Connect with us

تجارت

تظاهرات به گونه بی سابقه بخاطر تغیر لین برق 500 کیلوات در کابل راه انداز می شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

5

جنبش روشنایی میگوید برای وادار کردن حکومت به تغییر مسیر لین برق واداراتی ترکمنستان فردا بی پیشینه ترین تظاهرات را درکابل راه اندازی خواهد کرد. اعضای این جنبش مدعی اند که حکومت درب مذاکره با انان را بسته کرده است .

اعضای این جنبش می گویند حکومت باید برای تامین امنیت هزاران معترض روز شنبه را رخصتی عمومی اعلام کند. انان همچنان خواستار پایادن دادن به به آنچه تبعیض سیستماتیک از سوی حکومت می خوانند هشدار میدهند که هرگز از این خواست عدالت خواهی شان کوتاه نخواهند امد. اما در عین زمان شماری از باشنده گان ولایت بامیان جنبش روشنایی را به دنبال کردن اهداف سیاسی و قومی متهم می کنند .

جنبش روشنایی به برگزاری تظاهرات روز شنبه بار دیگر تاکید می کند شماری از اعضای این جنبش روز جمعه در مصلای عبدالعلی مزاری می گویند روز شنبه هزاران معترض برای تغییر مسیر برق وارداتی ترکمنستان به افغانستان به جاده های کابل خواهند ریخت. این جنبش تاکید دارد تا زمانیکه مسیر انتقال برق از   بامیان نگذرد به عدالت خواهی شان ادامه خواهند داد اعضای جنبش از حکومت می خواهند روز شنبه را درکابل رخصتی عمومی اعلام کند .

داود ناجی عضو جنبش روشنایی میگوید” فردا مردم با حضور در خیابان های کابل برای تحقق مطالبان بر جنبش حضور یابند و از حکومت میخواهیم که برای تامین امنیت فردا را اخصتی عمومی اعلام کند.”

همزمان با این فردا هزاران تن نیز در اروپا نیز برای تغییر مسیر این برق دست به تظاهرات خواهند زد. جنبش روشنایی میگوید تازمانیکه این خواست انان از سوی حکومت پذیرفته نشود تظاهرات آنان ادامه خواهد داشت.

احمد بهزاد عضو جنبش روشناییگفت “تطبیق ماستر پلان اصلی برق 500 کیلووالتی از راه بامیان خواست اصلی ما است و تازمانیکه پذیرفته نشود از این مطالبه ملی وعدالت خواهی خود کوتاه نخواهیم امد”.

اما در این جا کارکرد جنبش روشنایی با انتقاد های زیادی ازسوی شماری از باشنده گان بامیان روبروست انان میگویند که راه سمنگان بامیان و میدان وردگ را بدیل سوم برای انتقال برق وارداتی ازبکستان به کابل پیشنهاد میکنند و اعضای جنبش روشنایی را به بهره برداری های سیاسی و قومی متهم میکنند.

ذین الله رونق سیغانی باشنده بامیانگفت “جنبش روشنایی بیشتر شکل قومی و سیاسی را به خود گرفته و در راس این جنبش یک درصد هم بامیانی ها هم نیستند.”

محی الدین فرهمند باشنده بامیانمیگوید “راه ابریشم بهترین راه است برای انتقال لین این برقاست.”

در این میان شماری از پایتخت نشینان در برابر جنبش روشنایی جنبش روشن فکری را ایجاد کرده و خواستار مانع شدن تظاهرات روز شنبه از سوی حامیان جنبش روشنایی در کابل می باشند .

جنبش روشنایی پیش از این در ماه جوزای سال روان   در کابل دست به اعتراض زد که پولیس به خاطر جلوگیری از حرکت معترضان به سوی مرکز شهر جاده های پایتخت را با کانتینر ها مسدود کرده بود .

جنبش روشنایی مدعیست که مسیر انتقال برق ترکمنستان ولایت بامیان بوده است که کابینه ان را ازطریق سالنگ تغییر داده است و اکنون انان تاکید دارند که باید برق ورداتی از طریق بامیان انتقال یابد.

گزارشگر: فواد ناصری

Advertisement

تجارت

امارت اسلامی می‌خواهد یک‌ مرکز لجستیکی تجارتی را در غرب افغانستان طراحی کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۴, ۱۴۰۳)

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که امارت اسلامی افغانستان با قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز لجستیکی مشترک برای صادرات کالا در منطقه توافق کرده است.

براساس این گزارش، این مرکز لجستیکی در غرب افغانستان ایجاد خواهد شد و نفت روسیه را به جنوب آسیا صادر خواهد کرد.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت به خبرگزاری رویترز گفته است پس از نشست هفته گذشته با مقام‌های ترکمنستان و قزاقستان در کابل، توافق شده است که گروه‌های فنی در جریان دو ماه، توافق‌نامه کتبی را در مورد طرح‌های رسمی برای ساخت این مرکز لجستیکی آماده کنند.

آقای عزیزی گفته است که پس از شش ماه گفتگو روی طرح ایجاد این مرکز تصمیم گرفته شده که هر سه کشور در ساخت این مرکز مشترک سرمایه‌گذاری کنند.

