Connect with us

اخبار ساحوی

وزیر زراعت: افغانستان توانایی تولید غذا برای یکصدو هشتاد تا دوصد میلیون انسان را دارد

منتشر شده

در

مسوولان وزارت زراعت میگویند:” امسال نزدیک به 280 میلیون دالر بودجه اختیاری و غیر اختیاری به بخش های مبارزه با بیماری های نباتی، توزیع تخم های بذری اصلاح شده، تنظیم آب در کشتزارها و توجه به جنگل های پسته، جلغوزه و درختان زینتی ، اختصاص داده شده است.

به گفته وزیر زراعت “امسال بودجه بیشتر برای توسعه مالداری نیز در نظر گرفته شده که با مصرف این بودجه تولیدات زارعتی و محصولات مالداری بهبود خواهد یافت”.

محمد آصف رحیمی وزیر زراعت و مالداری کشور گفت:” اگر بارندگی ها در ماه های حمل و ثور همچنان ادامه داشته باشد، امسال افغانستان از لحاظ غله و حبوبات به خود کفایی خواهد رسید.

وی از ایجاد بانک انکشاف رزاعتی، ساخت چندین سرد خانه در کابل و شماری از ولایت ها به گنجایش 40 هزار تن کالا و افزایش ذخایر استراتیک با نوسازی سیلو ها در سال جاری خورشیدی نیز خبرد داد.

بگفته وی”اگر به زارعت افغانستان توجه شود، این کشور توانایی تولید غذا به 180 تا 200 میلیون انسان را دارد”.

اما نبود بازارهای مناسب برای فروش فراورده های زراعتی، ادامه مشکلات ترانزیتی در برابر صادارت و نبود بسته بندی های معیاری و تصدیق نامه های جهانی هنوز هم از چالش های است که این وزارت به آن مواجع است.

با وجود این همه تلاش ها و دست آورد ها که در عرصه زراعت صورت گرفته، اداره مرکزی احصایه هنوز هم افغانستان را از جمله کشور های میخواند که وارد کننده بیشترین غله و حبوبات میباشد.

Advertisement

اخبار ساحوی

ایران تهدید تحریم‌های جدید امریکا را «نشانه درماندگی» خواند

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا، تهدید کرده است که واشنگتن ممکن است «سخت‌ترین تحریم‌ها در تاریخ» را علیه ایران وضع کند.

Published

on

وزیر امور خارجه ایران تهدید امریکا به وضع تحریم‌های جدید علیه تهران را نشانه «درماندگی» واشنگتن خوانده و تأکید کرده است که این اقدامات نیز به گفته او، نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، روز یک‌شنبه در پیامی ویدیویی گفت که روی آوردن امریکا به طرح تحریم‌های تازه، پس از عملیات نظامی، نشان می‌دهد که رهبران امریکایی به گفته او «درمانده» شده‌اند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا، تهدید کرده است که واشنگتن ممکن است «سخت‌ترین تحریم‌ها در تاریخ» را علیه ایران وضع کند.

عراقچی گفت: «این‌که آن‌ها از عملیات نظامی به همان طرح‌های تکراری گذشته روی آورده‌اند، نشان می‌دهد که درمانده شده‌اند.» او افزود که امریکا باید برای رسیدن به راه‌حلی «عادلانه و با عزت»، با ایران با احترام گفتگو کند.

وزیر خارجه ایران تأکید کرد که تهران از فشارها و اقدامات نظامی هراسی ندارد و به گفته او، تحریم‌ها، محاصره‌ها و سایر اقدامات امریکا تاکنون نتوانسته‌اند ایران را به تسلیم وادارند.

تنش‌ها میان تهران و واشنگتن در حالی ادامه دارد که جنگ میان دو طرف نزدیک به شش ماه را پشت سر گذاشته و درگیری‌ها خسارات سنگینی بر اقتصاد و زیربنا‌های ایران وارد کرده است.

ایران همچنان با محدودیت‌های گسترده بین‌المللی روبه‌رو است و تداوم تنش‌ها در تنگه هرمز نیز نگرانی‌ها درباره امنیت انتقال نفت و افزایش بهای انرژی در بازارهای جهانی را بیشتر کرده است.

در همین حال، ایران اعلام کرده است که عاصم منیر، لوی درستیز پاکستان، روز دوشنبه به تهران سفر خواهد کرد. مقام‌های ایرانی گفته‌اند که این سفر در چارچوب تلاش‌ها برای بازگرداندن صلح و امنیت در منطقه انجام می‌شود.

پاکستان در ماه‌های اخیر در تلاش برای میانجی‌گری و کاهش تنش‌ها نقش داشته و انتظار می‌رود تحولات اخیر، از جمله تهدید امریکا به وضع تحریم‌های تازه علیه ایران، در گفتگوهای عاصم منیر در تهران مطرح شود.

