Connect with us

رویداد های اخیر

جامعه جهانی کمک‌های مشروط برای افغانستان را اعلام کرد

منتشر شده

در

Last Updated on: قوس ۵, ۱۳۹۹

جوسپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز گذشته (سه شنبه، ۴ قوس) در جریان سخنرانی به شرکت کننده‌گان کنفرانس ژنیوا خواستار آتش‌بس فوری در افغانستان شد و گفت که هر اقدام مبنی بر تاسیس امارت اسلامی بر حمایت اتحادیه اروپا تاثیر خواهد کرد.

او در این باره گفت:” آتش بس نباید یک نتیجه پروسه صلح باشد، باید سر از حال پروسه صلح را همراهی کند. تلاش‌ها برای تاسیس امارت اسلامی بر حمایت سیاسی و اقتصادی ما تاثیر خواهد کرد.

جوتا اورپیلاینن، کمیشنر کمک‌های خارجی اتحادیه اروپا، در این باره گفت:” وعده کمک ۱،۲ میلیارد یورو (۱،۴ میلیارد دالر) برای چهار سال آینده به افغانستان تعهد ما را  به مردم افغانستان نشان میدهند. کمک‌های ما برنامه‌های مقام‌های افغان را حمایت خواهند کرد که تا یک افغانستان دیموکراتیک، پایدار و مدرن داشته باشند و همچنان میتوانند مردم افغانستان را از فقر بیرون کنند، فساد اداری را کم کنند، حکومت‌داری خوب را رونق ببخشند و در زنده‌گی مردم افغانستات تغیرات بیاورند.”

اتحادیه اروپا پس از وعده نمودن کمک‌ها در یک اعلامیه گفته است که حمایت اتحادیه اروپا مشروط بر یک پروسه صلح فراگیر به رهبری و مالکیت افغان‌ها است که دست آوردهای ۱۹ سال گذشته در آن حفظ شوند.”

نه تنها اتحادیه اروپا بلکی کشورهای دیگر نیز کمک‌های شان را به افغانستان مشروط کرده اند.

در میان این شرایط یک شرط مهم آن احترام به حقوق زنان و دست‌آوردهای آن در دهه گذشته است.

از سوی دیگر رویترز گزارش داده است که معامله کردن احتمالی بالای حقوق زنان کشورهای کمک کننده را نگران کردند و از این جهت از تهعدات دراز مدت با حکومت افغان خود داری میکنند.

بعضی از دیپلومات‌ها گفتند که محدود کردن کمک‌ها،  کشورهای خارجی را اجازه میدهند که در روند صلح افغانستان نفوذ داشته باشند.

این دیپلومات‌ها افزودند که اکثریت کشورها تحت فشار استند که چرا برای مبارز با بیماری کرونا در کشور خود سرمایه‌گذاری نمیکنند.

با وجود این هم کشورهای خارجی روز گذشته میلیاردها دالر وعده کمک به افغانستان کردند.

بر اساس گفته‌های شمروز خان مسجدی، سخنگوی وزارت مالیه، کشورهای خارجی شش میلیارد دالر برای چهار سال آینده به افغانستان وعده کمک کردند.

رویداد های اخیر

برگزاری نشست کابینه به رهبری رهبر امارت اسلامی افغانستان در کندهار

Published

on

منابع به آریانانیوز می‌گویند که نشست کابینه امارت اسلامی افغانستان، روز چهارشنبه هفته گذشته به رهبری شیخ هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، در ولایت کندهار برگزار شده است.

به گفته منابع، در این نشست ملا محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرای امارت اسلامی، همراه با شمار زیادی از اعضای کابینه نیز اشتراک داشتند.

منابع افزوده‌اند که در این نشست، موضوعات مهم مربوط به کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امتحان کانکور سال ۱۴۰۵ به پایان رسید

Published

on

عبدالباقی حقانی، رئیس عمومی اداره ملی امتحانات، اعلام کرده است که امتحان کانکور سال ۱۴۰۵ که در آن ۱۲۰ هزار تن اشتراک کرده بودند، به گونه‌ای شفاف به پایان رسید.

او افزوده است که این یک گام مهم و ارزنده برای روند علمی کشور بود که توسط اداره عمومی امتحانات با پلان دقیق، مدیریت منظم و تلاش‌های مشترک با موفقیت انجام شد.

امتحان کانکور امسال از سوی اداره عمومی امتحانات در چهار مرحله تنظیم شد؛ در مرحله نخست، فارغان ۱۵ ولایت، در مرحله دوم فارغان ۱۸ ولایت و در مرحله سوم فارغان صنف دوازدهم ولایت کابل شامل بودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفر قریب‌الوقوع هیئت امارت اسلامی به بلجیم برای گفتگو درباره بازگرداندن مهاجرین افغان

Published

on

وزارت خارجه بلجیم اعلام کرده است که فهرست اعضای هیئت امارت اسلامی برای سفر به بروکسل را دریافت کرده و بررسی‌های امنیتی لازم برای صدور ویزه را آغاز نموده است.

قرار است این هیئت برای گفتگو با اتحادیه اروپا درباره بازگرداندن مهاجرین افغان به بروکسل سفر کند.

این در حالی است که مگنوس برونر، کمیسار امور داخلی اتحادیه اروپا، روند صدور ویزه برای مقام‌های امارت اسلامی را «تا حدودی پیچیده» توصیف کرده و گفته است که برای بهبود وضعیت مهاجرین باید با مقامات امارت اسلامی گفت‌وگوهای سازنده صورت گیرد.

غوث جانباز، آگاه امور سیاسی، گفته است: «در کنار مسایل مربوط به بازگرداندن یک تعداد از مهاجرین افغان به کشور که در اروپا مرتکب جرایم شده‌اند، بدون شک اروپایی‌ها علاقه‌مند هستند که ببینند و از نزدیک با نمایندگان امارت اسلامی افغانستان صحبت کنند.»

این در حالی است که در سال‌های اخیر فشارها بر مهاجرین افغان در اروپا به‌گونه روزافزون افزایش یافته است.

از سوی دیگر، برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان و اتریش اقداماتی را برای اخراج برخی پناهجویان افغان از این کشورها آغاز کرده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!