عزیزی افزوده است که مرکز لجستیکی جدید، بخشی از تلاش‌های گسترده‌ برای استفاده از موقعیت استراتژیک افغانستان است که زمانی گذرگاهی بود برای تجارت جاده ابریشم.

وزیر صنعت و تجارت گفته است: «براساس گفتگوهایی که ما انجام داده‌ایم، قرار است این مرکز لجستیکی در هرات ایجاد شود و می‌تواند شمال آسیا را به جنوب آسیا وصل کند.»

وی گفت این مرکز لجستیکی در یک زمان ظرفیت یک میلیون تُن نفت را خواهد داشت. با این حال این مقام امارت اسلامی درباره تاریخ آغاز عملی این پروژه توضیح نداد.

رویترز به نقل از آقای عزیزی نوشته است امارت اسلامی با مقام‌های چینی در مورد ساخت جاده واخان که افغانستان را به چین وصل می کند، در حال مذاکره است. این مقام ابراز امیدواری کرده است که افغانستان به مسیر تجارت میان چین و ایران تبدیل شود.

حکومت ترکمنستان به سوال‌های خبرگزاری رویترز در این رابطه پاسخ نگفته و روسیه نیز تا حالا چیزی نگفته است.

پاکستان که شریک بزرگ تجاری افغانستان است و قراردادهای منطقه‌ای را در بخش انرژی امضا کرده است، نیز به سوال‌های رویترز در این رابطه تا حالا پاسخ نگفته است.

اسلام آباد در سال‌های اخیر روابط پرتنشی با حکومت سرپرست افغانستان داشته و همواره امارت اسلامی را به پناه دادن به شورشیان پاکستانی متهم کرده است، اما امارت اسلامی این اتهامات را رد کرده است.

Continue Reading

تجارت

سرپرست وزارت صنعت و تجارت کشور به ایران سفر کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۳, ۱۴۰۳)

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت امروز (پنج‌شنبه، ۱۳ثور) می‌گوید که، نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت در رأس یک هیأت اقتصادی و تجارتی وارد ولایت سیستان و بلوچستان ایران شده است.

عبدالسلام جوادآخندزاده می‌گوید که هدف از سفر نورالدین عزیزی شرکت در نشست “تسهیل روند همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور”  و گفتگو در باره توسعه روابط تجاری و ترانزیتی بین ایران و افغانستان با محوریت ولایت سیستان آن‌کشور است.

به گفته‌ای سخنگوی وزارت صنعت و تجارت آقای عزیزی با مقام‌های ایرانی در مورد تقویت ترانزیت از مسیر چابهار گفتگو نموده است.

به گفته آقای جوادآخندزاده هیأت افغانستان با مقام‌های ولایت سیستان و بلوچستان ایران در مورد تقویت ترانزیت از مسیر چابهار بحث کرده و گفته اند که چالش‌هایی دراین زمینه وجود دارد ه باید رفع شود.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که نورالدین عزیزی با مقام‌های ایرانی در باره  کاهش قیمت‌ها، مشخص شدن زمین‌هایی که در بندر چابهار در اختیار تاجران افغان قرار می‌گیرد، تعیین مسیر امتیازی و اختصاصی برای اموال ترانزیتی و فراهم کردن تسهیلات در سرک‌های ریلی، بحث کرده اند.

دوطرف هم‌چنان توافق کرده اند که برای دست‌یابی به توسعه‌ تجارت میان دوکشور و تقویت ترانزیت از مسیر چابهار، کمیته‌ مشترک تخنیکی را در سطح ولایت ایجاد شده و از سوی کمیته مرکزی موضوعات دنبال شود.

Continue Reading

تجارت

ازبکستان قراردادهای صادراتی به ارزش ۴۴ میلیون دالر با افغانستان امضاء کرده است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۲, ۱۴۰۳)

ازبکستان قراردادهای صادراتی به ارزش ۴۴ میلیون دالر را با افغانستان امضا کرده است. رسانه‌های ازبکستانی گزارش داده اند که تاشکند با امضای قراردادهای صادراتی جدید، می‌خواهد قراردادهای تجاری و صادراتی بیش‌تری با افغانستان امضاء کند.

بر بنیاد این گزارش‌، این قراردادها در جریان سفر سه روزه تاجران افغان به تاشکند امضاء شده‌اند.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری ازبکستان گفته است، دو کشور هم‌چنان در حال برنامه‌ریزی برای تشکیل یک شورای تجارت مشترک اوزبیکستان-افغانستان اند که ۱۸ شرکت افغانی عضویت این شورا را خواهد داشت.

افغانستان در حال حاضر سالانه به ارزش ۷ میلیارد دالر کالا وارد می‌کند که بخش بزرگ آن از ازبکستان و یا از طریق ازبکستان وارد می شود.

درهمین حال، به باور آگاهان ظرفیت‌های بیشتری برای  افزایش همکاری‌های تجارتی میان دو کشور وجود دارد.

پیشتر یک هیأت بلند پایه ازبکستان به رهبری وزارت خارجه آن‌کشور به کابل سفر کرده بود و در این سفر مقام‌های بلند پایه دو کشور تعهد سپردند که همکاری‌ها گسترش میدهند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!