Connect with us

اخبار ساحوی

خلیلی: “مواد مخدر توسط مقام های رسمی دولت با استفاده از رنجر ها توزیع میگردد”

منتشر شده

در

محمد کریم خلیلی معاون دوم رییس جمهوری افغانستان که برای افتتاح بیمارستان 300 بستری معتادین  مواد مخدر درکابل اشتراک کرده بود از کم کاری نهاد های مسوول در راستای مبارزه با مواد مخدر انتقاد کرده گفت:” مواد مخدر را، مقام های رسمی و رنجرها  در افغانستان توزیع میکنند”.

معاون دوم رییس جمهور کرزی برخی ازمقام های رسمی دولت را که نامی از آنها نبرد به توزیع مواد مخدر در جامعه متهم کرد وگفت” حتی رنجر ها در راستای انتقال این مواد نقش دارند”.

اما صدیق صدیقی سخنگوی وزارت امور داخله پذیرفتن این اتهام معاون رییس جمهور کرزی را دشوار میداند و میگوید:” فعالیت های ما شفاف است ما همیش کوشش کردیم تا معتادینی را که مریض استند با ایجاد هماهنگی در بین نهاد های حکومتی افغانستان بخصوص صحت عامه که مسوولیت تداوی این مریض ها را دارد بتوانیم به اینها کمک بکنیم”.

صدیق صدیقی سخنگوی وزارت داخله کشور همچنان گفت:” پذیرفتن این ادعا کاملاً دشوار است و برخلاف تلاش های ما است  که ما امروز علیه قاچاقبران مواد مخدر داریم.

از سوی هم ابراهیم ازهر معین وزارت مبارزه با مواد مخدر کمبود بودجه را در راستای جلوگیری از معتادین مواد مخدر که از سوی وزارت صحت عامه تمویل میشود جالش بزرگ و نا کافی میداند.

اما سناتور بیشر صمیمی شفاف نبودن قرارداد های حکومتی با نهادهای بین المللی را در راستای مبارزه با مواد مخدر چالش عمده در این روند میداند.

بربنیاد آمار وزارت صحت، ده میلیون معتاد مواد مخدر در سطح منطقه زیست دارند که از این میان، نزدیک به یک میلیون آن در خاک افغانستان تغذیه میشوند.

معتادان در افغانستان بین 16 تا 65 سال سن دارند؛ هشتاد درصد مردان، 13 درصد زنان و تنها هفت درصد کودکان اند.

Advertisement

اخبار ساحوی

حملات امریکا بر بندرعباس؛ مانع در مسیر مذاکرات صلح

این درگیری‌ها پس از آغاز آتش‌بس نیز چندین بار رخ داده و دونالد ترمپ پیش‌تر گفته بود که چنین رویدادهایی را نقض آتش‌بس نمی‌داند.

Published

on

ایالات متحده اعلام کرده است که حملات اخیر بر بندرعباس در چارچوب «دفاع از خود» و برای حفاظت از نیروهای امریکایی در برابر تهدیدات نیروهای ایرانی انجام شده است.

مقام‌های امریکایی گفته‌اند که در این عملیات، سایت‌های پرتاب راکت و برخی کشتی‌های ایرانی هدف قرار گرفته‌اند. واشنگتن تأکید کرده که با وجود حملات از سوی ایران، با «خویشتنداری» عمل کرده و هیچ نیروی امریکایی آسیب ندیده است.

به گزارش رسانه‌ها، این درگیری‌ها پس از آغاز آتش‌بس نیز چندین بار رخ داده و دونالد ترمپ پیش‌تر گفته بود که چنین رویدادهایی را نقض آتش‌بس نمی‌داند.

با آن‌که جزئیات زیادی از این عملیات منتشر نشده، اما تحلیلگران باور دارند که این رویداد تنها یک مانع کوچک در روند مذاکرات صلح است و احتمال نمی‌رود گفتگوها را متوقف سازد.

همچنین گزارش شده که ترمپ یک هفته پیش قصد انجام حمله گسترده‌تری را داشت، اما با میانجیگری کشورهای خلیج، تصمیم به تعویق آن گرفت.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ترمپ: برای توافق با ایران عجله نداریم؛ محاصره تنگه هرمز ادامه می‌یابد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اعلام کرده است که برای رسیدن به توافق با ایران عجله ندارد و محاصره بحری امریکا علیه کشتی‌های ایرانی در تنگه هرمز تا زمان امضای نهایی توافق همچنان ادامه خواهد داشت. او گفته که هر دو طرف باید «با دقت و حوصله» روند مذاکرات را پیش ببرند.

