Connect with us

رویداد های اخیر

حکومت و طالبان در نشست مسکو شرکت میکنند

منتشر شده

در

منابع در شورای عالی مصالحه ملی امروز( دوشنبه، ۲۵ حوت) به آریانانیوز تایید میکنند که هیات حکومت افغانستان به رهبری عبدالله عبدالله، رییس شورای مصالحه، در نشست مسکو شرکت خواهد کرد.

منابع در این باره جزییات بیشتار نداده است و همچنان شمار دقیق این هیات که در نشست مسکو شرکت میکند نیز روشن نیست.

در همین طالبان نیز تایید کرده است که یک هیات ده نفری به رهبری ملابرادر این گروه در نشست مسکو شرکت خواهد کرد.

قرار است نشست مسکو به تاریخ ۱۸ ماه روان میلادی برگزار شود.

این  اعلام حکومت افغان درحالی صورت میگیرد که ساعت پیش زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستانُ به کابل رسید و با رییس جمهور غنی و عبدالله عبدالله روی روند صلح و پیشرفت در این روند بحث کرده است.

نشست دوحه

زلمی خلیل‌زاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، وزیر خارجه قطر و ملا عبدالغنی برادر، معاون سیاسی گروه طالبان، بامداد امروز در  دوحه روی روند صلح افغانستان رایزنی کردند.

محمد نعیم، سخنگوی گروه طالبان، میگوید که در این گفتگو عملی شدن توافقنامه امریکا و طالبان بحث شده است.

نعیم در این باره گفت:”با حضور زلمی خلیلزاد، و معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر، نشست سه جانبه صورت گرفت که در آن در مورد تطبیق توافقنامه دوحه، وضعیت جاری افغانستان و جریان مذاکرات بین الافغانی گفتگو شد.”

اما، منابع نزدیک به طالبان می‌گویند احتمالا در این نشست درباره انتقال محل مذاکرات از دوحه به استانبول بحث شده باشد.

سید اکبر آغا، عضو پیشین گروه طالبا، در این باره گفت:” اینکه نشست از قطر به ترکیه تبدیل می شود، و قطر برخی تشویش ها دارد که تمام زحمات در آنجا کشیده شده اند، خلیل‌زاد و ملا برادر در این نشست به مردم قطر اطمینان بدهد که نشست های فیصله کن در قطر برگزار می شود”

آگاهان می‌گویند که دیدار مقام‌های ارشد کشورها خارجی با رهبری طالبان، ناشی از قوت گرفتن سیاسی این گروه است که درپی بی برنامه گی حکومت افغانستان به وجود آمده است.

ویس ناصری، آگاه  امور سیاسی، در این باره گفت: “فعلن طالبان منحیث یک قدرت کلان در افغانستان، مورد قبول قرار گرفتند، و آنان یک طرف صلح را رهبری می کنند، و طالبان هوشیارانه کارهایی را انجام میدهند.”

پس از آغاز دور دوم گفت‌وگوهای صلح میان افغانها، در دوحه هیچ پیشرفتی در روند گفت‌وگو های صلح وجود نداشته و اکنون گفته می شود که تصمیم در مورد صلح افغانستان و آینده حکومت، در نشست ماه اپریل در ترکیه گرفته خواهد شد.

رویداد های اخیر

انتقال انجن ۲.۳ میلیون دالری بوئینگ ۷۳۷ شرکت آریانا از امریکا به کابل

رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت تأکید کرده است که تلاش‌ها برای تأمین سریع‌تر پرزه‌جات و تجهیزات مورد نیاز طیاره‌ها ادامه دارد.

Published

on

به‌دنبال تلاش‌ها و پیگیری‌های رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت، انجن یک فروند طیاره‌ی بوئینگ ۷۳۷ این شرکت که به‌دلیل روند گمرکی در امریکا متوقف مانده بود، پس از تکمیل مراحل مربوط، به کابل انتقال داده شد.

