Connect with us

رویداد های اخیر

سفر خلیلزاد به کابل؛ هیات مذاکره کننده حکومت به دوحه رفت

منتشر شده

در

همزمان به سفر هیات های جمهوری اسلامی افغانستان به دوحه برای اشتراک در دور بعدی گفتگوها با طالبان، زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان به کابل رسیده است.

آقای خلیلزاد با رهبران افغان دیدار و در مورد ادامه تعهدات امریکا برای حکومت و نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان گفتگو خواهد کرد.

با این حال هیات مذاکره کننده صلح حکومت به دوحه رفته است. هرچند تا هنوز در مورد زمان آغاز دور بعدی مذاکرات گزارش در دست نیست؛ اما انتظار هیات جمهوریت این است که در این دور از مذاکرات روی ختم جنگ با طالبان به توافق برسند.

پیش از شروع این مذاکرات زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در سفری به کابل با رییس شورای عالی مصالحه، عبدالرب رسول سیاف از چهره های پیشین جهادی و برخی از سیاستگران دیگر دیدار و درباره دور دوم مذاکرات صلح گفتگو کرده است.

زلمی خلیلزاد پیش از کابل به پاکستان هم رفته و قرار است به دوحه نیز برود، او گفته که انتظار دارد در این دور هر دو طرف مذاکره کننده با کاهش خشونت ها بزودی روی یک راه حل سیاسی به توافق برسند.

او افزوده که به دیگر کشورهای منطقه نیز خواهد رفت.

آقای خلیلزاد گفته است:  “من به دوحه و منطقه با این امیدواری بر می‌گردم که طرف‌ها در دور بعدی مذاکرات صلح افغانستان، به طور محسوسی پیشرفت خواهند کرد. سطح فعلی خشونت، به شمول قتل های هدفمند، پذیرفتنی نیست. آنهایی که خشونت را تداوم می‌بخشند، می‌خواهند روند صلح و آینده کشور را تضعیف کنند. آنان ممثلین اراده مردم افغانستان، که آرزوی صلح را دارند، نیستند.”

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!