Connect with us

رویداد های اخیر

شورای امنیت سازمان ملل خواستار توقف فوری حملات هدفمند در افغانستان شد

منتشر شده

در

شورای امنیت سازمان ملل متحد از افزایش حملات هدفمند در افغانستان ابراز نگرانی و آن را با «شدیدترین» الفاظ محکوم کرده است.

این شورای در اعلامیه ای حملات علیه غیرنظامیان، دادستان ها، کارمندان رسانه، کارمندان بخش صحت و بشردوسانه را شنیع توصیف کرده است.

در اعلامیه آمده است: ” در این حملات شنیع علیه غیرنظامی، دادستان ها، رسانه ها، کارمندان بخش صحت و کارمندان بشردوستانه از جمله زنان در موقف های برجسته؛ کسانی که از حقوق بشر و اقلیت های قومی و مذهبی محافظت و برای ارتقای آن تلاش میکنند، مورد هدف قرار میگیرند.”

شورای امنیت سازمان ملل همچنان از افزایش حملات هدفمند، پس از آغاز مذاکرات صلح میان افغان‌ها در ۱۲ ام سپتامبر سال ۲۰۲۰، ابراز نگرانی کرده است.

این نهاد خواستار پایان هرچه زودتر این حملات هدفمند و تاکید بر ضرورت فوری محاکمه عاملان این حملات شده است.

این شورا از طرف های درگیر خواسته است که به تعهدات خود بر اساس قوانین بشردوستانه جهانی عمل و از غیرنظامیان محافظت کنند.

در اعلامیه آمده است: “آنها (اعضای شورای امنیت سازمان ملل) تاكید كردند كه حملات عمدی به منظور هدف قرار دادن غیرنظامیان جنایات جنگی است.”

این شورا همچنان تاکید کرده است که صلح پایدار در افغانستان تنها از طریق یک روند صلح فراگیر به رهبری و مالکیت افغان ها که منجر به آتش بس دایمی شود، ممکن است.

این سازمان بر مشارکت کامل، برابر و معنادار زنان در روند صلح افغانستان تاکید کرده است.

اعضای شورای امنیت طرف های مذاکره را به شدت برای تشویق اقدامات اعتماد سازی، از جمله کاهش خشونت، و ادامه حسن نیت تشویق کردند.

در همین حال عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی کشور نیز از این اعلامیه شورای امنیت سازمان ملل متحد استقبال کرده است.”

این در حالی است که در ماه های پسین حملات هدفمند در برایر غیرنظامیان، فعالان جامعه مدنی، کارمندان رسانه ای و صحت و نیز کارمندان حکومت و نیروهای افغان، افزایش یافته است.

رویداد های اخیر

شرکت هوایی آریانا افغان در میان ۴۵ شرکت هوایی آسیای میانه مقام هفتم را کسب کرد

Published

on

شرکت هوایی آریانا افغان در رده‌بندی سال ۲۰۲۶ اسکای‌ترکس، در میان ۴۵ شرکت هوایی آسیای میانه، مقام هفتم را به دست آورده است.

مسؤلان این شرکت می‌گویند آریانا افغان در سال ۲۰۲۵ در این فهرست در جایگاه هشتم قرار داشت، اما امسال با بهبود کیفیت خدمات و گسترش فعالیت‌هایش، یک پله صعود کرده است.

به گفته آنان، این شرکت در سال ۲۰۲۶ با برآورده‌ساختن معیارهایی از جمله کیفیت خدمات، پروازهای مصئون، مهمانداران مسلکی و تجربه در بخش هوانوردی، در جمع ۱۰ شرکت برتر هوایی آسیای میانه قرار گرفته است.

اسکای‌ترکس یک نهاد بین‌المللی در زمینه ارزیابی و رتبه‌بندی کیفیت خدمات صنعت هوانوردی و شرکت‌های هواپیمایی است که همه‌ساله شرکت‌های هوایی را بر اساس معیارهای مشخص ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

راه ابریشم واخان؛ جاده‌ای تا مرز چین تکمیل شد

امان‌الله چهره، رئیس احیا و انکشاف دهات بدخشان، می‌گوید این جاده از منطقه برغل آغاز شده و با امتداد ۱۲۱.۱۳ کیلومتر، تا بزای گنبد در مرز چین می‌رسد.

Published

on

کار ساخت جاده «راه ابریشم» در دهلیز واخان بدخشان، پس از پنج سال به‌گونه کامل پایان یافته است.

امان‌الله چهره، رئیس احیا و انکشاف دهات بدخشان، می‌گوید این جاده از منطقه برغل آغاز شده و با امتداد ۱۲۱.۱۳ کیلومتر، تا بزای گنبد در مرز چین می‌رسد.

به گفته او، عرض جاده بین ۷ تا ۱۰ متر بوده و در مسیر آن سه پل بزرگ و ده‌ها پلچه آب‌رو ساخته شده است.

قرار است این جاده در آینده نزدیک به بهره‌برداری سپرده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر مهاجرین با معاون یوناما درباره وضعیت بازگشت‌کنندگان دیدار کرد

Published

on

مولوی عبدالکبیر، وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، با برونو لیمارکی، معاون هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در بخش کمک‌های بشردوستانه، دیدار و درباره وضعیت بازگشت‌کنندگان گفتگو کرد.

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که در این دیدار، معاون یوناما از ارزیابی وضعیت بازگشت‌کنندگان در ولایت‌های مختلف و جمع‌آوری اطلاعات درباره نیازهای آنان خبر داده است.

برونو لیمارکی تأکید کرده است که رسیدگی به وضعیت بازگشت‌کنندگان و فراهم‌سازی زمینه اسکان آنان، به همکاری مشترک میان نهادهای سازمان ملل متحد و امارت اسلامی نیاز دارد.

او افزوده است که نهادهای سازمان ملل متحد در حال حاضر به هزاران خانواده نیازمند کمک می‌کنند و این روند باید گسترش یابد.

معاون یوناما همچنین گفته است که جامعه جهانی باید به نیازهای مردم افغانستان توجه کند و یوناما آماده همکاری برای رسیدگی به مشکلات بازگشت‌کنندگان است.

در همین حال، مولوی عبدالکبیر از کمک‌های سازمان ملل متحد به مردم افغانستان قدردانی کرده و گفته است که امارت اسلامی برای رسیدگی به مشکلات بازگشت‌کنندگان، مسئولیت‌هایی را به نهادهای مختلف سپرده است.

او از نهادهای کمک‌رسان خواسته است کمک‌های خود به خانواده‌های بازگشت‌کننده را ادامه دهند و افزوده است که برنامه‌ای برای اسکان هزاران خانواده بیجاشده داخلی نیز در حال اجرا است.

وزیر امور مهاجرین همچنین تأکید کرده است که سهولت‌های لازم برای فعالیت نهادهای سازمان ملل متحد فراهم شده و امارت اسلامی از همکاری‌های بشردوستانه یوناما استقبال می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!