ترمپ روز یک‌شنبه در شبکه اجتماعی «تروث سوشیل» نوشت که به نمایندگان امریکایی دستور داده است تا بدون شتاب‌زدگی گفتگوها را دنبال کنند. او تأکید کرد که محاصره کشتی‌های ایرانی در تنگه هرمز تا زمانی که توافق «تأیید و امضا» نشود، پابرجا خواهد ماند.

در حالی‌که روز گذشته ترمپ گفته بود واشنگتن و تهران تا حد زیادی بر سر یک تفاهم‌نامه صلح به توافق رسیده‌اند، مقام‌های دولت امریکا اکنون احتمال دستیابی فوری به توافق نهایی را کم‌رنگ جلوه می‌دهند. این مذاکرات حدود سه ماه پس از آغاز جنگ میان امریکا، اسرائیل و ایران ادامه دارد.

خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران ایران، گزارش داده است که امریکا هنوز بر سر برخی موضوعات کلیدی بهانه‌تراشی می‌کند؛ از جمله درخواست تهران برای آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران در بانک‌های خارجی.

یک مقام ارشد دولت ترمپ گفته است که ایران «در اصل» با بازگشایی تنگه هرمز موافقت کرده و در مقابل، امریکا نیز محاصره بحری خود را لغو خواهد کرد. به گفته این مقام، تهران همچنان آماده است ذخایر یورانیم با غنای بالا را کنار بگذارد، هرچند جزئیات اجرای این اقدام هنوز نهایی نشده است.

همچنین مقام‌های امریکایی ادعا کرده‌اند که مجتبی خامنه‌ای، رهبر ایران، چارچوب کلی توافق را تأیید کرده است. با این حال، تهران تاکنون این ادعا را تأیید نکرده و روشن نیست منظور از توافق «در اصل» دقیقاً چیست.

به گفته یک مقام دیگر امریکایی، طرح پیشنهادی به مذاکره‌کنندگان ۶۰ روز فرصت خواهد داد تا روی جزئیات توافق نهایی کار کنند. منابع ایرانی نیز به رویترز گفته‌اند که ممکن است راه‌حل‌هایی مانند رقیق‌سازی اورانیوم غنی‌شده تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای حل اختلافات در نظر گرفته شود.

ایران همواره اتهام‌های امریکا و اسرائیل درباره تلاش برای ساخت سلاح هسته‌ای را رد کرده و می‌گوید غنی‌سازی یورانیم برای اهداف غیرنظامی حق قانونی این کشور است. با این حال، کشورهای غربی می‌گویند سطح غنی‌سازی ایران بسیار فراتر از نیازهای عادی تولید انرژی است.

در امریکا، این مذاکرات با انتقاد شماری از سیاست‌مداران جمهوری‌خواه و دموکرات روبه‌رو شده است. مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین امریکا، و برخی سناتورهای دموکرات گفته‌اند که توافق احتمالی تفاوت چندانی با توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ندارد؛ توافقی که ترمپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود از آن خارج شده بود.

در همین حال، قیمت جهانی نفت به‌دنبال انتشار خبرهای مربوط به احتمال توافق کاهش یافته است. با وجود آتش‌بس شکننده میان طرف‌ها، کارشناسان هشدار داده‌اند که بحران انرژی جهانی به‌سرعت پایان نخواهد یافت و بازگشت کامل رفت‌وآمد کشتی‌ها از تنگه هرمز ممکن است تا سال ۲۰۲۷ زمان ببرد. جنگ و حملات متقابل در ایران، اسرائیل و لبنان تاکنون هزاران کشته و صدها هزار آواره برجا گذاشته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

انفجار قدرتمند در کویته ۲۴ کشته برجا گذاشت

Published

on

شبکه خبری العربیه به نقل از مقامات پاکستانی گزارش داده است که انفجار روز یکشنبه در مسیر خط آهن در شهر کویته حداقل ۲۴ کشته برجا گذاشته است.

الجزیره نیز گزارش داده است که در این انفجار که منجر به خروج قطار باربری از خط آهن شد، بیش از ۵۰ نفر زخمی شدند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!