Connect with us

جهان

تیموتی ویکس: امید مرا در بند طالبان زنده نگهداشت

منتشر شده

در

تیموتی ویکس، استاد استرالیایی دانشگاه امریکایی افغانستان که چند هفته پیش همراه با کیون کینک همکار امریکایی اش، از بند طالبان آزاد شدند، دوران اسارت اش را « مصیبت‌های طولانی و شکنجه‌آور» توصیف کرده است.

آقای ویکس که روز یکشنبه در یک کنفرانس خبری در شهر سیدنی استرالیا صحبت میکرد گفت که تنها امید وی را از این مصیبت جان سالم به در ببرد و او باور نمی کرد که روزی به خانه برگردد.

آقای تیموتی و کیون کینگ در ماه آگست سال ۲۰۱۶ میلادی بیرون از دانشگاه امریکایی ربوده شدند و سر انجام ماه پیش با سه عضو ارشد گروه طالبان به شمول انس حقانی، حافظ رشید و مالی خان تبادله شدند.

تیموتی گفت: "بعضی وقتها احساس می‌کردم که مرگم بسیار نزدیک است و دیگر هرگز آنهایی را که دوستشان دارم، نمی‌بینم. اما به خواست خدا اینجا هستم، زنده، آزاد و در امانم."

او افزود: "سعی می‌کنم که کلماتی را بیابم تا بتوانم عمق این اثرگذاری را بیان کنم و بگویم چگونه این اتفاقات من را تغییر دادند... بعضی وقتها احساس می‌کردم که مرگم بسیار نزدیک است و دیگر هرگز آنهایی را که دوستشان دارم، نمی‌بینم. اما به خواست خدا اینجا هستم، زنده، آزاد و در امانم. دیگر به هیچ چیزی در دنیا نیاز ندارم."

او گفت که هرگز امیدش را از دست نداده است؛ اگرچه آزادیش بسیار بیش از آنچه که انتظارش را داشته طول کشیده است.

تیموتی ویکس ۵۰ ساله که اهل ایالت نیو ساوت ولز استرالیا است، افزود: "هرگز به خودم اجازه ندادم که ناامید شوم. اگر در آن وضعیت امیدتان را از دست بدهید، دیگر چیز زیادی برایتان باقی نمی‌ماند. بله، من همیشه امیدوار بودم و می‌دانستم که روزی آنجا را ترک می‌کنم."

تیموتی ویکس افزود پیش از این شش بار برای آزادی آنها تلاش شده بود که دست‌کم یک بار آن از سوی نیروی دریایی ایالات متحده بوده است.

ویکس گفت که وی و کینگ در طول دوران اسارت در مناطق مختلف دور افتاده در افغانستان و پاکستان منتقل و اغلب در سلول های ریز و بدون پنجره نگهداری می شده اند.

آقای تیموتی گفت: " ما را حدود ساعت ۲ بامداد بیدار کردند و به داخل تونل‌هایی بردند... بعدا فهمیدم که نیروی دریایی آمریکا آمده بود تا ما را تحویل بگیرد...بعد از گذشت تقریبا ۱۲۰۰ روز ، مصیبت ما به طور ناگهانی به پایان رسید و یک هلیکوپتر بلک هاوک من را از خاک افغانستان بلند کرد."

جهان

اسرائیل حملات سنگینی بر لبنان انجام داد؛ امریکا و بریتانیا خواستار خویشتنداری شدند

خبرگزاری دولتی لبنان اعلام کرد که این بمباران شامل بیش از ۵۲ ضربه در جنوب لبنان بعد از ساعت ۹ شب بود. سه منبع امنیتی لبنان به رویترز گفتند که این شدیدترین حملات هوایی از زمان آغاز درگیری در ماه اکتوبر بوده است.

Published

on

جت‌های جنگی اسرائیل اواخر روز پنجشنبه شدیدترین حملات را در جنوب لبنان در نزدیک به یک سال جنگ انجام داد و با آن درگیری میان اسرائیل و حزب الله تشدید شد.

قصر سفید گفت که راه حل دیپلوماتیک قابل دستیابی است و فوراً باید به دست آید. بریتانیا نیز خواستار آتش بس فوری میان اسرائیل و حزب الله شد. کرین ژان پیر، سخنگوی قصر سفید در یک نشست خبری گفت: «ایالات متحده از تشدید احتمالی درگیری نگران است.»

این حملات پس از آن انجام شد که ۳۷ نفر در پی انفجار دستگاه های ارتباطی در لبنان جان باختند و حدود ۳ هزار تن دیگر زخمی شدند، حادثه‌ای لبنان و حزب الله اسرائیل را مسوول می‌دانند.

خبرگزاری دولتی لبنان اعلام کرد که این بمباران شامل بیش از ۵۲ ضربه در جنوب لبنان بعد از ساعت ۹ شب بود. سه منبع امنیتی لبنان به رویترز گفتند که این شدیدترین حملات هوایی از زمان آغاز درگیری در ماه اکتوبر بوده است.

از تلفات احتمالی این حملات گزارشی در دست نیست.

اردوی اسرائیل متعهد شد که به حمله بر حزب الله ادامه می‌دهد و گفت که حملات این رژیم در روز پنجشنبه به حدود ۱۰۰ راکت انداز بر علاوه اهداف دیگر در جنوب لبنان اصابت کرد.

حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله روز پنجشنبه در یک سخنرانی تلویزیونی گفت که انفجار دستگاه‌های ارتباطی در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه «از همه خطوط سرخ عبور کرد.»

او گفت: «دشمن از همه کنترول‌ کننده ها، قوانین و اخلاقیات عبور کرد و این حملات را می‌توان جنایت جنگی یا اعلام جنگ تلقی کرد.»

