Connect with us

رویداد های اخیر

بیستمین سالگرد تخریب بودای بامیان

منتشر شده

در

جایگاه خالی دو بودای بزرگ در بامیان همواره آنچه در ماه مارچ ۲۰ سال پیش رخ داد را یادآوری می‌کند.

این دو مجسمه بودا توسط طالبان انفجار داده شد که منجر به اقدامات جهانی برای محافظت از آثار باستانی در معرض خطر، شد. امروزه جاهای خالی بودا در فهرست میراث جهانی به عنوان بخشی از “منظره فرهنگی و آثار باستانی دره بامیان” ثبت شده است.

ارنستو اوتون، معاون مدیر کل یونسکو در امور فرهنگی، روز پنجشنبه گفت که اگرچه تخریب میراث فرهنگی و غارت آثار باستانی در همه اعصار رخ داده است، اما تخریب بوداهای بامیان یک نقطه عطف مهم برای جامعه جهانی است.

آقای اوتون گفت که انفجار بوداهای بامیان توسط طالبان یک عمل عمدی با انگیزه یک ایدیولوژی افراطی که هدف آن تخریب فرهنگ، هویت و تاریخ بود، انفجام شده است.

یونسکو در بیانیه ای به نقل از اتون گفته است كه تخریب بودا ارتباط نزدیكی را بین حفاظت از میراث و رفاه مردم و جوامع برجسته کرد.

در بیانیه آمده است: “این به ما یادآوری کرد که دفاع از تنوع فرهنگی یک چیز لوکس نیست بلکه برای ایجاد جوامع صلح آمیز بیشتر اساسی است.”

از زمان تخریب بوداهای بامیان، مقام‌های افغانستان و جامعه جهانی، از جمله یونسکو، بی وقفه برای حفاظت از میراث غنی فرهنگی و طبیعی افغانستان تلاش کرده اند، که به هزاران سال قدامت دارند.

آقای اتون گفته است که در کنار سایر فعالیت ها، طی چند سال گذشته ، بیش از ۲۷ میلیون دالر برای حفاظت و تثبیت جاهای میراث جهانی بامیان، توانمندسازی جوامع محلی، احیای میراث فرهنگی ناملموس و احداث یک مرکز فرهنگی بامیان که به خلاقیت اختصاص داده شده سرمایه گذاری شده است.

جامعه جهانی به ایجاد ثبات در جاهای خالی بودا که با خطر فروپاشی قرار داشت، کمک کرده اند.

اتون افزوده است که اکنون پس از بیش از ۱۵ سال ادغام فرورفتگی جای بودای شرقی به پایان رسیده است. از سوی هم به لطف کمک های مالی جاپان کارهای فوری در جهت حفاظت از فرورفتگی غربی در حال پیشرفت است.”

اتون گفت: “در حالی که ۲۰ سال از تخریب بودای بامیان می گذرد، ما در یونسکو بار دیگر بر حمایت خود از مردم افغانستان تاکید می کنیم و تعهد خود برای با مردم بودن در همه جا برای حفاظت از میراث فرهنگی به عنوان مظهر انسانیت مشترک مان تقویت را می کنیم.”

رویداد های اخیر

بلجیم برای اشتراک هیأت امارت اسلامی در نشست اتحادیه اروپا ویزه صادر کرد

Published

on

حکومت بلجیم روز دوشنبه اعلام کرد که برای یک هیأت پنج‌نفری امارت اسلامی ویزه صادر کرده است تا در نشست اتحادیه اروپا درباره مهاجرت در بروکسل شرکت کنند. این نخستین بار از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت است که اتحادیه اروپا از نمایندگان آن میزبانی می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه بلجیم گفته است که ویزه تنها برای سفر به بلجیم و به مدت یک روز اعتبار دارد. وی افزود که به دلایل امنیتی، تاریخ دقیق این سفر اعلام نخواهد شد.

خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام اروپایی گزارش داده است که ویزه این هیأت فقط برای روز سه‌شنبه، ۲۳ جون، اعتبار دارد.

گفتنی است که کمیسیون اروپا ماه گذشته از مقام‌های امارت اسلامی دعوت کرده بود تا برای گفتگو درباره بازگرداندن مهاجرین افغان به بروکسل سفر کنند.

کمیسیون اروپا تأکید کرده که این نشست صرفاً تخنیکی بوده و به معنای به رسمیت شناختن امارت اسلامی نیست.

مارکوس لامرت، سخنگوی کمیسیون اروپا، گفت کشورهای عضو در حال بررسی راه‌هایی برای بازگرداندن افرادی هستند که مرتکب جرایم جدی شده یا تهدیدی برای امنیت به شمار می‌روند و این نشست در همین چارچوب برگزار می‌شود.

