Connect with us

رویداد های اخیر

برگزاری کنفرانس تاریخی عالمان جهان اسلام برای تأمین صلح در افغانستان

منتشر شده

در

Last Updated on: دلو ۳, ۱۳۹۹

حنیف اتمر، وزیر امور خارجه با رییس رابطهٔ عالم اسلامی و یکی از عالمان برجسته و مورد احترام جهان اسلام، در شهر ریاض پایتخت عربستان سعودی ملاقات کرد.

وزارت خارجه با نشر خبرنامه‌ای می‌گوید که امروز (۲ دلو ۱۳۹۹) محمد حنیف اتمر در شهر ریاض پایتخت عربستان با شیخ دکتور محمد بن عبدالکریم العیسی، رییس رابطهٔ عالم اسلامی و یکی از مفکران شناخته‌شده و از عالمان برجسته و مورد احترام جهان اسلام دیدار کرد.

در این دیدار، دو طرف روی اوضاع جاری افغانستان، به ‌ویژه نقش عالمان و مراجع دینی جهان اسلام در پایان دادن به خونریزی و تأمین صلح در افغانستان و پیکار علیه تندروی و تروریزم صحبت‌های جامع و راهگشا کردند.

در بیانیه وزارت خارجه افغانستان آمده است: “آقای اتمر در مورد ابعاد جهان‌شمول و تهدیدزای جنگ افغانستان صحبت نموده، فعالیت‌ها و اجنداهای فراملی و فرامنطقه‌یی گروه‌های تندرو و تروریستی در افغانستان و منطقه را شرح داد. وزیر خارجه، به جنایات وحشتناکی در افغانستان اشاره کرد که نه‌تنها با معتقدات و تعالیم اسلامی در تضاد اند، بل با هیچ دین و آیینی سازگاری ندارند. وی گفت تندروان کشورها و سازمان‌های گوناگون برای پیگیری اهداف معین، افغانستان را به دارالحرب خویش مبدل کرده اند، و نجات افغانستان از جنگ جاری در واقع به‌معنای نجات جهان اسلام و جامعهٔ بشری از تهدید روبه‌گسترش تندروی خشونت‌پرور و تروریزم جهانی است.”

آقای اتمر، از گروه هراس افگن طالبان خواسته است تا از گروه‌های تندرو دیگر جدا شده و به زندگی عادی خود ادامه دهند.

در همین حال شیخ العیسی گفت جنایت و تروریزم در اسلام جایی ندارد و نباید اعمال جنایتکارانه و هراس افگنی به اسلام نسبت داده شوند. او یادآورشد: “ما کمک به ختم جنگ و تأمین صلح در افغانستان را مسؤولیت خویش می‌دانیم.”

وی افزوده است که در آیندهٔ نزدیک، مطابق به تعهد قبلی، سازمان جهانی «رابطهٔ عالم اسلامی» مفکران، عالمان و مفتیان بانفوذ جهان اسلام را در یک همایش بزرگ و تاریخی گردهم‌ آورده و از منظر دینی برای حل بحران افغانستان چاره‌یی اساسی را جستجو خواهد کرد.

شیخ العیسی در اخیر گفته است که نتیجه این کنفرانس باید تاریخی و سرنوشت‌ساز باشد و طالبان نیز دعوت خواهیم کرد تا در این همایش بزرگ شرکت کنند.

رویداد های اخیر

قرارداد بازسازی ۱۵ کیلومتر شاهراه سالنگ جنوبی به ارزش بیش از ۱.۲ میلیارد افغانی امضا شد

Published

on

وزارت فواید عامه اعلام کرده که در ادامه روند بازسازی اساسی شاهراه سالنگ، قرارداد بازسازی ۱۵ کیلومتر از این شاهراه مهم و ترانزیتی در مربوطات سالنگ جنوبی به امضا رسیده است.

ارزش این قرارداد بیش از ۱ میلیارد و ۲۵۲ میلیون افغانی اعلام شده و قرار است کار عملی پروژه به‌زودی آغاز شود.

وزیر فواید عامه در مراسم امضای قرارداد گفته است که شاهراه سالنگ‌ها از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی کشور است و باید کارهای بازسازی آن با دقت، کیفیت و مطابق معیارهای تخنیکی به پیش برده شود.

بر اساس معلومات وزارت، بخش قرارداد شده از ساحه اولنگ آغاز شده و تا جبل‌السراج به طول ۱۵ کیلومتر و عرض ۱۲ متر به شکل اساسی و اسفالتی بازسازی خواهد شد.

همچنین در این پروژه ساخت ۵ پایه پلچک جدید، عریض‌سازی ۳۳ پلچک و ساخت ۶۰۰ متر جویچه در یک طرف سرک نیز شامل است.

وزارت فواید عامه می‌گوید که سالنگ جنوبی از ساحه تونل الی اولنگ به شکل کانکریتی شامل پلان است که قسمت زیاد آن تکمیل شده و کار متباقی آن جریان دارد.

