Connect with us

رویداد های اخیر

جان باختند یما سیاوش و همکارانش واکنش‌های داخلی و خارجی را برانگیخت

منتشر شده

در

کشته شدن یما سیاوش،خبرنگار پیشین و کارمند د افغانستان بانک، و همکارانش در یک انفجار ماین مقناطیسی در مکروریان چهارم شهر کابل با واکنشهای تند داخلی و خارجی رو به رو شده است.

رییس جمهور غنی کشته شدن کارمندان د افغانستان بانک را به شدت نکوهش کرده و به مسوولان امنیتی دستور داده تا این واقعه را بررسی و عاملان آن را به پنجه قانون بسپارند.

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، با خانواده سیاوش و رسانههای آزاد کشور ابراز غم شریکی کرده و از اورگانهای امنیتی و کشفی خواسته تا عاملان این انفجار را به پنجه قانون بسپارند.

سروردانش، معاون دوم رییس جمهور، در صحفه تویترش گفته است که حمله برجان یما سیاوش دشمنی آشکار با آگاهی و آزادی بیان است.

شورای امنیت ملی افغانستان نیز حمله بر یما سیاوش و همکارانش را محکوم کرده است و از ارگانهای امنیتی و کشفی خواست است تا عاملین رویداد را شناسایی و به جزای اعمال شان برسانند.

در کنار واکنشهای داخلی سفارت خانههای کشورهای خارجی مقیم کابل نیز این حمله را به شدت نکوهش کرده و با خانوادههای قربانیان و مردم افغانستان ابراز غم شریکی کرده است.

سفارت فرانسه در کابل با خانواده یما سیاوش و مردم افغانستان از بهر کشته شدن سیاوش غم شریکی کرده و گفته که خشونتها نمی تواند صدای جوانان را که برای یک افغانستان دیموکراتیک کار میکند خاموش سازد.

راس ویلسن، شارزدادفیر ایالات متحده امریکا در کابل نیز با خانواده قربانیان حادثه امروز غم شریکی کرده و گفته که این حملات وحشت بار باید متوقف شود.

ویلسن گفته که حمله امروز حمله به آزادی بیان و ارزشهای دیموکراتیک است.

اتحادیه اروپا در کابل نیز گفته که از مرگ یما سیاوش و همکارنش ابراز تاسف میکند و افزود که قتلها هدفمند مردم ملکی باید خاتمه یابد.

از سوی دیگر، شهروندان کشور نیز در شبکههای اجتماعی کشته شدن کارمندان د افغانستان بان را محکوم کرده و از اورگانهای امنیتی خواسته تا عاملان این رویداد را به جزای اعمال شان برسانند. 

اما طارق، آرین سخنگوی وزارت داخله شبکه حقانی و طالبان را در عقب حمله امروز که در آن یما سیاوش و دو تن دیگر جان باختنند، میداند

این درحالی است که طالبان تاکنون دراین باره این رویداد چیزی نه گفته اند.

Advertisement

رویداد های اخیر

وزارت عدلیه امریکا برای رحمن الله لکنوال درخواست مجازات اعدام می‌کند

Published

on

وزارت عدلیه ایالات متحده اعلام کرده است که قصد دارد برای رحمن الله لکنوال، مردی که متهم به تیراندازی به دو عضو گارد ملی در نزدیکی قصر سفید است، درخواست مجازات اعدام کند.

لکنوال در هفته جاری در محکمه فدرال حاضر شد و از اعتراف به ۹ اتهام، از جمله قتل درجه یک، خودداری کرد.

سارنوالان به قاضی گفتند که در حال پیگیری اتهاماتی که منجر به حکم اعدام خواهد شد، هستند.

لکنوال پیش از نقل مکان به ایالات متحده در سال ۲۰۲۱، با ادارات امریکا در افغانستان کار کرده بود.

او به ظن تیراندازی بر دو عضو گارد ملی امریکا که یکی از آنان جان باخته، بازداشت شده است.

جلسه بعدی محاکمه لکنوال قرار است در ماه می برگزار شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین به شورای امنیت ملل متحد: تهدید تروریزم در افغانستان باید جدی گرفته شود

Published

on

چین به شورای امنیت سازمان ملل متحد هشدار داده است که تهدید تروریزم در افغانستان همچنان جدی است و نیاز به توجه فوری بین‌المللی دارد.

سان لی، نماینده چین، روز چهارشنبه در جلسه شورا در مورد تهدیدات صلح و امنیت بین‌المللی ناشی از اقدامات تروریستی، گفت سازمان‌هایی مانند داعش، القاعده و جنبش اسلامی ترکستان شرقی هنوز در افغانستان فعالیت می‌کنند و «تهدیدات مداومی» برای این کشور و منطقه ایجاد می‌کنند.

سان به انفجار مرگبار اخیر در یک رستورانت چینی در افغانستان که منجر به کشته شدن هفت نفر شد و داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، به عنوان یادآوری توانایی عملیاتی مداوم این گروه اشاره کرد. او از حکومت افغانستان خواست تا «اهمیت زیادی» به مبارزه علیه تروریزم قائل شود و اقدامات مشخصی را برای جلوگیری از تبدیل شدن مجدد این کشور به مرکزی برای شبکه‌های افراطی انجام دهد.

او افزود که چین از همکاری‌های منطقه‌ای عمیق‌تر – به‌ویژه میان کشورهای آسیای مرکزی و از طریق سازمان همکاری شانگهای – برای مقابله مشترک با تهدیدات تروریستی فرامرزی حمایت می‌کند و در عین حال به افغانستان در تقویت اقتصاد خود کمک می‌نماید.

عاصم افتخار احمد، نماینده پاکستان، نیز نگرانی‌هایی را مطرح کرد و گفت که مقامات حاکم افغانستان همچنان «محیطی آزاد» برای گروه‌هایی مانند تحریک طالبان پاکستان، القاعده، داعش-خراسان و جنبش اسلامی ترکستان شرقی فراهم می‌کنند. او هشدار داد که این سازمان‌ها نه تنها پاکستان، بلکه کل منطقه را به خطر می‌اندازند.

مایک والتز، نماینده ایالات متحده، نیز گفت که داعش-خراسان همچنان یک تهدید مداوم در افغانستان است و بر لزوم تلاش‌های جهانی برای مبارزه با تروریزم تأکید کرد.

کشورهای منطقه بارها نگرانی خود را در مورد تهدیدات تروریستی در افغانستان ابراز کرده‌اند. با این حال، امارت اسلامی این نگرانی‌ها را رد کرده و تأکید نموده است که اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه هیچ کشور دیگری استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بیش از ۱۰۰ شهروند افغانستان از زندان‌های امارات آزاد شدند

Published

on

وزارت امور خارجه افغانستان اعلام کرده که دولت امارات متحده عربی به مناسبت «روز ملی» آن کشور حدود ۱۰۸ زندانی افغان را از بند آزاد کرده است.

بربنیاد این اعلامیه، شماری از زندانیان آزادشده به کشور برگشته‌اند و بازگشت افراد باقی‌مانده پس از تکمیل مراحل حقوقی و اداری در آینده نزدیک انجام خواهد شد.

وزارت خارجه از همکاری و اقدام بشردوستانه دولت امارات و نهادهای مربوط قدردانی کرده و اطمینان داده است که پیگیری قضایای زندانیان افغان در خارج از کشور همچنان ادامه خواهد داشت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!