Connect with us

رویداد های اخیر

افغانان شواهد شان را در قضیه سرباز آسترالیا متهم به جنایت جنگی درافغانستان ارایه خواهند نمود

منتشر شده

در

رسانه های خارجی گزارش داده اند که یک دادگاه آسترالیا روز پنجشنبه گفت که به چهار افغان اجازه می دهد تا از طریق فضایی مجازیی در پرونده سرباز سابق استرالیایی متهم به دست داشتن در قتل غیرنظامیان در افغانستان شواهد شان را ارایه کنند.

این حکم در یک پرونده افترا مطرح شد که توسط بن رابرتس-اسمیت، کهنه سرباز نیروهای ویژه آسترالیا، علیه رسانه‌های آسترالیایی به دلیل انتشار یک سری مقالات که به گفته وی “بدنامی ارتش آسترالیا” است، برگزار شده است.

پیش از این رسانه‌ها ادعا کردند که رابرتز-اسمیت در قتل‌های غیرقانونی در افغانستان دست داشته است.

خبرگزاری آنادولو گزارش داده است افغان‌ها شواهدی شان را در ماه جون  در مورد اتهام کشتار این مرد در سال ۲۰۱۲ ارایه خواهند نمود.

سال گذشته، مقام‌های آسترالیایی یافته‌های تحقیق شان را در مورد حادثه کشتار دست کم ۳۹ غیرنظامیان را که توسط نیروهای ویژه در افغانستان انجام شده بود، علنی کردند.

درآن یافته‌ها بازرس کل نیروی دفاعی آسترالیا، “اطلاعات معتبری” را در مورد قتل عام غیرنظامیان و زندانیان در افغانستان توسط سربازان استرالیایی یافته بود.

بر اساس این گزارش ۲۵ تن از کارمندان فعلی یا سابق در جرایم جدی دخیل بودند که یا خود جرایم را مرتکب شده بودند و یا تجهیزات فراهم کرده بودند.

درآن زمان جنرال آنگوس کمبل، رییس نیروهای دفاعی آسترالیا، از افغان‌ها به دلیل این قتل عذرخواهی کرد و نخست وزیر اسکات موریسون وعده سپرد که عاملان این رویداد را با اقدام جدی روبرو خواهند شد.

این درحالی است که آنادولو به نقل از رسانه‌های آسترالیایی ماه گذشته گزارش داد که ارتش قصد دارد سربازان دخیل در جنایات جنگی در افغانستان را “به دلایل پزشکی” مرخص نمایند.

به اساس گزارش دیلی تلگراف سیدنی ، به گروهی از سربازان نیروهای ویژه که به علت تحقیقات اخراج شدند، گفته شده است که آنها می‌توانند به دلایل پزشکی مرخص شوند و اما اخراج نخواهند شد.

رویداد های اخیر

جمعه‌خان فاتح با نیروهایش در نسی تسلیم شد

منابع می‌افزایند که قرار است افراد وابسته به جمعه‌خان فاتح خلع سلاح شوند و نیروهای امارت اسلامی کنترول کامل منطقه را در دست بگیرند.

Published

on

منابع امنیتی به آریانانیوز می‌گویند که جمعه‌خان فاتح، پس از چند روز فشار و محاصره نیروهای امارت اسلامی در ولسوالی نسی بدخشان، همراه با افرادش تسلیم شده است.

به گفته منابع، با تنگ‌تر شدن حلقه محاصره، فاتح و نیروهای تحت امرش سلاح‌های خود را در مرکز ولسوالی نسی بر زمین گذاشته‌اند.

قاری فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز امارت اسلامی، نیز برای مدیریت وضعیت و اقدام در برابر گروه فاتح به نسی رفته بود.

منابع می‌افزایند که قرار است افراد وابسته به جمعه‌خان فاتح خلع سلاح شوند و نیروهای امارت اسلامی کنترول کامل منطقه را در دست بگیرند.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستره محکمه: در پنج سال به حقوق شرعی و قانونی بیش از ۱۱۸ هزار زن رسیدگی شده است

معاون سخنگوی ستره محکمه همچنین گفته است که در بخش نفقه و سایر حقوق مرتبط زنان، ۸ هزار و ۹۰۴ مورد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفته است.

Published

on

منصور احمد حمزه، معاون سخنگوی ستره محکمه، می‌گوید در پنج سال گذشته به حقوق شرعی و قانونی ۱۱۸ هزار و ۸۶۹ زن در محاکم افغانستان رسیدگی شده است.

به گفته حمزه، در این مدت به ۱۲ هزار و ۹۷۶ پرونده مربوط به میراث و ملکیت زنان رسیدگی قضایی شده و ۹ هزار و ۲۱ مورد نیز در بخش جمع‌آوری و ثبت معلومات مربوط به میراث زنان تحت کار و بررسی قرار گرفته است.

او افزوده است که در بخش ثبت، تثبیت ملکیت و تأیید اسناد زنان نیز به ۱۸ هزار و ۷۵۰ مورد رسیدگی شده و ۲۲ هزار و ۷۰۳ مورد دیگر مربوط به پروسس اسناد و اقدامات قضایی در زمینه میراث و ملکیت ثبت شده است.

معاون سخنگوی ستره محکمه همچنین گفته است که در بخش نفقه و سایر حقوق مرتبط زنان، ۸ هزار و ۹۰۴ مورد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفته است.

حمزه تأکید کرده است که میراث، ملکیت، مهر، نفقه و سایر حقوقی که شریعت اسلامی برای زنان تعیین کرده، حقوق ثابت آنان است و محاکم مکلف‌اند پرونده‌های زنان را با دقت و بی‌طرفی و مطابق شریعت اسلامی و قوانین نافذه بررسی کنند.

او گفته است روند رسیدگی قضایی به حقوق زنان برای تأمین عدالت و جلوگیری از ضایع‌شدن حقوق آنان ادامه خواهد یافت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده ویژه چین برای افغانستان به ترکیه، پاکستان و افغانستان سفر کرد

او در سفر به پاکستان و افغانستان نیز با مقام‌های دو کشور درباره راه‌های بهبود و توسعه روابط میان افغانستان و پاکستان تبادل نظر کرده است.

Published

on

یوه شیاویونگ، نماینده ویژه وزارت خارجه چین برای امور افغانستان، از ۳۰ جولای تا ۸ آگست ۲۰۲۶ به ترکیه، پاکستان و افغانستان سفر کرده است.

وزارت خارجه چین گفته است که شیاویونگ در جریان سفرش به ترکیه با جهاد ارگینای، مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه این کشور، دیدار و درباره موضوعات مورد علاقه دو طرف گفتگو کرده است.

او در سفر به پاکستان و افغانستان نیز با مقام‌های دو کشور درباره راه‌های بهبود و توسعه روابط میان افغانستان و پاکستان تبادل نظر کرده است.

وزارت خارجه چین جزئیات بیشتری درباره این دیدارها ارائه نکرده، اما این سفر در حالی انجام شده است که روابط کابل و اسلام‌آباد با چالش‌های امنیتی و سیاسی روبه‌رو است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!