Connect with us

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا: تغییر فوری در قدرت باعث ثبات در افغانستان نمی‌شود

منتشر شده

در

اتحادیه اروپا از رییس جمهور غنی می خواهد که با درک اولویت‌های سیاسی، گام‌های بهتری برای پیشرفت روند صلح افغانستان بردارد.

آرناوت پاولس، معاون نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان، در یک گفتگوی ویژه با آریانانیوز میگوید که تغییر فوری قدرت نمی تواند در افغانستان ثبات بیاورد.

او همچنان افزود که برای نشست ترکیه آماد‌گی میگیرد.

آقای پاولس گفته است: “رییس جمهوری مسوول است تا درک کند که اولویت‌های سیاسی، مسیرهای سیاسی چیست و بربنیاد این قضاوت سیاسی او باید گام‌های بهتری را برای پیشرفت و منفعت کشور و مردم اش بردارد. بنابرین صدای رییس جمهوری فوق العاده مهم است.”

آقای پاولس از حضور کمرنگ زنان در نشست‌های صلح انتقاد کرده و میگوید که حضور بیشتر زنان و فراگیر بودن گفتگو‌های صلح می تواند باعث تامین ثبات پایدار و صلح دوامدار در کشور شود.

آرناوت پاولس در این باره گفت:”ما طرفدار هیچ نوع تغییر فوری قدرت نیستیم، تنها مساله قدرت مطرح نیست،  بلکه مساله در مورد این است که در دراز مدت چه به کشور میاورید. بنابرین انحصار قدرت از یک طرف یا طرف دیگر ما را به ثبات نمی رساند، فکر می کنم این مساله واقعا مهم است.”

بلند بودن سطح خشونت ها و کشتارهای هدفمند نگرانی دیگری است که این اتحادیه دارد و از دولت افغانستان می خواهد تا عاملان قتل‌های هدفمند را که بیشتر غیر نظامیان را مورد هدف قرار می دهند شناسایی کند.

او در این باره گفت: “سطح خشونت‌ها فوق العاده بالاست. و فکر می کنم که کشتار هدفمند غیر نظامیان بر ضد تمام ارزش‌های انسانی است و این واقعا یک عمل خلاف توقع است و باید به گونه فوری و کامل از سوی آنها متوقف شود.”

از سوی دیگر منابع به آریانانیوز میگویند که قرار است نشست ترکیه به تاریخ ۲۷ ماه حمل در شهر استانبول برگزار شود و کشورهای منطقه و جهان در آن شرکت خواهد کرد.

اما مقام‌های ارشد حکومت افغان میگوید که تنها راه انتقال قدرت انتخابات است.

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست چهل‌ودومین گروه کاری افغانستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار شد

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

Published

on

در تاریخ ۳ دسمبر ۲۰۲۵، چهل‌ودومین نشست گروه کاری افغانستان وابسته به شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در مقر این سازمان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات سرمنشی سازمان، هیأت‌های کشورهای عضو، و نمایندگان نهادهای مهم بین‌المللی از جمله دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل، مرکز منطقوی سازمان ملل برای دیپلوماسی پیش‌گیرانه، مرکز ضدتروریزم کشورهای مشترک‌المنافع، ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان همکاری شانگهای، شورای فرماندهان سرحدی کشورهای مشترک‌المنافع و صلیب سرخ بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، وضعیت جاری افغانستان به گونهٔ همه‌جانبه مورد بررسی قرار گرفت و اشتراک‌کنندگان از تداوم خطرات بالقوه و تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

اعضا بر اهمیت تداوم کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به مردم افغانستان تأکید ورزیدند و خواستار تقویت نقش نهادهای منطقه‌ای در حمایت از ثبات و رفاه مردم شدند.

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

در پایان این نشست، صورت‌جلسهٔ رسمی و طرح کاری گروه برای نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۶ به تصویب رسید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!