Connect with us

تجارت

وزارت تجارت سال ۱۳۹۵ را از لحاظ اقتصادی برای افغانستان سال خوبی میداند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

vlcsnap-2016-01-11-17h38m48s140وزارت تجارت و صنایع میگوید؛ سال ۱۳۹۵ در مقایسه با سال گذشته از لحاظ اقتصادی برای افغانستان سال خوبی بود.

همزمان با بدتر شدن اوضاع اقتصادی کشور، اتاق تجارت و صنایع کشور میگوید که سال ۱۳۹۵ در مقایسه با چند سال گذشته کاهش بازرگانی را در کشور گواه بوده اما حکومت تلاش های اساسی خود را در حل این مشکل انجام داده است.

گشایش بندر چابهار، افتتاح بند سلما، وصل شدن افغانستان از طریق راه آهن با کشور چین، وصل شدن افغانستان از طریق راه آهن با کشور ترکمنستان، تعهد جامعۀ جهانی در کنفرانس بروکسل مبنی بر کمک بیش از ۱۵.۲ میلیارد دالر و آغاز کار پروژۀ تاپی در خاک افغانستان از دست آوردهای خوبی در سال ۱۳۹۵ گفته میشود.

وزارت مالیه میگوید، در سال ۱۳۹۵، ۱۶۵ میلیارد افغانی عواید جمع آوری کرده است.

اتاق های تجارت و صنایع سال ۱۳۹۵ را سال خوبی دانسته، میگوید که حکومت باید برای بهتر شدن موقعیت ترانزیتی افغانستان تلاش کند.

خانجان الکوزی، معاون اتاق تجارت و صنایع میگوید، “کشور ما اکنون در بخش تولیدی کالاها در حالت رکود قرار دارد، ما در کل کاهش بازرگانی را گواه هستیم اما از اقتصاد کاذب به سمت اقتصاد حقیقی در حرکت هستیم.”

وزارت تجارت و صنایع همچنان میگوید، که در سال جاری توافق نامه های سرمایه گذاری بیش از یک میلیارد دالر را در کشور امضا کرده اند.

مسافر قوقندی، سخنگوی وزارت تجارت و صنایع میگوید، “ما در سال جاری توانستیم توافق نامه های سرمایه گذاری بیش از یک میلیارد دالر را به امضا برسانیم، در عرصۀ ساده سازی قوانین بازرگانی دستاوردهای داشته باشیم و ما تلاش های بیشتر را برای ایجاد فرصت های بهتر انجام میدهیم.”

در همین حال وزارت احیا و انکشاف دهات نیز میگوید، که این وزارت در سال ۱۳۹۵ کار بیش از ۱۱۳۸۰ پروژۀ اقتصادی و عام المنفعه را آغاز کرده است.

نصیر احمد درانی، وزیر احیا و انکشاف دهات میگوید، “ما در حالیکه با مشکلات سیاسی و کشمکش های زیادی دست و گریبان بودیم، باز هم در این سال پروژه های زیادی را شروع کردیم.”

صنعت کاران کشور میگویند، در سال ۱۳۹۵ به صنایع تولیدی کشور هیچ توجه نشده و صنایع کشور با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکند.

سخی احمد پیمان، رییس اجتماع صنعت کاران میگوید، “سال ها میگذرد و مشکلات ما همان گونه باقی میماند، نبود برق، نبود زمین، عدم حمایت از تولیدات داخلی و عملی نشدن تعهدات حکومت وحدت ملی همه بر سر جای شان باقی مانده اند.”

از سوی هم آگاهان اقتصادی میگویند، افغانستان در عرصه های زراعت، معادن و تولید انرژی ظرفیت های خوبی دارد اما گزارش بانک جهانی نشان میدهد که در این عرصه ها هیچ کاری صورت نگرفته است.

تاج محمد تلاش، یکتن از آگاهان اقتصادی میگوید، “ما در عرصه های زراعت، انرژی و معادن ظرفیت های خوبی داریم که باید در عرصۀ جلب سرمایه گذاری در این بخش ها کارهای زیادی شود که تا حال نشده است، و مشکلات اقتصادی زیادی وجود دارد.”

این در حالیست، که به دلیل بی توجهی نهاد های مسوول حکومت در سال گذشته ده ها کارخانۀ تولیدی در کشور ورشکست شده و هزارن شهروند کشور بیکار شدند.

