Connect with us

رویداد های اخیر

حیف‌ومیل شدن پول بودجه اختصاصی مبارزه با کرونا در پروان

منتشر شده

در

Last Updated on: جدی ۳۰, ۱۳۹۹

سندهای که به آریانانیوز رسیده است نشان می‌دهد که بیشتر از یک میلیون افغانی بودجه اختصاصی مبارزه با کرونا در پروان حیف و میل شده است.

این سندها نشان می‌دهد که ۹ قلم اجناس بهداشتی حتی به قیمت‌های دو برابر در مقایسه به بازار خریداری شده است.

هر چند والی ورییس صحت پروان حیف‌ومیل پول‌ها را رد می‌کنند، اما دادستانی کل کشور از بررسی پول‌های حیف‌ومیل شده خبر می‌دهد.

چنانکه پودر کلورین کیلوگرام ۴۰۵ افغانی خریداری شده در حالیکه بررسی‌ها نشان می‌دهند که قیمت یک کیلوگرام ۳۵۰ افغانی بوده است.

در خرید ۲ هزار و ۳۸۰ قطی دست‌کش ۴۰۰ و ۳۳ هزار ۱۶۰ افغانی تفاوت دیده می‌شود. 

و در خرید لباس محافظتی نیز تفاوت ۳۰۷ هزار و ۶۲۹ افغانی وجود دارد.

در قیمت مایع دست‌شویی نیز تفاوت دو برابر است در بهای خرید چپرکت، امپول ویتامین دی، موزه پلاستیکی، ابزار آزمایش سنج حرات بدن افراد و ماسک طبی تفاوت بالای وجود دارد.

مجموع تفاوت پولی یک میلیون ۱۳۷ هزار و ۹۴ افغانی شده است.

جمشید رسولی، سخنگوی دادستانی کل کشور می‌گوید که:”موضوع حیف‌ومیل در بودجه حیف‌ومیل بودجه اختصاصی در بخش مبارزه با ویروس کرونا در ولایات لوگر، خوست، پروان، بغلان، قندز، بامیان و دایکندی غرض تحقیقات و بررسی از جانب اداره بازرس با دادستانی مواصلت ورزیده و تحت بررسی قرار دارد.”

بربنیاد رهنمود اقدامات تدارکاتی جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در کشور؛ والیان ولایت‌ها صلاحیت منظوری الی پنج میلیون افغانی خرید پرچون را دارند، اما والی برحال ولایت پروان منظوری قرارداد بیشتر از هشت میلیون افغانی را برای خرید سه قلم مواد خوراکی داده است.

در خرید مواد خوراکی نیز تفاوت‌های وجود چنانکه یک سیر لوبیا به قیمت ۹۵۰ افغانی خریداری شده در حالیکه در بازار حدود ۸۴۰ افغانی بوده است و در خرید یک هزار سیر آن یک۱۰۰ و ۱۰ هزار افغانی تفاوت بوده است. در کنار این، در خرید آرد ۴۰۰ هزار افغانی و در خرید روغ مایع ۱۴۰هزار افغانی تفاوت نسبت به بهای این مواد در بازارا، دیده می‌شود.

فضل الدین عیار، والی ولایت پروان می‌گوید که:”ما در بخش بودجه کرونا هیات تعین کرده بودیم که به رهبری معاون ولایت، جامعه مدنی میتواند این موضوع را بررسی کند. ما به تمام نهادها پاسخگو هستیم.”

ناصر تیموری، پژوهشگر نهاد دیدبان شفافیت افغانستان می‌گوید که:”به دلیل نبود نهادهای نظارتگر پول ملی به هدر رفته است.”

به اتهام فساد در مصرف بودجه کرونا والی برحال پروان، رییس صحت، مسوول فارمسی ، مدیر تهیه و تدارکات ، مدیر حواله جات مستوفیت، سر طبیب شفاخانه ولایتی و چندین تن دیگر به دادستانی کل کشور معرفی شده اند.

تنها مسوولان ولایت پروان نیستند که از متهم به حیف‌ومیل پولی‌های کرونا شده اند بل والیان و مسولین چندین ولایت دیگر نیز متهم به حیف و میل هستند.

رویداد های اخیر

انتقال انجن ۲.۳ میلیون دالری بوئینگ ۷۳۷ شرکت آریانا از امریکا به کابل

رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت تأکید کرده است که تلاش‌ها برای تأمین سریع‌تر پرزه‌جات و تجهیزات مورد نیاز طیاره‌ها ادامه دارد.

