Connect with us

رویداد های اخیر

حمله بر دانشگاه به شدت محکوم شد

منتشر شده

در

ارگ ریاست جمهوری، شورای عالی مصالحه ملی، مقام های بلند پایه حکومتی و کشورهای خارجی حمله امروز بر دانشگاه کابل را به شدت محکوم کرده اند.

صدیق صدیقی سخنگوی رییس جمهوری در تویتی گفته است: “حمله‌ی تروریستی امروز بر دانشگاه کابل را سخت نکوهش می‌کنیم. به بازوان پرتوان نیروهای امنیتی خویش باور کامل داریم تا دهشت افگنان را در اسرع وقت، از بین خواهند برد.”

آقای صدیقی افزوده است: “پس از شکست ننگین تروریستان در هلمند، اکنون؛ این گروه ها، دست‌پاچه شده‌ اند ومکان‌های اکادمیک را هدف قرار می‌دهند.”

شورای عالی مصالحه ملی نیز این حمله را «جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی» خوانده است.

عبدالله عبدالله رییس این شورا گفته است: “تروریستان بزدل با حمله مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها، دشمنی و عداوت‌شان را با علم، دانش، آگاهی و روشنایی به نمایش ‌‌گذاشتند. بدخواهان افغانستان، از آگاهی و دانایی نسل جدید سرزمین ما می‌هراسند.”

در همین حال امرالله صالح معاون اول رییس جمهوری حمله بر دانشگاه کابل “برای ما یک ناکامی استخباراتی و فاجعه انسانی است.”

آقای صالح افزوده است: “این حمله امروز و هیچگاهی پس از امروز توجیه ندارد.”

استیفانو پونتیکورو سفیر ارشد ملکی ناتو در افغانستان، نیز در توییتر خود گفت: “من حمله غم انگیز امروز به دانشگاه کابل را به شدت محکوم می کنم. این دومین حمله به نهاد آموزشی در کابل طی ۱۰ روز گذشته است. کودکان و جوانان افغان باید از رفتن به مدرسه احساس امنیت کنند. ناتو با قاطعیت پشت همه تلاش ها برای جلوگیری از خشونت ایستاده است.”

 پیش از چاشت امروز(دوشنبه، ۱۲ عقرب) سه مهاجم، بالای دانشگاه کابل حمله کردند و بیش از ۷ ساعت با نیروهای افغان به درگیری پرداختند.

مهماجمان بخش‌هایی از دانشکده‌های حقوق و اداره و پالیسی عامه را هدف قرار دادند؛ به ده‌ها دانشجو را به گروگان گرفته بودند.

نیروهای ویژه پولیس صدها دانشجو و ده ها آموزگار را از محل رویداد بیرون کشیدند و ساعت ها با مهاجمان به درگیری پرداختند.

در این رویداد به شمول ده دانشجوی دختر ۱۹ نفر جان باختند و ۲۲ تن دیگر زخم برداشته اند.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!