Connect with us

رویداد های اخیر

سناتوران: توافقنامه امریکا و طالبان نقض شده و نیاز به بازنگری دارد

منتشر شده

در

مجلس سنا کشور از جوبایدن، رییس جمهور منتخب امریکا، میخواهد تا رویکرد تازه‌ی برای ثبات افغانستان روی دست گیرد و از سیاست‌های دوگانه دست بردارد.

این در حالی است که قرارا است فردا جوبایدن به حیث رییس جمهور امریکا مراسم تحلیف برگزار کند.

 سناتوران از بایدن میخواهند تا توافق نامه امنیتی  که با کابل به امضا رسیده به گونهء راستین عملی سازد.

کامل بیک حسینی، عضو مجلس سنا، در این باره گفت:”ما پیام به جوبایدن داریم که امریکا باید به ارزش‌های حقوق بشری و کرامت انسانی در سیاست هایش در قبال افغانستان در نظر بگیرد و پیمانی که با افغانستان امضا شده که ترامپ به آن اعتنا نکرد و مواد این پیمان عملی نشد آن را عملی بسازد و در سیاست اش در قبال افغانستان تجدید نظر کند.”

انارکلی هنریار، عضو دیگر مجلس سنا، در این مورد میگوید:”حکومت جدید امریکا باید برای صلح افغانستان تلاش کند، زیرا متن توافق نامه این کشور با طالبان نقض شده و نیاز به بازنگری دارد.”

سید صفی الله هاشمی، عضو مجلس سنا، در این باره گفت:”عامل بسیاری از چالش‌ها در افغانستان امریکا است و حکومت جدید امریکا باید روی یک سیاست متعادل در برابر افغانستان کار کند تا افغانستان به ثبات پایدار دست پیدا کند.”

درهمین حال، فصل الهادی مسلمیار، رییس مجلس سنا، تاکید می ورزد که امریکا همواره منافع ملی اش را دنبال کرده و در این شرایط اساس نیاز است تا برای رسیدن افغانستان به ثبات درکنار افغان‌ها ایستاده شود.

مسلمیار در این باره گفت:”برای امریکا منافع خود شان مهم است و از امریکا و جوبایدن توقع ما این است که با افغان‌ها ایستاده شوند و بربنیاد پیمان امنیتی در برابر کشور ما عمل کند.”

بااین حال اعضای مجلس سنا نقش امریکا را برای متقاعد ساختن گروه طالبان به صلح و فشار آوردن بر عامیان این گروه مهم میدانند و می گویند که اگر این کشور برای ثبات افغانستان صادقانه گام بردارد، ختم جنگ در افغانستان کار دشوار نخواهد بود.

رویداد های اخیر

پاکستان: عاملان حمله کوهات ریشه در افغانستان دارند

امارت اسلامی بارها این‌گونه اتهام‌ها را رد کرده و تأکید دارد که مسئله تحریک طالبان پاکستان، یک موضوع داخلی پاکستان است.

Published

on

پاکستان ادعا کرده است که حمله روز جمعه به نمازگزاران و نیروهای پولیس در شهر کوهات، در ایالت خیبرپختونخوا، از سوی گروه‌هایی انجام شده که ریشه در افغانستان دارند.

وزارت اطلاعات و نشرات پاکستان در بیانیه‌ای افزوده است که امارت اسلامی، به جای شانه خالی کردن از مسئولیت، باید با شبکه‌های تروریستی فعال در افغانستان مقابله کند.

این وزارت گفته است که عاملان حمله به نمازگزاران و نیروهای پولیس در یک مسجد در کوهات، ریشه در افغانستان دارند. این حمله که روز جمعه با موتر بمب در خیبرپختونخوا انجام شد، بر اساس گزارش‌ها، دست‌کم ۱۶ نفر کشته و بیش از ۵۰ نفر دیگر زخمی شدند.

وزارت اطلاعات و نشرات پاکستان همچنین گفته است که امارت اسلامی افغانستان، به جای شانه خالی کردن از مسئولیت، باید با شبکه‌های تروریستی فعال در افغانستان مقابله کند.