این وزارت همچنین گفته است که بازسازی شاهراه سالنگ‌ها در سه بخش (سالنگ جنوبی، سالنگ شمالی و خنجان الی دوشی) جریان دارد و تاکنون بخش‌های مختلف از جمله تونل و گالری‌ها در سه طبقه کانکریت به شکل اساسی بازسازی شده است.

 شاهراه سالنگ‌ها از مهم‌ترین مسیرهای ترانسپورتی کشور است که شمال افغانستان را به کابل وصل می‌کند و نقش مهمی در رفت‌وآمد مردم و انتقال کالاهای تجارتی و محصولات زراعتی دارد.

Continue Reading

International Sports

مسی در گولزنی جام جهانی ریکارد ثبت کرد؛ ارجنتاین به مرحله حذفی رسید

کپیتان ارجنتاین در این دیدار حساس از گروه J هر دو گول تیمش را به ثمر رساند و تعداد گول‌هایش در جام جهانی را به ۱۸ رساند. او با این کار، ریکارد میروسلاو کلوزه از آلمان (۱۶ گول) را شکست.

Published

on

لیونل مسی روز دوشنبه با پیروزی ۲ بر صفر ارجنتاین در برابر اتریش، صفحه دیگری به کارنامه درخشان خود افزود و به بازیکنی تبدیل شد که بیشترین گول را در تاریخ جام جهانی به ثمر رسانده است.

کپیتان ارجنتاین در این دیدار حساس از گروه J هر دو گول تیمش را به ثمر رساند و تعداد گول‌هایش در جام جهانی را به ۱۸ رساند. او با این کار، ریکارد میروسلاو کلوزه از آلمان (۱۶ گول) را شکست.

مسی که تنها چند روز تا ۳۹ سالگی‌اش باقی مانده، با وجود از دست دادن یک پنالتی در دقایق ابتدایی، در لحظات مهم بازی درخشید. عملکرد او باعث شد ارجنتاین، مدافع عنوان قهرمانی، شروع قدرتمند خود در جام جهانی را حفظ کند و به مرحله ۳۲ تیم برتر صعود نماید.

مسی هشت بار توپ طلا را برنده شده است، در شش بازی پیاپی جام جهانی گولزنی کرده و با پنج گول این فصل جام جهانی در جمع پیشتازان رقابت برای کسب توپ طلا قرار دارد.

علاقه‌مندان فوتبال در افغانستان می‌توانند جام جهانی را به صورت زنده از شبکه رادیو تلویزیون آریانا تماشا کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملل متحد: زندگی در برخی مناطق دورافتاده افغانستان «ناممکن» شده است

Published

on

سازمان ملل متحد هشدار داده است که با تشدید بحران انسانی در افغانستان، زندگی در مناطق دورافتاده این کشور به‌طور فزاینده‌ای دشوار شده و در برخی مناطق حتی «ناممکن» شده است. به گفته این نهاد، خشکسالی، ناامنی غذایی و کمبود شدید بودجه کمک‌های بشردوستانه، میلیون‌ها نفر را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده است.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده است که نزدیک به ۲۲ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند، اما از مجموع ۱.۷ میلیارد دالر بودجه مورد نیاز برای سال ۲۰۲۶، تاکنون تنها ۱۴ درصد آن تأمین شده است.

به گفته این نهاد، خشکسالی طولانی‌مدت و کمبود آب زندگی در بسیاری از مناطق روستایی را مختل کرده و خانواده‌های زیادی را ناچار به ترک خانه‌ها و زمین‌هایشان ساخته است.

اولگا چروکو، از مسئولان اوچا، می‌گوید در قریه‌‌ای در بامیان نزدیک به نیمی از جمعیت محل را ترک کرده‌اند، زیرا دیگر آبی برای آبیاری زمین‌ها وجود ندارد و محصولات زراعتی خشک شده‌اند.

او همچنین از خانواده‌هایی یاد کرد که برای زنده ماندن با کمترین امکانات روزگار می‌گذرانند. به گفته وی، برخی خانواده‌ها به دلیل فقر شدید ناچارند با غذاهای بسیار ابتدایی و ناکافی زندگی کنند.

کودکان از آسیب‌پذیرترین قربانیان این بحران هستند. سازمان ملل متحد تخمین می‌زند که ۳.۷ میلیون کودک در افغانستان از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند. امدادگران هشدار می‌دهند که بسیاری از موارد سوءتغذیه دیر تشخیص داده می‌شود و شماری از کودکان پیش از دریافت خدمات صحی جان خود را از دست می‌دهند.

با وجود کمبود بودجه، نهادهای امدادرسان به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند. از ماه جنوری تا اپریل سال جاری، حدود ۵.۹ میلیون نفر در افغانستان دست‌کم یک نوع کمک بشردوستانه دریافت کرده‌اند که از این میان، ۳.۵ میلیون نفر از کمک‌های غذایی بهره‌مند شده‌اند.

سازمان ملل متحد هشدار داده است که در صورت افزایش نیافتن کمک‌های بین‌المللی، میلیون‌ها افغان در ماه‌های آینده با گرسنگی، فقر و آوارگی بیشتری روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117