امارت اسلامی نیز به گونه سرپرست باقی ماند، از سویی هم برگشت مقام‌های دولت پیشین و سیاسیون به کشور ادامه داشت و در این سال صدها تن از کشورهای مختلف از طریق این کمیسیون به کشور برگشتند.

با این حال امارت اسلامی، سال ۱۴۰۲ را پُر دست آورد دانسته و تأکید می‌کند که در این سال، پیشرفت هایی در همه عرصه ها به ویژه در بخش گسترش روابط با کشورها به دست آمده است. اما سخنگوی امارت اسلامی عدم حاصل شدن مشروعیت جهانی را برخوردهای سلیقه‌ای  شماری از کشورها می‌داند که به باور او این کشورها در سازمان ملل متحد نیز دست بالایی دارند.

امارت اسلامی در حال حاضر ۳۸ نمایندگی فعال دیپلوماتیک در کشورها دارد و اخیراً آذربایجان نیز سفارتش را می‌خواهد در کابل باز کند.

اکنون دیده شود که در سال ۱۴۰۳ بحران مشروعیت جهانی امارت اسلامی به نقطه پایانی خود می‌رسد یا نه؟

رویداد های اخیر

قرارداد جاناتان ترات، سرمربی تیم ملی کریکت افغانستان تمدید شد

The decision comes after his successful 2.5-year tenure, during which he made significant contributions to the team’s progress and development, ACB said in a statement.

Published

on

بورد کریکت افغانستان قرارداد جاناتان ترات، سرمربی تیم ملی کریکت کشور را برای سال ۲۰۲۵ تمدید کرده است.

این نهاد در خبرنامه‌ای گفته است که کار دو و نیم ساله ترات به عنوان سرمربی تیم ملی کریکت افغانستان موفقیت آمیز بوده و او سهم قابل توجهی در پیشرفت و توسعه تیم داشته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حقانی: دین نباید انحصار شود، حاکم نباید هر سخن خود را تحمیل کند

Published

on

سرپرست وزارت امور داخله گفته است که دین نباید انحصار شود و حاکم نباید هر سخن خود را بر دیگران تحمیل کند.

سراج الدین حقانی در یک مدرسه دینی در کابل تصریح کرد که حق دین باید درست ادا شود و نظام اسلامی مردم را از دین دور نساخته بل نزدیک سازد و این مسوولیت یک نظام اسلامی است که از رجوع مردم به فساد و ارتداد جلوگیری کند.

او گفت: «باید این‌طور فکر نکنید که چون من حاکم هستم، هر کسی باید حرف‌های مرا بپذیرد و اگر کسی حرف مرا نپذیرفت، آسمان به زمین می‌آید.»

آقای حقانی همچنان افزود که از دین باید نمایندگی درست شود، زیرا اگر یک نظام اسلامی نتواند مردم را از رفتن به سوی فساد و ارتداد جلوگیری کند، بیانگر ضعف نظام است.

او گفت: «اگر در نظام اسلامی توانستیم مردم را از فساد و کفر نجات دادیم حق نظام اسلامی را ادا کرده ایم، اگر مردم به طرف کفر رجوع کردند و مفسد شدند به معنی این است که تنگ نظر هستیم و به نظام اسلامی وفا نکردیم.»

سرپرست وزارت داخله در بخش دیگری از سخنانش گفت که دین را نباید انحصار کرد و باید مردم به دین دعوت شوند همان طوری که پیامبر اسلام عفو و گذشت کرد و مردم را به اسلام جذب کرد.

این مقام بلند پایه امنیتی کشور افزود که نظام‌ها، پالیسی‌ها و سیاست‌ها تغییر می‌کنند اما باید به دین اهانت نشود. او تصریح کرد که کسی نباید در مقابل کرسی و پول تسلیم شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قطر و امریکا ۵۰ میلیون دالر به تعلیم و تربیه در افغانستان کمک می‌کنند

Published

on

اداره توسعه بین المللی امریکا و یک بنیاد قطری توافق کرده اند که ۵۰ میلیون دالر را برای حمایت از آموزش صد هزار کودک بازمانده از مکتب در افغانستان و ارایه دو هزار بورسیه تحصیلی فراهم می‌کنند.

این دو نهاد با انتشار بیانیه‌ای گفته اند که این توافق بر تعهد مشترک به آموزش به عنوان یک حق اساسی برای همه، به ‌ویژه برای جوامع به‌حاشیه رانده شده و در معرض خطر، تاکید می‌کند.

این توافق روز یکشنبه میان بنیاد آموزش برای همه و اداره توسعه بین المللی امریکا در حاشیه نشست مجمع دوحه امضا شد.

همزمان با این، نماینده وزارت امور خارجه قطر در حاشیه مجمع دوحه با نماینده ویژه ایالات متحده امریکا در امور زنان و حقوق بشر برای افغانستان، گفتگو کرده است. تلاش‌های بین‌المللی برای تحقق ثبات در افغانستان بخشی از بحث آنان بوده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!