Connect with us

رویداد های اخیر

اشرف غنی: انقطاع در جمهوریت قیمت نهایت بالا خواهد داشت

منتشر شده

در

رییس جمهور اشرف غنی امروز (یک شنبه ۵دلو) در دیدار با اعضای شورای علمای اهل تشیع می‌گوید انقطاع در جمهوریت قیمت نهایت بالا خواهد داشت.

وی می گوید که :” جمهوریت چتر و بستری است که مساوات تمام افغان‌ها در آن تامین می شود.”

آقای غنی گفته است که برایند گفت‌وگوهای صلح باید منتج به رفاه، بقا و وحدت ملی میان اقوام افغانستان شود.

اما شماری از سیاسیون نسبت به تلاش های حکومت برای صلح به دید شک می‌نگرند و می‌گویند که حکومت افغانستان خطوط اساسی هیات خودرا ترسیم نکرده است.

همزمان با کندی روند گفتگوهای صلح در قطر، حکومت افغانستان می‌گوید که هرگز تن به تسلیمی نداده و خواهان صلحی است که منتج به بقا، رفاه و وحدت ملی شود. رییس جمهور غنی در دیدار با اعضای شورای علمای اهل تشیع در ارگ گفته است که حفظ اقتدار ملی، مردم سالاری و استقلالیت از خطوط اساسی گفت‌وگوهای صلح است.

حمدالله محب، مشاور شورای امنیت ملی می گوید که:” مانع صلح طالب است، دیگه هیچ کس مانع صلح نیست چون تیم مذاکره کننده سرگرم گفتگوها است و اما طالبان هنوز هم خشونت می‌کند.”

در بیش از دو هفته هیات‌های مذاکره‌کنندۀ جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان در دوحه تنها دو نشست برگزار کرده اند و هنوز هم برای ترتیب آجندای گفت‌وگوهای صلح به نتیجه نرسیده اند. باورها بر این است که حکومت افغانستان خطوط اساسی را برای هیات خود ترسیم نکرده است.

سید حفیظ الله نقی، عضو رهبری حزب اسلامی می گوید که :” حکومت گفت‌وگوها را به تعویق انداخته است. هیات حکومت صلاحیت ندارد و نه هم خطوط اساسی برای این هیات ترسیم شده است.”

شماری از اعضای مجلس نماینده گان می‌گویند که گفت‌وگوهای صلح به زمان بیشتر نیاز دارد و ممکن دور دوم این گفت‌وگوها به دارازا کشیده شود.

پیشتر اداره جوبایدن گفته است که توافق نامه صلح امریکا با طالبان را بازنگری می کنند ونیز گزارش شده که زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان را در سمت اش باقی خواهد ماند.

رویداد های اخیر

مدودف: امارت اسلامی تهدید کمتری برای روسیه بوده‌ تا نهادهای مورد حمایت غرب

مدودف تأکید کرده است که هدف این نهادها همواره یکی بوده است: «تضعیف و از هم پاشیدن ملت چندقومیتی روسیه.»

Published

on

دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه، گفته است که امارت اسلامی افغانستان در مقایسه با نهادهای مدنی مورد حمایت غرب، آسیب کمتری به روسیه وارد کرده‌اند؛ نهادهایی که به گفته او با هدف تضعیف وحدت این کشور فعالیت می‌کردند.

مدودف در مقاله‌ای که در مجله روسی «رودینا» منتشر شده، نوشته است که هرچند امارت اسلامی برای سال‌ها در فهرست سازمان‌های تروریستی روسیه قرار داشت، اما عملکرد این آنها به اندازه نهادهایی که به گفته او زیر نام فعالیت‌های علمی یا بشردوستانه از سوی غرب حمایت می‌شدند، به روسیه آسیب نرسانده است.

او در این مقاله افزوده است: «اگر صادق باشیم، جنبش طالبان (امارت اسلامی) که برای مدت طولانی به‌عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شد، به روسیه امروزی آسیب کمتری وارد کرده است نسبت به آن نهادهای شبه‌علمی که هدف‌شان تجزیه کشور ما زیر نام حمایت از مظلومان بوده است.»

مدودف تأکید کرده است که هدف این نهادها همواره یکی بوده است: «تضعیف و از هم پاشیدن ملت چندقومیتی روسیه.»

اظهارات مدودف در حالی مطرح می‌شود که سیاست رسمی مسکو در قبال افغانستان با تغییراتی همراه شده است. در ماه اپریل، ستره محکمه روسیه ممنوعیت فعالیت امارت اسلامی را که پیش‌تر در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داشت، به حالت تعلیق درآورد.

امارت اسلامی که در سال ۲۰۲۱ بار دیگر قدرت را در افغانستان به دست گرفتند و به گفته مقام‌های روسیه، از آن زمان تاکنون به‌عنوان یک شبکه تروریستی بین‌المللی فعالیت نداشته‌اند؛ موضوعی که باعث بازنگری روسیه در موضع حقوقی و سیاسی خود در قبال امارت اسلامی شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مظنون تیراندازی بر گارد ملی امریکا با اتهامات جدید و احتمالاً مجازات اعدام روبه‌رو است

Published

on

مقامات امریکایی اعلام کرده‌اند که تبعه افغان متهم به تیراندازی بر دو عضو گارد ملی ایالات متحده در واشنگتن دی سی، با اتهامات جدیدی روبه‌رو است که می‌تواند به سارنوالان اجازه دهد مجازات اعدام را درخواست کنند.

به گزارش فاکس نیوز، دفتر سارنوالی ایالات متحده در منطقه کلمبیا اعلام کرد که رحمن الله لکنوال به حمل سلاح گرم و سلاح دزدی شده در تجارت بین ایالتی با قصد ارتکاب جرم خطرناک متهم شده است. یکی از اعضای گارد ملی، سارا بکستروم ۲۰ ساله، در حمله ۲۶ نومبر کشته شده، در حالی که اندرو ولف به شدت مجروح گردیده است.

جینین پیرو، سارنوال امریکایی، گفت که ارجاع دوسیه لکنوال از ستره محکمه به محکمه فدرال امکان بررسی دقیق این موضوع را فراهم می‌کند که آیا مجازات اعدام موجه است یا خیر.

لکنوال طبق قانون واشنگتن دی سی همچنان به جرم قتل درجه یک در حین حمل سلاح، حمله به قصد کشتن و چندین جرم با سلاح گرم متهم است. در یک اظهارنامه اف‌بی‌آی آمده است که تفنگچه مورد استفاده در تیراندازی، در ماه می ۲۰۲۳ از خانه‌ای در شهر سیاتل به سرقت رفته و بعداً به لکنوال در ایالت واشنگتن داده شده است، جایی که او همچنین مهمات اضافی خریداری کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر کار درباره توسعه همکاری‌های دوجانبه کاری مهاجرین افغان با سفیر ایران گفتگو کرد

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!