Connect with us

رویداد های اخیر

ریاست جمهوری: افراد نفوذی طالبان در داخل شهر کابل حضور گسترده دارند

منتشر شده

در

وحید عمر رییس عمومی اداره ارتباطات عامه و راهبردی ریاست جمهوری در نشستی به مناسبت روز جوانان گفته است که افراد نفوذی و نیروهای طالبان با لباس شهروند در کابل حضور دارند.

نشست جوانان در کابل با محوریت صلح افغانستان و با حضور وحید عمر به روز پنجشنبه برگزار شد.

وحید عمر میگوید، قرار نیست صلح به اساس یک توافق سیاسی به میان آید و پایدار باشد بل به گفته او، نیروهای بیرون از حکومت باید برای صلح پایدار بسترسازی کنند. در کنار این، مشاور رییس جمهور از حضور گسترده افراد نفوذی طالبان در شهر کابل سخن میزند.

وحید عمر، رییس عمومی ارتباطات عامه و راهبردی ریاست جمهوری گفت: “نفوذی های طالبان در کابل خیلی زیاد است و به شکل مردم عادی زندگی می کنند اما نفوذی های طالبان استند که نیروی طالبان استند.”

رییس شورای عالی مصالحه ملی پیامی به این نشست فرستاده؛ اینکه هرچند تهدیدهایی در برابر افغانستان وجود دارد اما باید از فرصت پیش آمده برای صلح بهرهگیری شود.

اما با چه بهایی؟

نصر الله ارسلایی، رییس پیشین دبیرخانه شورای وزیران میگوید: ” تلاش صلح به بهای از دست رفتن دستاوردهای دو دهه پسین نباشد و نهادها و ساختارهای دولتی و سیاسی باید حفظ شود.”

انتظار این است که محور گفتگوهای صلح بحث تامین عدالت و برابری باشد ورنه افغانستان باز هم به صلح و ثبات پایدار نخواهد رسید.

سیما سمر، وزیر دولت در امور حقوق بشری گفته است: ” به طرف یک معامله سیاسی کوتاه مدت می رویم با این معامله به صلح دایمی نمی رسیم.”

قرار است هفته آینده، نخستین دور مذاکرات میان جمهوری اسلامی افغانستان و گروه طالبان در دوحه برگزار شود؛ مذاکراتی که دولت و طالبان هر دو گفته اند که از خود آجندای از پیش ریخته شده دارند و در کنار آتش بس، روی آجندای ها خود به رایزنی خواهند پرداخت.

رویداد های اخیر

امریکا ۱۲ افغان را به جمهوری افریقای مرکزی اخراج کرد

Published

on

امریکا ۱۲ شهروند افغانستان را از این کشور اخراج و به جمهوری افریقای مرکزی منتقل کرده است؛ در میان اخراج‌شدگان، یک جوان افغان نیز شامل است که اعضای خانواده‌اش با نیروهای امریکایی همکاری کرده بودند.

وکیل این مرد افغان، آلما دیوید، گفته است که موکلش در اوایل ۲۰ سالگی قرار دارد و یک محکمه در امریکا پیش از این مانع اخراج او به افغانستان شده بود.

سازمان افغان‌اِوَک، که از افغان‌های همکار با امریکا حمایت می‌کند، همراه با اتحادیه آزادی‌های مدنی امریکا و سازمان «هیومن رایتس فرست» تأیید کرده‌اند که این مرد نیز اخراج شده است.

یکی از برادران او که اکنون در امریکا زندگی می‌کند، در اردوی حکومت پیشین افغانستان در کنار نیروهای امریکایی خدمت کرده است. برادر دیگرش نیز پیلوتی بود که توسط امریکا آموزش دیده بود.

روزنامه نیویارک تایمز این مرد را «خلیل» معرفی کرده و گفته است که پدر و خواهر او نیز با نیروهای امریکایی همکاری کرده بودند.

