Connect with us

رویداد های اخیر

خواست غنی از سازمان همکاری اقتصادی برای پشتیبانی از تلاش های صلح افغانستان

منتشر شده

در

محمد اشرف غنی رییس جمهوری کشور از رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی «ایکو» خواسته است که از تلاش‌ها برای صلح و برقراری آتش‌بس در افغانستان حمایت کنند.

آقای غنی در چهاردهمین نشست ایکو نقش پاکستان در روند صلح افغانستان را مهم عنوان کرد و تاکید کرد، در صورت ناکام شدن روند صلح افغانستان پاکستان نیز آسیب خواهد دید.

آقای غنی گفته است: ” ما، مردم و دولت افغانستان و شرکای بین‌المللی ما نیاز فوری به آوردن صلح را احساس می‌کنیم. حمایت شما برای به دست آمدن یک آتش‌بس همه‌جانبه به خاطر سرعت بخشیدن مذاکرات دوحه خیلی مهم است.”

وی افزوده است: “یک انتخابات سرتاسری که از نظارت نهاد های بین المللی را داشته باشد تا رییس جمهوری آینده افغانستان انتخاب شود، این ها معیار های مهمی برای تامین توازن از بهر دوام قانون اساسی و تغییر منظم قدرت خواهد بود.”

در همین حال رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه گفته است:” افغانستان در قلب آسیا قرار دارد و ما برای ختم جنگ در این کشور در دوره حساس تاریخ قرار داریم.”

ریس جمهور غنی در کنار مهم دانستن پشتیبانی کشور های منطقه نقش پاکستان را بیشتر از همه در موفقیت روند صلح افغانستان تاثیر گذار می داند و می گوید که در صورت ناکام شدن روند صلح افغانستان پاکستان نیز آسیب خواهد دید.

از سوی هم عمران خان نخست وزیر پاکستان در این نشست گفته است: “صلح در افغانستان برای موفقیت چنین ادغام فزیکی بسیار مهم است. آرزو دارم که گفتگوهای میان افغان ها به صلح دایمی در افغانستان بیانجامد.”

قربان قلی بردی محمدوف رییس جمهور ترکمنستان گفته است: ” مهمترین چیز برای افغانستان مساله صلح است. ما این کشور را برای رسیدن به صلح دوامدار پشتیبانی می کنیم.”

در این نشست مجازی، سران کشورهای ایران، پاکستان، افغانستان، ترکیه، آذربایجان، ترکمنستان، ازبیکستان، قرقیزستان، قزاقستان و تاجیکستان به میزبانی اسلام آباد به عنوان رییس دوره ای نشست سران ایکو، شرکت داشتند.

رویداد های اخیر

صدها مقام پیشین امریکایی خواهان لغو انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند

Published

on

صدها مقام پیشین امریکایی با امضای نامه‌ای سرگشاده به وزارت خارجه ایالات متحده، خواستار لغو طرح انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند.

این نامه توسط بیش از ۶۰۰ مقام پیشین ملکی و نظامی امریکا و حدود ۱۰۰ سازمان امضا شده و به مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، ارسال شده است.

در بخشی از این نامه آمده است: «آن‌ها توسط ایالات متحده برای تکمیل مراحل قانونی مهاجرت به قطر منتقل شدند. آن‌ها از قوانین پیروی کردند و بررسی‌های گسترده‌ای را پشت سر گذاشتند. با این حال، دولت اکنون در حال بررسی انتقال آن‌ها به جمهوری دموکراتیک کانگو است. آن‌ها برای کانگو بررسی نشده‌اند؛ بلکه برای ایالات متحده تأیید شده بودند.»

بیش از ۱۱۰۰ تن از متحدان افغان و اعضای خانواده‌های‌شان در حال حاضر در کمپ السیلیه در قطر، تحت نظارت ایالات متحده، نگهداری می‌شوند. نزدیک به ۸۰۰ تن از آنان پناهجویانی هستند که روند بررسی و تأییدشان به‌طور کامل انجام شده و مجوز سفر به ایالات متحده را دریافت کرده‌اند. بیش از نیمی از این افراد زنان و کودکان‌اند و اکنون بیش از ۱۵ ماه است که در وضعیت بلاتکلیف ترانزیت به‌سر می‌برند.

در همین حال، آگاهان این اقدام را خیانت به متحدانی دانسته‌اند که جان خود را برای امریکا به خطر انداختند. به گفته آنان، انتقال این افراد به کانگو نه‌تنها غیراخلاقی است، بلکه اعتبار جهانی امریکا را نیز خدشه‌دار می‌کند.

پیش از این نیز شماری از اعضای کانگرس ایالات متحده با طرح کاخ سفید مخالفت کرده و هشدار داده بودند که چنین اقدامی جایگاه امریکا را در میان متحدانش به‌شدت تضعیف خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آصف درانی: در امور داخلی افغانستان مداخله ‌نکنید؛ راه خود را پیدا خواهند کرد

Published

on

آصف درانی، نماینده ویژه سابق پاکستان برای افغانستان، گفته است که هیچ کشوری نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند چون ایجاد هرگونه تغییر در این کشور به خود افغان‌ها بستگی دارد.

درانی در پستی در ایکس گفت که افغان‌ها باید «به حال خود رها شوند» و در نهایت «راه خروج» از مشکلات خود را پیدا خواهند کرد.

با این حال، او هشدار داد که بی‌ثباتی در داخل افغانستان می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای همسایه داشته باشد و افزود که رهبران افغانستان و حامیان آنها باید مسئولیت رسیدگی به چنین خطراتی را بر عهده بگیرند.

درانی سخنان خود را نشانه حسن نیت و بهترین آرزوها برای مردم افغانستان و آینده آنان توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و جاپان درباره پروژه‌های مشترک برای توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان، با تتسویا یامادا، رئیس عمومی بخش آسیای جنوبی در اداره همکاری‌های بین‌المللی جاپان، دیدار و دو طرف درباره همکاری‌ در پروژه‌های توسعه‌ای مرتبط با افغانستان گفتگو کرده اند.

به گفته وزارت امور خارجه ازبکستان، هر دو طرف بر اجرای ابتکارات مشترک با هدف حمایت از توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان تمرکز کردند.

در این دیدار، طرف جاپانی از «رویکرد عمل‌گرایانه» ازبکستان نسبت به افغانستان و همچنین زیرساخت‌های توسعه‌یافته در شهر مرزی ترمذ تمجید کرد.

جاپان همچنین علاقه خود را برای استفاده از امکانات ترمذ برای پروژه‌های بشردوستانه و توسعه‌ای آینده در افغانستان، به ویژه در زمینه‌های آموزش، مراقبت‌های صحی، زراعت، توسعه بخش خصوصی و تلاش‌های مبارزه با مواد مخدر ابراز کرد.

هر دو طرف تأکید کردند که چنین همکاری‌هایی با هدف بهبود شرایط زندگی و رفاه عمومی مردم افغانستان انجام می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!