Connect with us

تجارت

وزارت معادن ۶۸ معدن را به داوطلبی می‌سپارد

منتشر شده

در

وزارت معادن و پترولیم میگوید که در ۲۳ ولایت کشور ۱۰۸ معدن را تثبیت کرده است که از این میان داوطلبی ۶۸ معدن از سوی شورای عالی اقتصاد تصویب و به زودی به داوطلبی سپرده خواهد شد.

محمد هارون چخانسوری، وزیر معادن و پترولیم، میگوید که ۸۰۰ میلیون افغانی در این معادن سرمایه گذاری شده است.

به گفته وزیر معادن و پترولیم از این معادن سالانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیون افغانی عاید بدست خواهد آمد و حدود ۳،۰۰۰ نفر در آن مشغول کار خواهند شد.

چخانسوری در این باره گفت: ” بالای معادن که عواید آن بیشتر است تمرکز زیاد صورت میگیرد. روند استخراج معادن در سه بخش جریان دارد. در قدم نخست روی معادن کوچک، بعدا معادن متوسط و در نهایت روی معادن بزرگ سرمایه گذاری میشود.”

آقای چخانسوری همچنان میگوید که کار عملی پروژه تاپی نیز تا یک ماه دیگر آغاز خواهد شد اما در این باره جزیات نداد.

در همین حال، سرمایه گذاران میگویند که فساد گسترده و حضور گروه‌های مخالف حکومت چالش بزرگ در برابر استخراج معادن است.

حکومت و نهادهای بین المللی نیز استخراج غیر قانونی معادن را منبع کلان مالی برای مخالفان مسلح عنوان کرده است.

عبدالنصیر رشتیا، عضو اتحادیه کارخانه های ذوب آهن، در این باره گفت:”سکتور خصوصی حاضر است تا در بخش استخراج معادن سرمایه گذاری کند. اما حکومت باید به نیازمندی‌ها ما توجه کند. ما هم به معادن نیاز داریم و ظرفیت استخراج آنرا نیز داریم.”

با آنکه حکومت بارها از قانونمند شدن روند استخراج معادن سخن گفته اما سرمایه گذاران فساد در اجرای قراردادها و حاکمیت زورمندان بالای این معادن را چالش بزرگ در برابر سرمایه گذاری عنوان کرده اند.

تجارت

آغاز و بهره‌برداری از پروژه‌های بزرگ برق در هرات

ملا عبدالغنی برادر از شرکت‌های قراردادی و تیم‌های فنی خواست که پروژه‌های آغاز شده را با کیفیت کامل و در زمان تعیین شده تکمیل کنند.

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا امروز در مراسمی رسمی، آغاز کار چهار پروژه بزرگ برق و بهره‌برداری از پنج پروژه دیگر را در ولایت هرات اعلام کرد. ارزش مجموعی این پروژه‌ها ۳.۹۸ میلیارد افغانی گزارش شده است.

ملابرادر این پروژه‌ها را برای توسعه صنعتی و اقتصادی افغانستان حیاتی خواند و گفت که با تکمیل آنها، تمامی پارک‌های صنعتی هرات، مراکز تجاری، مناطق روستایی و مسکونی از برق ۲۴ ساعته بهره‌مند خواهند شد و مردم صاحب برق پایدار خواهند شد.

وی همچنین به سرمایه‌گذاران در بخش سردخانه‌ها وعده داد که پنج سال مالیات معاف خواهند شد و شرکت برق افغانستان به طور مستمر برق آنان را تأمین خواهد کرد. او از همه سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی خواست که از این فرصت استفاده کنند.

ملا عبدالغنی برادر با تأکید بر سیاست متوازن اسلامی امارت گفت که تمرکز اصلی بر رشد اقتصادی، ثبات امنیتی و حکومتداری خوب است و کشورهای جهان باید به جای سیاست‌های محدودکننده، به تعامل با افغانستان توجه کنند.

از جمله پروژه‌هایی که امروز بهره‌برداری شد، می‌توان به کشیدن خط ۲۲۰ کیلوولت به طول ۱۳۰ کیلومتر از ترکمنستان و ساخت چهار سب‌استیشن در ولسوالی‌های کرخ، پشتون زرغون، اوبه و چشت شریف اشاره کرد که از طریق آن برای ۴۰ هزار خانواده برق تأمین خواهد شد.

پروژه‌های جدیدی که آغاز شده‌اند شامل ساخت سب‌استیشن پل هاشمی، توسعه سب‌استیشن شهدای ۲۴ حوت، ایجاد بی‌لین سب‌استیشن نورالجهاد و کشیدن خط انتقال برق بین سب‌استیشن‌های پل هاشمی، نورالجهاد و شهدای ۲۴ حوت می‌باشد.