بر اساس نامه‌ای که رویترز مشاهده کرده و خطاب به عبدالقاهر بلخی، سخنگوی وزارت خارجه امارت اسلامی، نوشته شده است، محور اصلی گفتگوها «بازگشت و پذیرش مجدد آنعده شهروندان افغان است که حق اقامت در اتحادیه اروپا را ندارند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

پیشرفت امیدوارکننده در مذاکرات ایران و امریکا؛ نقشه راه توافق نهایی طی ۶۰ روز ترسیم شد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

Published

on

هیأت عالی‌رتبه مذاکره‌کننده ایران پس از حدود ۱۸ ساعت گفتگوهای فشرده با مقام‌های امریکایی در سوئیس، این کشور را به مقصد تهران ترک کرد؛ در حالی که تیم‌های فنی برای ادامه مذاکرات درباره تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در محل گفتگوها باقی مانده‌اند.

پاکستان و قطر، میانجی‌های این مذاکرات، اعلام کردند که تهران و واشنگتن در نخستین روز گفتگوهای سطح بالا به «پیشرفت‌های امیدوارکننده» دست یافته‌اند و بر سر یک نقشه راه برای دستیابی به توافق نهایی ظرف ۶۰ روز آینده توافق کرده‌اند.

در همین حال، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بار دیگر هشدار داد که در صورت ادامه حمایت ایران از حزب‌الله، گزینه حمله نظامی را منتفی نمی‌داند. در مقابل، محمدباقر قالیباف، رئیس هیأت مذاکره‌کننده ایران، از واشنگتن خواست در اظهارات خود محتاط باشد.

همزمان، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد که نیروهای این کشور تا هر زمان که لازم باشد در جنوب لبنان باقی خواهند ماند؛ موضوعی که با واکنش حزب‌الله همراه شد و این گروه بر مقابله با هرگونه نقض آتش‌بس تأکید کرد.

از سوی دیگر، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

ونس همچنین افزود که مذاکره‌کنندگان در این دور از گفتگوها «پیشرفت‌های قابل توجهی» داشته‌اند و فضای مذاکرات را «بسیار سازنده» توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آلمان شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی را می‌پذیرد

Published

on

رسانه‌های آلمان، گزارش داده اند که این کشور با پذیرش شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی موافقت کرده است؛ اقدامی که بخشی از توافق برای افزایش پروازهای اخراج شهروندان افغان از آلمان به افغانستان عنوان شده است.

‌ان‌دی‌آر به نقل از منابع دیپلوماتیک گزارش داده است که این توافق در پی گفتگوهای محرمانه‌ای حاصل شده که هفته گذشته در استانبول میان نمایندگان امارت اسلامی و مقام‌های ارشد وزارت داخله آلمان برگزار شد.

وزارت داخله آلمان تأیید کرده است که گفتگوهایی در «سطح تخنیکی» میان مقام‌های این وزارت و نمایندگان امارت اسلامی انجام شده، اما از ارائه جزئیات درباره محل و مدت زمان این نشست‌ها خودداری کرده است.

به گزارش ان‌دی‌آر، این توافق زمینه افزایش چشمگیر روند اخراج مهاجرین افغان از آلمان را فراهم می‌کند. یک سخنگوی وزارت داخله آلمان گفته است که پروازهای چارتر به کابل گسترش خواهد یافت و در آینده تا سه پرواز اخراج در هر ماه انجام خواهد شد. همچنین امکان اخراج برخی افراد از طریق پروازهای عادی تجارتی نیز فراهم می‌شود.

بر اساس این گزارش، امارت اسلامی از مدت‌ها پیش همکاری در زمینه پروازهای اخراج را به پذیرش دیپلومات‌های بیشتر افغان از سوی آلمان مشروط کرده بود. گفته می‌شود این دیپلومات‌ها برای تأیید هویت شهروندان افغان در آستانه اخراج و صدور اسناد سفر مورد نیاز هستند.

در حال حاضر تنها دو مقام قونسلی معرفی‌شده از سوی امارت اسلامی در آلمان فعالیت دارند. این افراد که در سال ۲۰۲۵ وارد آلمان شدند، مسئولیت‌های مهمی را در سفارت افغانستان در برلین و قونسلگری افغانستان در بن بر عهده گرفته‌اند.

الکساندر دوبریندت، وزیر داخله آلمان، از سیاست اخراج مهاجرین دولت دفاع کرده و به روزنامه «بیلد ام زونتاگ» گفته است افرادی که پس از دریافت حمایت در آلمان مرتکب جرایم سنگین می‌شوند، باید به کشور خود بازگردانده شوند.

او گفته است: «هر کسی که از حمایت ما سوءاستفاده کند و در اینجا مرتکب جرایم جدی شود، باید آینده خود را در کشورش جستجو کند. جامعه ما به‌طور مشروع خواهان خروج مجرمان از کشور است.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!