Advertisement

تجارت

عزیزی: از سرمایه‌گذاران مالیزیا می‌خواهیم تا در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با نمایندگان از وزارت خارجه، وزارت دفاع، وزارت داخله و نماینده دفتر صدراعظم مالیزیا برای افغانستان به ریاست دکتر شازلینا بنت ذین العابدین دیدار و ملاقات نمود.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که، در این دیدار دو طرف روی تجارت دوجانبه، برگزاری کنفرانس تواصل تجارتی جهت استحکام روابط تجارتی دو کشور، بیلانس تجارت افغانستان و مالیزیا، ایجاد بازار برای محصولات افغانستان از جمله قالین، پنبه، سنگ‌های معدنی بحث و گفتگو نمودند.

به گفته این وزارت در پایان این دیدار سرپرست وزارت صنعت و تجارت با تاکید بر افزایش سرمایه‌گذاری از سوی کشورهای منطقه در افغانستان؛ از سرمایه‌گذاران کشور مالیزیا نیز خواست تا در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند.

Continue Reading

تجارت

صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن آغاز شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳, ۱۴۰۳)

وزارت امور داخله می‌گوید که صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن هرات – خواف آغاز شد.

این وزارت در شبکه ایکس خود نگاشته است که :«صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن هرات – خواف در فضای آرام آغاز شد.»

وزارت داخله افزوده است که تا یک ماه روزانه یک قطار و پس از آن روزانه دو قطار حرکت می‌کند.

به گفته این وزارت امنیت خط آهن خواف – هرات توسط محافظین معینیت تصدی ملی محافظت عامه تامین می‌گردد.

طرح راه آهن خواف – هرات نه تنها موجب اتصال ریلی ایران و افغانستان شده بلکه تکمیل کننده مسیری ۲ هزار کیلومتری در دهلیز ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا است.

همچنین افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکه بدون دسترسی به آب‌های آزاد جهان، با اتصال به شبکه ریلی ایران و بنادر جنوبی ایران از مسیری امن برای ارتباط با اروپا برخوردار می‌شود.

این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان راهبردی است و سالانه ظرفیت جابجایی ۶ میلیون تُن کالا را میان دو کشور ایجاد می‌کند.

Continue Reading

تجارت

نمایشگاه مشترک افغانستان و قزاقستان تا چهار روز دیگر در کابل برگزار می‌شود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت در ادامه‌ برگزاری نمایشگاه‌های ملی و بین المللی به هدف بازاریابی برای تولیدات افغانی، این بار می‌خواهد که یک نمایشگاه بین المللی مشترک میان افغانستان و قزاقستان را در کابل برگزار کند.

این نمایشگاه قرار است تا چهار روز دیگر برای دو روز گشایش یابد.

مسوولان وزارت صنعت و تجارت تاکید می‌کنند که این نمایشگاه به هدف گسترش و تحکیم روابط تجارتی میان دو کشور برگزار می‌شود.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت می‌گوید: «این نمایشگاه به ادامه نمایشگاه بین المللی قزاق – افغان که به اشتراک هیات بزرگ مختلط دولتی و سکتور خصوصی امارت اسلامی افغانستان در شهر آستانه جمهوری قزاقستان دایر گردیده بود، برگزار می‌شود. در این نمایشگاه محصولات و تولیدات داخلی افغانستان و جمهوری قزاقستان در سکتور های مختلف به مدت دو روز به نمایش گذاشته می‌شود.»

به گفته مسوولان، در این نمایشگاه ۴۰ شرکت بزرگ قزاقی مشمول ۸۰ تاجر و هیات همراه شان و ۴۰ شرکت بزرگ افغانی اشتراک کرده و محصولات و تولیدات شان‌را به نمایش می‌گذارند.

محمد صابر لطیفی، رئیس مرکز نمایشگاه‌ بین المللی افغانستان می‌گوید: «محصولات و تولیدات افغانستان است. بیشتر آن محصولاتی است که به قزاقستان صادرات داریم و محصولاتی که شرکت‌های افغانی می‌خواهند به آسیای میانه و به قزاقستان صادرات داشته باشند. میوه های خشک افغانستان، فرآورده های معدنی افغانستان و خدمات اقتصادی و تجارتی افغانستان به نمایش گذاشته خواهد شد.»

قرار است در جریان این نمایشگاه تفاهم‌نامه‌های گوناگون نیز برای داد و ستد کالاها میان شرکت‌ها به امضا برسد.

پیش از این نیز چنین نمایشگاه‌ها در مرکز نمایشگاه بین المللی افغانستان برگزار شده بود.

به باور آگاهان، برگزاری نمایشگاه ها یکی از راه های خوب بازاریابی برای تولیدات داخلی است و حکومت تلاش کند تا در همکاری با بخش خصوصی در نمایشگاه های منطقه‌ای و بین المللی شرکت کند تا کالاهای تولیدی افغانستان در مارکیت های جهانی خریدار پیدا کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!