Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: پس از خروج سربازان خارجی از افغانستان جنگ‌ها شدت خواهند یافت

منتشر شده

در

رزونامه لاس انجلس تایمز امریکا به نقل از دو فرمانده ارشد نیروهای امریکایی گزارش کرده است که در صورت بی نتیجه ماندن تلاش‌های امریکا برای ختم جنگ در افغانستان درگیری‌ها شدید و طالبان شهر بزرگ را تهدید خواهد کرد.

 جنرال مک کینزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده امریکا ، در  این باره گفت:” اگر ما بدون رسیدن به توافقنامه با طالبان خارج شویم، به نظر من حکومت افغانستان برای تصاحب شهرها با جنگ‌های شدید رو برو خواهد شد.”

این در حالی که در جریان هفته روان جنرال مک کینزی با رییس جمهور غنی در کابل دیدار کرد.

 ریاست جمهوری میگوید که در این دیدار” هر دو طرف در مورد روند صلح، وضعیت امنیتی کنونی و حمایت نیروهای افغان گفتگو کرده اند.”

بر اساس اعلامیه ارگ رییس جمهور غنی و جنرال مک کینزی از افزایش خشونت‌ها در کشور ابراز نگرانی کرده اند.

در همین حال، جنرال سکات میلر، فرمانده کل نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان، میگوید که نیروهای افغان به حمایت نیروهی امریکایی به ویژه حمایت هوایی نیاز دارند.

میلر به روزنامه لاس انجلس تایمز گفته است که ” وقتی در باره خروج تمامی نیروهای ما از افغانستان صحبت میکنیم، مشکلات مخصوص به ویژه حمایت هوایی مشکل زا خواهد بود.”

میلر همچنان گفته است که طالبان بر عملی شدن توافقنامه برای خروج نیروهای امریکایی از افغانستان پافشاری میکند.

میلر در این باره افزوده است که ” آنها از خشونت استفاده میکند و میخواهد در موقعیت خود را نشان میدهد که همه چیز مطابق خواست‌های آنان باشد.

اداره جدید امریکا به رهبری جوبایدن گفته است که توافقنامه دوحه را بررسی میکند، اما تاکنون این بررسی را تکمیل نکرده است.

بر اساس این توافقنامه همه نیروهای خارجی باید تا ماه می افغانستان را ترک کنند طالبان نیز باید با گروه‌های هراس افگن روابط خود را قطع کند.

این در حالی است که نیویارک تایمز به نقل از مقام های امریکایی و افغان گزارش کرده است که شمار

 نیروهای امریکایی در افغانستان بیشتر از آنچه که به طور رسمی اعلام شده، است.

در گزارش آمده است که هم اکنون ۳۵۰۰ سرباز امریکایی در افغانستان حضور دارند، در حالی امریکا پیشتر اعلام کرده بود که بر اساس توافق دوحه نیروهایش در افغانستان را به ۲۵۰۰ نفر کاهش داده است.

به گفته نیویازک تایمز، در شمارش سربازان امریکایی در افغانستان، نیروهای ویژه این کشور ذکر نشده است.

 به گفته یک مقام ارشد امریكایی، حضور برخی از واحدهای موقت نیروهای امریکایی نیز جز این ۲۵۰۰ شمار نشده است.

یک مقام دیگر به نیویازک تایمز گفته است که این نیروها شامل واحدهای فرماندهی عملیات ویژه مشترک هستند که برخی از آنها نیروهای ویژه ارتش هستند که زیر نظر پنتاگون و سازمان «سیا» کار می کنند.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!