ملا عبدالغنی برادر از شرکت‌های قراردادی و تیم‌های فنی خواست که پروژه‌های آغاز شده را با کیفیت کامل و در زمان تعیین شده تکمیل کنند.

Continue Reading

تجارت

کاهش شدید صادرات به افغانستان، یکی از عوامل اصلی افزایش کسر بیلانس تجارتی پاکستان

کارشناسان اقتصادی می‌گویند که وابستگی پاکستان به بازار افغانستان، به‌خصوص در بخش صادرات مواد غذایی، سمنت، دوا و کالاهای روزمره، بیشتر از آن بوده است که بتواند به‌سادگی جایگزین شود.

Published

on

Pakistan trade

در حالی که مقام‌های پاکستانی پیش از این بارها تأکید کرده بودند کاهش یا قطع تجارت با افغانستان هیچ‌گونه زیانی به اقتصاد این کشور وارد نمی‌کند، آمار تازه بانک دولتی پاکستان تصویر کاملاً متفاوتی را نشان می‌دهد. این بانک اعلام کرده است که کاهش شدید صادرات به افغانستان، یکی از عوامل اصلی افزایش کسر بیلانس تجارتی پاکستان بوده؛ موضوعی که پس از توقف تجارت با افغانستان، فشار تازه‌ای را بر اقتصاد این کشور وارد کرده است.

کارشناسان اقتصادی می‌گویند افغانستان یکی از بازارهای مهم صادراتی پاکستان بوده و ادامه محدودیت‌های تجاری و تنش‌های به میان آمده، می‌تواند زیان‌های بیشتری را متوجه اقتصاد پاکستان سازد.

بانک دولتی پاکستان در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرده است که کسر بیلانس تجارتی این کشور با نُه کشور همسایه، در پنج ماه نخست سال مالی ۲۰۲۵–۲۰۲۶، بیش از ۳۹ درصد بیشتر شده است. آمارهای این بانک نشان می‌دهند که بیلانس تجارت پاکستان از ۴.۴ میلیارد دالر به ۶.۲ میلیارد دالر رسیده است. بر بنیاد این گزارش، کاهش صادرات پاکستان به کشورهای مانند چین و افغانستان، نقش کلیدی در افزایش این کسر تجارتی داشته است.

در گزارش آمده است که صادرات پاکستان به افغانستان در این مدت بیش از ۹۴ درصد کاهش یافته و از بیش از ۴۰۸ میلیون دالر در سال گذشته، به حدود ۲۱۰ میلیون دالر کاهش یافته است. 

کارشناسان اقتصادی می‌گویند که وابستگی پاکستان به بازار افغانستان، به‌خصوص در بخش صادرات مواد غذایی، سمنت، دوا و کالاهای روزمره، بیشتر از آن بوده است که بتواند به‌سادگی جایگزین شود.

این کاهش بیلانس در تجارت پاکستان پس از آن رخ داده که تمامی اشکال تجارت میان پاکستان و افغانستان در ماه اکتوبر سال جاری متوقف شد.

پیش از این، مقام‌های پاکستانی بارها ادعا کرده بودند که کاهش یا قطع تجارت با افغانستان تأثیر منفی بر اقتصاد پاکستان نخواهد داشت. با این حال افغانستان تلاش دارد مسیرهای بدیل تجارتی را گسترش دهد تا در آینده متکی به سیاست تجارتی پاکستان نباشد.

Continue Reading

تجارت

آغاز نخستین کارخانه تولید قوطی‌های آلومینیومی افغانستان در هرات با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون دالر

مقام‌ها می‌گویند آغاز این پروژه نشان‌دهنده افزایش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و تلاش‌ها برای خودکفایی اقتصادی در کشور است.

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، امروز پنج‌شنبه ۴ جدی سال ۱۴۰۴ خورشیدی، سنگ‌بنای شرکت تولیدی قوطی‌های آلومینیومی «پامیر» را در پارک‌های صنعتی ولایت هرات گذاشت.

بر بنیاد معلومات ارائه‌شده، این شرکت نخستین کارخانه تولید قوطی‌های آلومینیومی در افغانستان به‌شمار می‌رود که با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون دالر امریکایی ایجاد می‌شود. این پروژه در زمینی به مساحت ۱۶ جریب در شهرک‌های صنعتی هرات ساخته خواهد شد.

به گفته مسئولان، با تکمیل این کارخانه برای حدود یک‌هزار و ۷۰۰ تن از شهروندان کشور زمینه کار فراهم می‌شود و نقش مهمی در رشد تولیدات داخلی، کاهش واردات و تقویت اقتصاد ملی خواهد داشت.

مقام‌ها می‌گویند آغاز این پروژه نشان‌دهنده افزایش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و تلاش‌ها برای خودکفایی اقتصادی در کشور است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!