ساوی آروی، رئیس بخش پالیسی و حقوق مهاجرین سازمان «هیومن رایتس فرست» گفته است که طیاره حامل این افراد روز شنبه در بانگی، پایتخت جمهوری افریقای مرکزی، به زمین نشست. این طیاره ۱۲ افغان، هشت ایرانی و شماری از شهروندان نیپال و نیکاراگوئه را انتقال داده است.

این سازمان گفته است که این سومین پرواز اخراجی امریکا به جمهوری افریقای مرکزی در سال جاری بوده است.

این اخراج‌ها بخشی از سیاست سخت‌گیرانه دولت دونالد ترمپ در برابر مهاجرت است.

وزارت خارجه امریکا به شهروندان این کشور توصیه کرده است به جمهوری افریقای مرکزی سفر نکنند و درباره خطرهایی مانند ناامنی، جرایم، اختطاف، مشکلات صحی و تروریزم هشدار داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گفتگوی مقام‌های افغانستان و اندونیزیا درباره گسترش همکاری‌های دینی و فرهنگی

Published

on

شعیب بریالی، رئیس اول سیاسی وزارت امور خارجه افغانستان با نصر الدین عمر، وزیر امور دینی اندونیزیا و امام مسجد استقلال، دیدار کرده است.

طبق خبرنامه سفارت افغانستان در اندونیزیا، در این دیدار دو طرف درباره گسترش روابط دوجانبه، همکاری‌های دینی و فرهنگی، تبادل تجارب میان علمای دو کشور و برگزاری برنامه‌ها و نشست‌های مشترک گفتگو کردند.

دو طرف همچنین بر تقویت روابط میان نهادهای دینی افغانستان و اندونیزیا و ادامه تماس‌ها و همکاری‌های مشترک تأکید کردند.

در این دیدار سعدالله بلوچ، سرپرست سفارت افغانستان در جاکارتا، نیز حضور داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پارلمان اروپا بازگشت پناهجویان افغان را بررسی می‌کند

Published

on

اعضای کمیته حقوق بشر پارلمان اروپا قرار است سوم سپتامبر، پنجشنبه هفته جاری، در بروکسل درباره بازگشت پناهجویان افغان از کشورهای عضو اتحادیه اروپا گفتگو کنند.

این نشست در پی دیدارهای اخیر مقام‌های کمیسیون اروپا با نمایندگان تعیین‌شده از سوی امارت اسلامی برگزار می‌شود.

نمایندگان پارلمان اروپا در این نشست، موضوع بازگرداندن پناهجویان و پناه‌جویان افغان را با توجه به وضعیت حقوق بشر در افغانستان بررسی خواهند کرد.

در اعلامیه پارلمان اروپا آمده است که اعضای کمیته فرعی حقوق بشر روز پنجشنبه درباره بازگرداندن پناهندگان و پناه‌جویان از اتحادیه اروپا به افغانستان گفتگو می‌کنند. در این نشست، با توجه به وضعیت حقوق بشر در افغانستان، پیامدهای احتمالی بازگشت مهاجران به این کشور نیز بررسی خواهد شد.

در همین حال، نهادهای حقوق بشری گفته‌اند که هرگونه تصمیم درباره بازگرداندن مهاجران باید با رعایت اصول حقوق بشر و اصل منع بازگرداندن اجباری افراد در معرض خطر اتخاذ شود.

برگزاری این نشست در پارلمان اروپا نگرانی شماری از مهاجران افغان در کشورهای اروپایی را درباره احتمال اخراج و بازگرداندن اجباری به افغانستان افزایش داده است.

امارت اسلامی پیش از این گفته است که از بازگشت داوطلبانه مهاجران افغان استقبال می‌کند و افغانستان را برای بازگشت شهروندان امن می‌داند.

با این حال، آمار اتحادیه اروپا نشان می‌دهد که از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۴، نزدیک به یک میلیون افغان در کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی داده‌اند که حدود نیمی از این درخواست‌ها پذیرفته شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!