Connect with us

جهان

تصمیم ترمپ بر بازنگری راهبردش در قبال افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

مقامات ارشد آمریکایی گفته اند که دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا از نتیجه راهبرد کشورش و عدم پیشرفت در جنگ افغانستان ابراز مایوسی کرده و میخواهد که این راهبرد را بازبینی کند.

یکی از مقام های ارشد آمریکایی به روزنامه رویترز گفت: “ما برخی نشانه ها یی از کاخ سفید دریافت کردیم که رییس جمهور ترامپ در چند ماه آینده دستور بازنگری راهبرد را میدهد. این بررسی تمام جنبه های استراتیژی کنونی را در بر میگیرد. از جمله حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان، چشم انداز مذاکرات با طالبان و روابط ایالات متحده با پاکستان.”

با این حال، وزیر خارجه آمریکا در سفرش به کابل از کارایی این راهبرد سخن زد و رییس جمهور غنی نیز گفت که این راهبرد تغییرات زیادی در میدان جنگ و صلح به میان آورده است.

شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی ریاست جمهوری بیان نمود: “این راهبرد موثر بوده است و درصلح افغانستان میتواند نقش مهم داشته باشد. در تغییر رویکرد کشورها که پشتیبان هراس افگنی بودند، بی نهایت مهم بوده است.”

تغییر در میدان نبرد، تقویت نظامیان افغان، جستجوی راه حل سیاسی برای پایان خشونت ها و از همه مهمتر فشار بیشتر بر پاکستان ازبهر همکاری در کار مبارزه با هراس افگنی، اهداف اساسی این راهبرد را می ساخت.

یکی از آگاهان نظامی تصریح کرد: “من امیدوار هستم که اینها خلاهای خود را درک کنند و آنرا اصلاح بسازند.”

در همین حال در جریان برگزاری نشست علمای جهان اسلام درباره جنگ و صلح افغانستان در عربستان سعودی، وزیر دفاع آمریکا در نامه‌ ای به شاهزاده و وزیر دفاع عربستان، از همکاری‌ های شان در روند صلح و عملی سازی راهبرد آمریکا برای افغانستان قدر دانی کرده است.

در بخشی از نامه وزیر دفاع آمریکا آمده است که: «رهبری و صداقت شما در این باره نه تنها نشان دهنده تلاش‌ های عربستان سعودی در مهار سازی تروریزم و افراط‌گرایی است، بلکه نشان دهنده همکاری مستحکم میان ایالات متحده و عربستان سعودی می‌باشد.”

با این حال وضعیت فعلی در افغانستان در یک بن بست است و غیرنظامیان هزینه سنگین خشونت ها را می پردازند.

تحرک طالبان بیشتر شده و در توانایی نیروهای امنیتی هم شک وجود دارد. دیده شود که ترامپ چگونه خلا ها و چالش ها در برابر راهبردش برای افغانستان را برخواهد داشت.

گزارشگر: شاپور فرهمند

Advertisement

جهان

آنتونی بلینکن: امریکا از حمله اسرائیل به رفح بدون نقشه حمایت از غیرنظامیان حمایت نمی‌کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۳, ۱۴۰۳)

وزیر امور خارجه امریکا در سفر به اسرائیل، با اشاره به این که هنوز برنامه‌ای از سوی این کشور ندیده است که شامل حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی در حمله به شهر رفح باشد، بار دیگر گفت ایالات متحده نمی‌تواند از چنین حمله‌ای حمایت کند.

آنتونی بلینکن روز چهارشنبه (۱۲ ثور) در حالی به مدت دو ساعت و نیم با صدراعظم اسرائیل دیدار کرد که بنیامین نتانیاهو روز گذشته وعده حمله به رفح «با توافق یا بدون توافق» با گروه افراطی حماس داده بود.

وزیر امور خارجه امریکا در جریان سفر به بندر اشدود اسرائیل بعد از این دیدار، در گفتگو با خبرنگاران گفت: «ما از یک عملیات نظامی بزرگ در رفح بدون نقشه‌ای موثر برای اطمینان از این‌که غیرنظامیان آسیب نخواهند دید، نمی‌توانیم حمایت کنیم و حمایت نخواهیم کرد.»

او بلافاصله افزود که اسرائیل نقشه‌ای برای حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی به امریکا ارائه نکرده است.

وزیر امور خارجه امریکا تصریح کرد که «روش‌های دیگر، روش‌های بهتر» برای برخورد با مشکل حماس وجود دارد که به گفته او «شامل عملیات نظامی بزرگ در رفح نیست».

حماس از سوی امریکا و کشورهای اروپایی به عنوان سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

یک سخنگوی اردوی اسرائیل روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت این کشور برای نابودی واحدهای نظامی باقیمانده حماس «مصمم» است و قصد دارد با حمله به رفح، چهار مرکز نظامی حماس در این شهر را از بین ببرد.

این در حالی است که حدود نیمی از کل جمعیت نوار غزه به رفح و اطرافش در جنوب باریکه غزه و در نزدیکی مرز مصر پناه برده‌اند.

آنتونی بلینکن همچنین درباره بازدید خود از روند ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه از بندر اشدود، «پیشرفت معنادار» در این زمینه را تحسین کرد.

