Connect with us

رویداد های اخیر

عمران خان در دیدار با جواد ظریف: صلح در افغانستان به نفع منطقه است

منتشر شده

در

عمران خان، نخست وزیر پاکستان، امروز (۲۲ عقرب) در دیدار با جواد ظریف، وزیرخارجه پاکستان گفته است که صلح در افغانستان به نفع منطقه است و فرصت‌های تازه را در بخش تجارت و اقتصاد به میان خواهد آورد.

آقای ظریف که دریک سفر دو روزه به پاکستان رفته است روز گذشته با نخست وزیر این کشور و مقام‌های دیگر دیدار و گفتگو کرده است.

هدف از سفر وی بهبود و تقویت روابط دوجانبه گفته شده است.

همچنان جواد ظریف در دیدار با عمران خان روی گفتگوهای صلح افغانستان بحث کردند.

دراین دیدار عمران خان یکبار دیگر از  روند صلح افغانستان به رهبری و مالکیت افغان‌ها حمایت کرده است. .

عمران خان افزوده است که: “پاکستان از روند صلح افغانستان به رهبری و مالکیت افغانها حمایت میکند و افغانها باید از این فرصت تاریخی استفاده کنند تا به یک حل سیاسی برسند.”

جواد ظریف در تویتی نگاشته است که:” هنگام دیدار با عمران خان، نخست وزیر پاکستان، شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان و جنرال جاوید قمر باجوا، رییس ستاد ارتش پاکستان توافق کرده است که در مورد مسایل منطقهی و جهانی بشمول تعصب ضد اسلام هماهنگی میکنند.”

همچمان شاه محمود قریشی، وزیرخارجه پاکستان در دیدار با ظریف گفته است که صلح در افغانستان برای ثبات منطقه ارزش حیاتی دارد.

وی در ادامه گفته است که :”حالا وقت آن رسیده تا “همکاران افغانی از این فرصت برای دستیابی به صلح پایدار استفاده کنند.”

در این دیدار هر دو طرف بر ادامه تلاش‌ها برای صلح و ثبات در افغانستان تاکید کردند.

این در حالی است که روز گذشته وزیر امور خارجه ازبیکستان در دیدار با عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی،  نیز از روند صلح افغانستان به رهبری و مالکیت افغان‌ها اعلام حمایت کرد.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!