با وجود موضع تند مقام‌های ایرانی، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، نیز بر ضرورت یافتن یک راه‌حل دیپلوماتیک برای پایان دادن به جنگ تأکید کرده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ایران می‌گوید لوی درستیز پاکستان روز دوشنبه به تهران سفر می‌کند

Published

on

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اعلام کرد که عاصم منیر، لوی درستیز قوای مسلح پاکستان، روز دوشنبه به تهران سفر می‌کند تا تلاش‌ها برای برقراری صلح و امنیت در منطقه را ادامه دهد.

پاکستان در مذاکرات میان ایران و امریکا، با هدف پایان دادن به جنگی که در ماه فبروری با حملات امریکا و اسرائیل به ایران آغاز شد، نقش میانجی را بر عهده گرفته است.

دو مقام دولتی پاکستان نیز سفر منیر به تهران را به خبرگزاری رویترز تأیید کردند. یکی از این مقام‌ها گفت که ایران و پاکستان در تماس مستقیم هستند.

مقام دوم گفت که در این مذاکرات، تحولات اخیر جنگ، از جمله تهدید دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، مبنی بر اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه ایران نیز بررسی خواهد شد.

او گفت: «منیر درباره صلح بر اساس تفاهم‌نامه اسلام‌آباد، هشدار ترمپ، وضعیت پس از توافق پاکستان، ترکیه و عربستان سعودی و مسائل مربوط به حوثی‌ها با مقام‌های ایرانی گفتگو خواهد کرد.»

این سفر در حالی انجام می‌شود که تنش‌ها افزایش یافته و ایران تهدید کرده است در برابر برنامه امریکا برای اعمال تحریم‌های جدید که می‌تواند فشار بیشتری بر اقتصاد بحران‌زده این کشور وارد کند، واکنش نظامی نشان خواهد داد.

هم‌زمان، آمریکا قرار است روز دوشنبه جزئیات تحریم‌های جدید علیه ایران را اعلام کند؛ مقام‌های امریکایی گفته‌اند این تحریم‌ها «سخت‌ترین تحریم‌ها در تاریخ» خواهند بود.

ترمپ پیش‌تر هشدار داده بود هر کشوری که «هر نوع راه نجاتی» برای ایران فراهم کند، با پیامدهای اقتصادی روبه‌رو خواهد شد؛ اقدامی که هدف آن منزوی کردن حکومت ایران عنوان شده است.

در همین حال، انتقال محموله‌های نفتی از تنگه هرمز تقریباً متوقف شده است. تهران تهدید کرده هر نفتکش غیرمجاز را که تلاش کند از این آبراه حیاتی عبور کند، هدف قرار خواهد داد؛ در حالی که اقتصاد ایران از پیش نیز زیر فشار شدید تحریم‌ها قرار دارد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ایران به شماری از نفت‌کش‌های عراق اجازه عبور از تنگه هرمز را داد

عراق از جمله کشورهایی به‌شمار می‌رود که از کاهش شدید رفت‌وآمد کشتی‌ها در تنگه هرمز آسیب دیده است.

Published

on

خبرگزاری دولتی ایرنا گزارش داده است که ایران پس از درخواست‌های مکرر بغداد از راه‌های مختلف، به شماری از نفت‌کش‌های حامل نفت عراق اجازه عبور از تنگه هرمز را داده است.

براساس این گزارش، دریافت مجوز ویژه برای عبور نفت‌کش‌های عراقی، یکی از درخواست‌های اصلی بغداد در جریان سفر محمدباقر قالیباف، رییس مجلس ایران، به عراق بوده است.

نزار آمدی، رییس‌جمهور عراق، روز شنبه گفت که ایران در روزهای اخیر عبور کشتی‌های حامل نفت عراق از تنگه هرمز را تسهیل کرده و بغداد درباره صادرات نفت عراق از این مسیر با مقام‌های ایرانی گفتگو کرده است.

او در نشست «گفتگوی بغداد» گفت که این موضوع همچنان پیچیده است.

عراق از جمله کشورهایی به‌شمار می‌رود که از کاهش شدید رفت‌وآمد کشتی‌ها در تنگه هرمز آسیب دیده است. ترافیک دریایی در این آبراه راهبردی همچنان نسبت به پیش از آغاز جنگ در سطح پایین‌تری قرار دارد و کشتی‌ها با خطر حملات در این منطقه روبه‌رو هستند.

عراق پیش از آغاز جنگ ایران، روزانه حدود چهار میلیون بشکه نفت تولید می‌کرد.

در همین حال، بغداد برای گسترش صادرات نفت خود از مسیر بندر جیهان ترکیه و آغاز صادرات از طریق بندر بانیاس سوریه و بندر عقبه اردن تلاش می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!