این انجن به ارزش ۲.۳ میلیون دالر امریکایی از شرکت «گلوبل انجین» خریداری شده و قرار است پس از انتقال به کابل، توسط تیم تخنیکی د آریانا افغان هوایی شرکت در یک فروند طیاره‌ی بوئینگ ۷۳۷ نصب شود.

مسوولان د آریانا افغان هوایی شرکت می‌گویند انتقال این انجن، گام مهمی در راستای تقویت ظرفیت تخنیکی و عملیاتی این شرکت و فراهم‌سازی زمینه برای فعالیت منظم هواپیماهای آن به شمار می‌رود.

رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت تأکید کرده است که تلاش‌ها برای تأمین سریع‌تر پرزه‌جات و تجهیزات مورد نیاز طیاره‌ها ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در یک سال گذشته بیش از ۶۵۰ هزار جلد پاسپورت توزیع شده است

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید در یک سال گذشته هجری قمری، بیش از ۶۵۰ هزار جلد پاسپورت عادی در کشور توزیع و ویزه بیش از ۱۶ هزار شهروند خارجی تمدید شده است.

مجاهد این اظهارات را در برنامه «حکومت در آئینه مطبوعات» با عنوان «هفته خدمات عامه» مطرح کرده است.

به گفته او، اداره عمومی احصائیه و معلومات نیز در سال ۱۴۴۷ هجری قمری نزدیک به دو میلیون تذکره الکترونیکی و حدود یک میلیون تذکره کاغذی توزیع کرده است.

مجاهد افزود که این اداره در یک سال گذشته صدها هزار خدمت حضوری و آنلاین را در بخش اصلاح تذکره‌ها نیز ارائه کرده است.

سخنگوی امارت اسلامی گفت ریاست عمومی پاسپورت با کاهش فورم ثبت‌نام پاسپورت از ۹ صفحه به یک صفحه، تلاش کرده روند ارائه خدمات را سریع‌تر و آسان‌تر کند.

او همچنین از گسترش خدمات شرکت دولتی «افغان پست» خبر داد و گفت این شرکت در یک سال گذشته بیش از پنج میلیون مراسله داخلی را انتقال داده است.

به گفته مجاهد، ارائه خدمات تأیید و تصدیق صدها هزار سند، راه‌اندازی خدمات عاجل، ایجاد مرکز خدمات مشتریان و رساندن اسناد تا درب منازل از دیگر اقداماتی بوده که برای توسعه خدمات پستی انجام شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کار ساخت یک کارخانه بزرگ تولید سمنت در هرات آغاز شد

Published

on

کار ساخت یک کارخانه بزرگ تولید سمنت در هرات امروز با حضور شماری از مقام‌های بلندپایه امارت اسلامی افغانستان در ولایت هرات آغاز شد.

همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم، می‌گوید قرارداد این پروژه با یک شرکت داخلی امضا شده و قرار است کار ساخت آن تا دو سال آینده تکمیل شود و پس از آن روند استخراج سمنت آغاز گردد.

به گفته او، شرکت قراردادی برای اجرای این پروژه ۱۴۳ میلیون دالر سرمایه‌گذاری می‌کند و پس از آغاز فعالیت، ظرفیت تولید روزانه آن به حدود سه هزار تُن سمنت خواهد رسید.

مسئولان می‌گویند با آغاز فعالیت این پروژه، حدود پنج هزار نفر به‌گونه مستقیم و غیرمستقیم در آن مصروف کار خواهند شد.

در مراسم آغاز کار این پروژه، معاون اقتصادی و معاون اداری ریاست‌الوزرا و شماری از وزیران کابینه امارت اسلامی نیز حضور داشتند.

پروژه سمنت هرات از پروژه‌های بزرگ صنعتی کشور به شمار می‌رود که مردم این ولایت سال‌ها در انتظار آغاز استخراج و تولید سمنت از آن بوده‌اند.

این پروژه در حدود ۳۰ کیلومتری غرب شهر هرات، در ولسوالی زنده‌جان موقعیت دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117