پاکستان افزوده است که محکوم کردن حمله کوهات از سوی امارت اسلامی به‌تنهایی کافی نیست و باید با اقدامات عملی همراه شود.

با این حال، امارت اسلامی بارها این‌گونه اتهام‌ها را رد کرده و تأکید دارد که مسئله تحریک طالبان پاکستان، یک موضوع داخلی پاکستان است.

مقام‌های امارت اسلامی می‌گویند افغانستان اجازه نمی‌دهد از خاک این کشور علیه کشورهای دیگر استفاده شود، اما مسئولیت تأمین امنیت و مقابله با گروه‌های مسلح در داخل پاکستان را متوجه حکومت پاکستان می‌دانند.

روابط میان افغانستان و پاکستان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، همواره بر سر فعالیت تحریک طالبان پاکستانی و نحوه مقابله با آن، متشنج بوده است.

پاکستان ادعای حضور این گروه در افغانستان و طرح‌ریزی حملات علیه اسلام‌آباد را دارد، اما امارت اسلامی این ادعاها را بی‌اساس و نادرست می‌داند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون والی بدخشان: تاجران در جلوگیری از قاچاق مواد مخدر همکاری کنند

Published

on

مقام‌های محلی در بدخشان از تاجران خواسته‌اند که در جلوگیری از قاچاق مواد مخدر همکاری کنند و سرمایه‌های‌شان را در بخش‌های قانونی و تولیدی به کار بیندازند.

جمال‌الدین حقجو، معاون والی بدخشان، در مراسم افتتاح نخستین شعبه بانک ملی افغان در شهر فیض‌آباد گفت که در حال حاضر هزاران تن در کشور به مواد مخدر معتاد هستند.

او از تاجران خواست برای جلوگیری از گسترش قاچاق مواد مخدر، سرمایه‌های‌شان را در بخش‌های قانونی و تولیدی به کار بیندازند.

در همین حال، شماری از مقام‌های محلی در مراسم افتتاح این بانک گفتند که همه باید برای رشد اقتصادی کشور تلاش کنند.

آنان افزودند که با گسترش فعالیت‌های اقتصادی می‌توان فقر و مشکلات اقتصادی هزاران خانواده را کاهش داد.

مسؤولان محلی همچنین از بانک‌ها و تاجران خواستند فعالیت‌های‌شان را مطابق اصول اسلامی انجام دهند.

نخستین شعبه بانک ملی افغان در شهر فیض‌آباد، مرکز بدخشان، با هدف گسترش خدمات بانکی در این ولایت افتتاح شده است.

مسؤولان بانک ملی افغان می‌گویند که فعال‌شدن این شعبه، سهولت‌های بیشتری را برای باشندگان بدخشان فراهم می‌کند. به گفته آنان، کارمندان دولتی که معاش‌شان را از طریق این بانک دریافت می‌کنند، مطابق پالیسی بانک می‌توانند از خدمات قرضه نیز استفاده کنند.

شماری از باشندگان بدخشان از افتتاح این شعبه استقبال کرده و خواستار ایجاد نمایندگی‌های بانک‌ها در ولسوالی‌های دوردست این ولایت شده‌اند.

مسؤولان در پایان از تاجران و اداره‌های دولتی خواستند با سرمایه‌گذاری و استفاده از خدمات بانک ملی افغان، از فعالیت این بانک حمایت کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هفت مهاجر افغان در حادثه ترافیکی در سیستان و بلوچستان ایران جان باختند

Published

on

در پی برخورد یک موتر حامل مهاجرین افغان با موتر حامل تیل در ولایت سیستان و بلوچستان ایران، هفت تن جان باخته‌اند.

به گزارش سازمان حقوق بشری حال‌وش، این حادثه روز جمعه، ۲۷ سنبله ۱۴۰۵، در منطقه سرباز سیستان و بلوچستان رخ داده است.

 سیاوش محبی، قوماندان امنیه راهور سیستان و بلوچستان، گفته است که اتباع افغان به گونه غیرقانونی وارد ایران شده بودند.

وی افزود که در این رویداد ۹ تن دیگر زخمی شدند.

محبی علت این رویداد را بی‌احتیاطی راننده موتر حامل مهاجرین عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!