او در عین حال گفت با در نظر گرفتن میزان نیاز غزه به این کمک‌ها، روند ارائه آنها «باید سرعت بگیرد. باید تقویت شود».

آقای بلینکن صبح چهارشنبه به اسحاق هرتزوگ رئیس‌جمهور این کشور گفت که «اکنون زمان» برای توافق آتش‌بس در جنگ غزه فرا رسیده و در ادامه گروه حماس را به‌دلیل تأخیر در دستیابی به توافق مقصر دانست.

از سوی دیگر پیش‌نویس توافقی در مورد آتش‌بس در غزه که نسخه‌ای از آن به دست رسانه‌ها رسیده است، نشان می‌دهد که این توافق خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه در ازای آزادی تدریجی گروگان‌ها را شامل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، این پیش‌نویس که یک مقام مصری و یک مقام حماس روز چهارشنبه صحت آن را تائید کردند، از جزئیات مذاکرات برای حل اختلافات قديمی دو طرف با هدف دستیابی به یک توافق پرده برمی‌دارد.

جزئیات این توافق ابتدا توسط روزنامه لبنانی «الاخبار» که به گروه حماس و حزب‌الله لبنان نزدیک است، منتشر شد.

Continue Reading

جهان

پولیس امریکا ۱۰۰ طرفدار فلسطین را در پوهنتون کلمبیا بازداشت کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۲, ۱۴۰۳)

پولیس نیویارک سیتی در یورش به ساختمان «همیلتون‌هال» در پوهنتون کلمبیا ۱۰۰ نفر از معترضان و حامیان فلسطین را بازداشت کرد.

پولیس نیویارک پس از ساعت ۹ شب به وقت محلی وارد پوهنتون کلمبیا شد و پس از ساعت ۱۱ شب اعلام کرد که محوطه پوهنتون را از معترضان پاکسازی کرده است.

مقام‌های پوهنتون از پولیس خواسته‌اند که دستکم تا روز ۱۷ ماه می (۲۸ ثور) در پوهنتون بمانند.

یکی از خواسته‌های اصلی گروه‌های طرفدار فلسطین در پوهنتون کلمبیا این است که این پوهنتون منابع سرمایه‌گذاری را از شرکت‌هایی که از حملات اسرائیل به غزه سود می‌برند، خارج کند.

پوهنتون کلمبیا روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در حالی که گفتگوهای سازنده بین رهبران محصلین و مقام‌های پوهنتون ادامه دارد، «متأسفانه، ما نتوانستیم به توافق برسیم.»

۲۱ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان امریکا روز دوشنبه به وقت محلی در نامه‌ای به هیات پوهنتون کلمبیای نیویارک نوشتند: «زمان آن است که پوهنتون قاطعانه عمل کند، کمپ‌های معترضان را منحل کرده و امنیت و ایمنی همه محصلین خود را تضمین کند.»

پوهنتون کلمبیای نیویارک امریکا که این روزها کانون جنبش «همبستگی با مردم غزه» شده است، از معترضان حامی فلسطین خواسته بود متفرق شوند و در برابر خواسته محصلین این پوهنتون اعلام کرد که روابط با اسرائیل را قطع نخواهد کرد.

Continue Reading

جهان

وزیرخارجه امریکا برای گفتگو در مورد عادی‌سازی روابط اسرائیل و غزه پس از جنگ وارد عربستان شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه (۱۰ثور) گزارش داده است که انتونیو بلینکن، وزیر خارجه امریکا برای گفتگو در مورد عادی‌سازی روابط اسرائیل و غزه پس از جنگ وارد عربستان شد.

بلینکن امروز دوشنبه وارد ریاض شده است،هم‌چنین انتظار می‌رود که بلینکن کشورهای عربی را با کشورهای اروپایی گردهم آورد و درباره چگونگی کمک اروپا به تلاش‌های بازسازی این منطقه کوچک که در بمباران ۶ماهه اسرائیل به یک سرزمین ویرانه تبدیل شده، بحث کند.

ایالات متحده با هدف اسرائیل مبنی بر این‌که حماس باید ریشه‌کن شود و دیگر نمی‌تواند در آینده غزه نقشی داشته باشد، موافق است، اما واشنگتن نمی‌خواهد اسرائیل این نوار را دوباره اشغال کند.

در عوض، به‌دنبال ساختاری است که شامل دولت فلسطین اصلاح شده با حمایت کشورهای عربی است.

بلینکن هم‌چنین با مقام‌های سعودی در مورد تلاش‌ها برای یک توافق عادی‌سازی روابط بین سعودی و اسرائیل بحث خواهد کرد، یک توافق بزرگ که شامل موافقت‌نامه‌هایی از سوی واشنگتن درباره تعهدات دوجانبه دفاعی و امنیتی و هم‌چنین همکاری هسته‌یی به ریاض می‌شود.

مقام‌های بلند رتبه ایالات متحده در هفته‌های اخیر از اقدامات اسرائیل برای بهبود وضعیت انسانی استقبال کرده‌اند، اما مکرراً گفته‌اند که باید اقدامات بیشتری انجام شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!