اسرائیل مستقیماً در مورد انفجار دستگاه‌های ارتباطی که منابع امنیتی می‌گویند احتمالاً توسط سازمان استخباراتی موساد انجام شده، اظهار نظر نکرده است.

نمایندگی لبنان در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در نامه‌ای به شورای امنیت اعلام کرد که اسرائیل مسوول منفجر کردن این دستگاه‌ها از طریق پیام‌های الکترونیکی و جاسازی مواد منفجره قبل از ورود آنها به لبنان است.

شورای امنیت ۱۵ عضوی قرار است روز جمعه در مورد این انفجارها نشستی برگزار کند. نجیب میقاتی، صدر اعظم لبنان، از شورای امنیت خواست تا موضعی قاطع برای توقف «تجاوز» و «جنگ تکنالوژیکی» اسرائیل اتخاذ کند.

Continue Reading

جهان

رئیس‌جمهور اوکراین طرح پیروزی آماده است

زلنسکی بدون اشاره به جزئیات این طرح گفت: «امروز می‌توان گفت که برنامه پیروزی ما کاملا آماده شده است. همه نکات، تمام محورهای کلیدی و تمام ملحقات جزئی لازم در این طرح تعریف شده است.»

Published

on

رئیس‌جمهور اوکراین مدعی شده است که نقشه محرمانه کی‌یف موسوم به «طرح پیروزی» اوکراین در جنگ کاملا آماده شده است.

به نقل از راشیاتودی، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین مدعی شد که نقشه محرمانه موسوم به «طرح پیروزی» اوکراین در جنگ آماده است و با عملی ‌شدن این نقشه، صلح در اوکراین برقرار می‌شود.

وی روز چهارشنبه اعلام کرد که «طرح پیروزی‌»اش که هدف آن برقراری صلح در اوکراین و هم‌زمان قوی‌کردن کی‌یف و  دوری از همه درگیری‌های منجمدشده است، اکنون بعد از مشورت‌های زیاد تکمیل شده است.

زلنسکی بدون اشاره به جزئیات این طرح گفت: «امروز می‌توان گفت که برنامه پیروزی ما کاملا آماده شده است. همه نکات، تمام محورهای کلیدی و تمام ملحقات جزئی لازم در این طرح تعریف شده است.»

هنوز جزئیات «طرح پیروزی» زلنسکی منتشرنشده است؛ اما اردوی اوکراین ششم آگست در اقدامی غافلگیرانه به منطقه و شهر «کورسک» روسیه حمله کرد که نشریه امریکایی نیوزویک آن را «قمار کی‌یف در کورسک» توصیف کرد.

به نوشته نیوزویک «حمله کی‌یف به کورسک در ششم آگست که به ادعای الکساندر سیرسکی، قوماندان نیروهای مسلح اوکراین، به تصرف حدود یک هزار کیلومتر مربع و ۱۰۰ منطقه مسکونی و اسیر گرفتن ۵۹۴ سرباز روسیه منجر شد، نه تنها پوتین بلکه متحدان اوکراین را هم غافلگیر کرد.

با این حال، اوکراین درباره پیشروی مسکو در شهر «پوکروفسک» در دونتسک با پرسش‌های عجیب و غریبی روبه‌رو شده است. اندیشکده مطالعات جنگ چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد که نیروهای روس همچنان به پیشروی «تاکتیکی چشمگیر» در جنوب شرقی شهر پوکروفسک که برای نیروهای اوکراینی، جاده و مرکز ریلی و لوجستیکی حیاتی محسوب می‌شود، ادامه می‌دهند.

 نیوزویک درباره  واکنش ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به حمله اوکراین به منطقه مرزی کورسک نوشت که «احتمالاً این پاسخ‌ندادن عاجل و هدفمند صورت گرفته است.»

Continue Reading

جهان

رهبر کوریای شمالی از آزمایش یک راکت بالستیک جدید خبر داد

رهبر کوریای شمالی پس از انجام بازرسی‌های مربوطه، از نتایج آزمایش این راکت بالستیک ابراز خرسندی کرده و بر لزوم ادامه تقویت نیروی هسته‌ای این کشور تاکید کرده است.

Published

on

به نقل از خبرگزاری کوریای شمالی، در بیانیه اداره راکتی کوریای شمالی با بیان اینکه کیم جونگ اون رهبر این کشور بر آزمایش این راکت بالستیک کوتاه‌برد نظارت داشت، آمده است:« روز چهارشنبه یک راکت بالستیک تاکتیکی جدید با استفاده از کلاهک فوق‌العاده بزرگ با موفقیت آزمایش شد.»

بر اساس این بیانیه، راکت جدید کوریای شمالی به نام «هواسونگ-۱۱-Da-۴.۵» دارای یک کلاهک جنگی پنج تنی است.

بیانیه اداره راکتی کوریای شمالی می‌افزاید: «این آزمایش برای بررسی دقت هدف‌گیری و همچنین برای تائید قدرت انفجاری کلاهک پنج تنی این راکت بالستیک کوتاه‌برد انجام شده است.»

بر اساس گزارش‌ها، رهبر کوریای شمالی پس از انجام بازرسی‌های مربوطه، از نتایج آزمایش این راکت بالستیک ابراز خرسندی کرده و بر لزوم ادامه تقویت نیروی هسته‌ای این کشور تاکید کرده است.

جاپان و کوریای جنوبی اعلام کردند که کوریای شمالی صبح چهارشنبه یک راکت به سمت شرق شبه‌جزیره کره پرتاب کرده است.

وزارت دفاع جاپان گفته است که به نظر می‌رسد که این پرتاب یک راکت بالستیک بوده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!