Published

on

به‌دنبال تلاش‌ها و پیگیری‌های رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت، انجن یک فروند طیاره‌ی بوئینگ ۷۳۷ این شرکت که به‌دلیل روند گمرکی در امریکا متوقف مانده بود، پس از تکمیل مراحل مربوط، به کابل انتقال داده شد.

این انجن به ارزش ۲.۳ میلیون دالر امریکایی از شرکت «گلوبل انجین» خریداری شده و قرار است پس از انتقال به کابل، توسط تیم تخنیکی د آریانا افغان هوایی شرکت در یک فروند طیاره‌ی بوئینگ ۷۳۷ نصب شود.

مسوولان د آریانا افغان هوایی شرکت می‌گویند انتقال این انجن، گام مهمی در راستای تقویت ظرفیت تخنیکی و عملیاتی این شرکت و فراهم‌سازی زمینه برای فعالیت منظم هواپیماهای آن به شمار می‌رود.

رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت تأکید کرده است که تلاش‌ها برای تأمین سریع‌تر پرزه‌جات و تجهیزات مورد نیاز طیاره‌ها ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در یک سال گذشته بیش از ۶۵۰ هزار جلد پاسپورت توزیع شده است

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید در یک سال گذشته هجری قمری، بیش از ۶۵۰ هزار جلد پاسپورت عادی در کشور توزیع و ویزه بیش از ۱۶ هزار شهروند خارجی تمدید شده است.

مجاهد این اظهارات را در برنامه «حکومت در آئینه مطبوعات» با عنوان «هفته خدمات عامه» مطرح کرده است.

به گفته او، اداره عمومی احصائیه و معلومات نیز در سال ۱۴۴۷ هجری قمری نزدیک به دو میلیون تذکره الکترونیکی و حدود یک میلیون تذکره کاغذی توزیع کرده است.

مجاهد افزود که این اداره در یک سال گذشته صدها هزار خدمت حضوری و آنلاین را در بخش اصلاح تذکره‌ها نیز ارائه کرده است.

سخنگوی امارت اسلامی گفت ریاست عمومی پاسپورت با کاهش فورم ثبت‌نام پاسپورت از ۹ صفحه به یک صفحه، تلاش کرده روند ارائه خدمات را سریع‌تر و آسان‌تر کند.

او همچنین از گسترش خدمات شرکت دولتی «افغان پست» خبر داد و گفت این شرکت در یک سال گذشته بیش از پنج میلیون مراسله داخلی را انتقال داده است.

به گفته مجاهد، ارائه خدمات تأیید و تصدیق صدها هزار سند، راه‌اندازی خدمات عاجل، ایجاد مرکز خدمات مشتریان و رساندن اسناد تا درب منازل از دیگر اقداماتی بوده که برای توسعه خدمات پستی انجام شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کار ساخت یک کارخانه بزرگ تولید سمنت در هرات آغاز شد

Published

on

کار ساخت یک کارخانه بزرگ تولید سمنت در هرات امروز با حضور شماری از مقام‌های بلندپایه امارت اسلامی افغانستان در ولایت هرات آغاز شد.

همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم، می‌گوید قرارداد این پروژه با یک شرکت داخلی امضا شده و قرار است کار ساخت آن تا دو سال آینده تکمیل شود و پس از آن روند استخراج سمنت آغاز گردد.

به گفته او، شرکت قراردادی برای اجرای این پروژه ۱۴۳ میلیون دالر سرمایه‌گذاری می‌کند و پس از آغاز فعالیت، ظرفیت تولید روزانه آن به حدود سه هزار تُن سمنت خواهد رسید.

مسئولان می‌گویند با آغاز فعالیت این پروژه، حدود پنج هزار نفر به‌گونه مستقیم و غیرمستقیم در آن مصروف کار خواهند شد.

در مراسم آغاز کار این پروژه، معاون اقتصادی و معاون اداری ریاست‌الوزرا و شماری از وزیران کابینه امارت اسلامی نیز حضور داشتند.

پروژه سمنت هرات از پروژه‌های بزرگ صنعتی کشور به شمار می‌رود که مردم این ولایت سال‌ها در انتظار آغاز استخراج و تولید سمنت از آن بوده‌اند.

این پروژه در حدود ۳۰ کیلومتری غرب شهر هرات، در ولسوالی زنده‌جان موقعیت دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117