خبرهای تازه

قانون شکنی‌ها و مبارزات قبل از وقت در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

انتخابات ریاست جمهوری از سیاست‌گذاری تا قانون‌شکنی و مبارزات قبل از وقت انتخاباتی را از همین اکنون به دنبال دارد.

شماری از نامزدان که در انتخابات مجلس نمایندگان موفق نگردیده اند، خود را منحیث نامزد برای انتخابات ریاست جمهوری نام نویسی کرده اند و یاهم در تکت انتخاباتی یک نامزد دیگر به عنوان مهر کلیدی آمده اند.

عبداللطیف پدارم، فرد شماره یک در انتخابات مجلس نمایندگان بدخشان اما با به دست آوردن ۳۸۶۴رای به مجلس نمایندگان منحیث نماینده بدخشان راه نیافت و از همینجا با پارلمان خدا حافظی کرده و به انتخابات ریاست جمهور در حوزه بزرگتر خودش را ثبت نام کرد.

به همین گونه مسعوده جلال، معاون اول در تکت انتخاباتی رحمت الله نبیل، برای انتخابات ریاست جمهوری، خانم جلال در انتخابات مجلس نمایندگان با بدست آوردن ۲۷۱رای در ردیف ۴۹۶ام  در فهرست نتایج ابتدایی انتخابات مجلس نمایندگان کابل قرار داشت اما در انتخابات ریاست جمهوری به عنوان یک بانک رای منحیث معاون اول آقای نبیل انتخاب شده است.

ذولفقار امید،  با بدست آوردن ۱۹۵۸ رای به مجلس نمایندگان کابل راه پیدا نکرد، اینبار آقای ابدالی برای بدست آوردن رای زلفقار امید، را به حیث معاون اش برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده است.

همچنان احمد بشیر بیژن، در انتخابات مجلس نمایندگان از حوزه کابل تنها ۲۲۲ رای داشت وی به عنوان معاون اول در تکت انتخاباتی نورالحق علومی، برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام شده است.

آقای بیژن درین مورد می‌گوید:”ما هیچ زمانی بازنده نبودیم مردم به همراه ما است بازنده کسانی اند که به  افغانستان و مردم افغانستان خیانت می کند.”

با این حال برای رفتن به طرف انتخابات ریاست جمهوری نامزدان شرایط ویژه ای دارند. اما شماری از این نامزدان انگار از روند ثبت نام هیچ آگاهی نداشته اند.

از سوی هم حکیم تورسن، برای ثبت نام دوبار به کمیسیون انتخاباترفت زیرا در روز اول معاونان خودش را نیاورده بود. و یا شبیه شخصی به نام ضیاالحق حافظی، که می‌خواست به عنوان کاندید ریاست جمهوری ثبت نام کند، اما کمیسیون انتخابات می‌گوید که یک معاون وی سن قانونی اش را تکمیل نکرده و نه هم تذکره  کافی با خود داشت. اما آقای حافظی در آن روز اسرار داشت که تا نامش ثبت نشود از کمیسیون خارج نمی‌شود و علیه این کمیسیون شکایت می‌کند.

از سوی هم  یکی از معاونان دسته انتخاباتی  زلمی رسول، شناس‌نامه اش برچسب نداشت یعنی حتی خود او هم نمی توانست به زلمی رسول رای بدهد.

با این حال ملیحه حسن، عضو کمیسیون مستقل انتخابات در زمینه اظهار می‌دارد: “اینجا با دقت در بسته‌های انتخاباتی دیده می شود و هیچ کسی که کاستی در کارشان باشد راه پیدا نمی کنند شبیه دو نفر که از لیست نام شان خط خورد.”

از این دست چالش‌ها در انتخابات ریاست جمهوری بیشتر پیداه خواهد شد. از اکنون سخنگویان حکومت به ویژه شاه حسین مرتضوی، یک سره به توصیف از رییس جمهور غنی پرداخته است، چنانکه مبارزات قبل از وقت هم آغاز شده است.

این در حالیست که هفده نامزد احتمالی برای ریاست جمهوری سال آینده در کشور ثبت‌نام کرده اند، و قرار است که تا چند ماه دیگر به رقابت جهت پیروزی درین انتخابات بپردازند.

گزارشگر: علی اصغری

Trending

خروج از نسخه موبایل