Connect with us

رویداد های اخیر

کرزی: طالبان برای صلح باید با دولت کنونی بپیوندد

منتشر شده

در

در آستانه‌ی برگزاری نشست استانبول در باره صلح افغانستان، حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور می‌گوید بهترین گزینه برای صلح در افغانستان پیوستن طالبان به دولت کنونی است.

آقای کرزی در گفتگو با شبکه تلویزیونی دولتی ترکیه (تی آر تی) از طالبان میخواهد که به تقسیم قدرت در کشور توافق کند و اجازه دهند رییس جمهور غنی، دوره‌ی حکومت اش را بر اساس قانون اساسی تکمیل کند.

کرزی در این باره گفت:”بهتر این خواهد بود که طالبان با تقسیم قدرت با دولت فعلی موافقت کنند. ساده ترین امر این است که آنها در قدرت شریک باشند، آنها بیایند و به عنوان شهروندان افغانستان به دولت فعلی بپیوندند و صلح کنند و رییس جمهور غنی را بپذیرند، تا زمانی که دوره کار او مطابق با قانون اساسی کشور پایان یابد”.

رییس جمهور پیشین تاکید میکند که اگر طالبان به هر دلیلی با این موضوع مخالفت کند، هر ساز و کاری که در آینده تشکیل می‌شود، مردم باید حق انتخاب آزادانه دولت را داشته باشد.

حامد کرزی  می‌افزاید که خروج و یا ماندن نیروهای امریکایی در افغانستان پس از اول می باید مسوولانه باشد.

اما واشنگتن بار دیگر گفته که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در زمان تعیین شده، دشوار است و جوبایدن در این زمینه به وقت بیشتر نیاز دارد.

جان ساکی، سخنگوی کاخ سفید، در این باره گفت:”همانگونه که رییس جمهور پیش از این گفته بود خروج کامل نیروها در اول می از افغانستان، به دلایل لوجیستکی دشوار خواهد بود. او در حال مشوره با مشاور امنیت ملی و همچنان متحدان و هم پیمانان اش است. تصمیم در این زمینه نیاز به زمان بیش‌تر دارد”.

اما جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، در این باره گفته است که “ما هنوز هم می خواهیم شاهد یک توافق از راه مذاکره تا پایان این جنگ باشیم و برای ما در وزارت دفاع روشن است که همکاران ما در وزارت امور خارجه و مذاکره کنندگان ما این مسئله را جدی گرفته اند و آنها همچنان تلاش می کنند تا برای یک راه حل دیپلماتیک برطرف‌ها فشار بیاورند”.

همزمان با این وزیرخارجه روسیه که به هند سفر کرده در نشست خبری با همتای هندی اش، از برگزاری یک نشست تازه به میزبانی مسکو درباره صلح افغانستان خبر میدهد.

سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در این باره گفته است که “ما معتقدیم که نشست موسوم به فرمت مسکو، گزینه خوب برای جذب بازیکنان خارجی است. ما چندین بار شرکت کنندگان آن را جمع کرده ایم و حالا نیز ما آماده برگزاری مشاوره‌های مناسب در این خصوص اگر توسط همه کشورها با صلاحیت تایید شود استیم.”

جی شنکر، وزیر امور خارجه هند، در این مورد گفت:” راه حل سیاسی به اساس مشارکت جمعی افغان‌ها، باید هموار شود، و این یگانه راهی است که افغانستان را به کشور دارای حاکمیت و دیموکراتیک مبدل می سازد”.

این درحالی است که قرار است ترکیه در روزهای آینده میزبان نشست صلح با مدیریت سازمان ملل در باره افغانستان باشد، نشستی که انتظار می رود در آن آینده سیاسی افغانستان رقم بخورد.

رویداد های اخیر

پیشرفت امیدوارکننده در مذاکرات ایران و امریکا؛ نقشه راه توافق نهایی طی ۶۰ روز ترسیم شد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

Published

on

هیأت عالی‌رتبه مذاکره‌کننده ایران پس از حدود ۱۸ ساعت گفتگوهای فشرده با مقام‌های امریکایی در سوئیس، این کشور را به مقصد تهران ترک کرد؛ در حالی که تیم‌های فنی برای ادامه مذاکرات درباره تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در محل گفتگوها باقی مانده‌اند.

پاکستان و قطر، میانجی‌های این مذاکرات، اعلام کردند که تهران و واشنگتن در نخستین روز گفتگوهای سطح بالا به «پیشرفت‌های امیدوارکننده» دست یافته‌اند و بر سر یک نقشه راه برای دستیابی به توافق نهایی ظرف ۶۰ روز آینده توافق کرده‌اند.

در همین حال، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بار دیگر هشدار داد که در صورت ادامه حمایت ایران از حزب‌الله، گزینه حمله نظامی را منتفی نمی‌داند. در مقابل، محمدباقر قالیباف، رئیس هیأت مذاکره‌کننده ایران، از واشنگتن خواست در اظهارات خود محتاط باشد.

همزمان، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد که نیروهای این کشور تا هر زمان که لازم باشد در جنوب لبنان باقی خواهند ماند؛ موضوعی که با واکنش حزب‌الله همراه شد و این گروه بر مقابله با هرگونه نقض آتش‌بس تأکید کرد.

از سوی دیگر، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

ونس همچنین افزود که مذاکره‌کنندگان در این دور از گفتگوها «پیشرفت‌های قابل توجهی» داشته‌اند و فضای مذاکرات را «بسیار سازنده» توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آلمان شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی را می‌پذیرد

Published

on

رسانه‌های آلمان، گزارش داده اند که این کشور با پذیرش شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی موافقت کرده است؛ اقدامی که بخشی از توافق برای افزایش پروازهای اخراج شهروندان افغان از آلمان به افغانستان عنوان شده است.

‌ان‌دی‌آر به نقل از منابع دیپلوماتیک گزارش داده است که این توافق در پی گفتگوهای محرمانه‌ای حاصل شده که هفته گذشته در استانبول میان نمایندگان امارت اسلامی و مقام‌های ارشد وزارت داخله آلمان برگزار شد.

وزارت داخله آلمان تأیید کرده است که گفتگوهایی در «سطح تخنیکی» میان مقام‌های این وزارت و نمایندگان امارت اسلامی انجام شده، اما از ارائه جزئیات درباره محل و مدت زمان این نشست‌ها خودداری کرده است.

به گزارش ان‌دی‌آر، این توافق زمینه افزایش چشمگیر روند اخراج مهاجرین افغان از آلمان را فراهم می‌کند. یک سخنگوی وزارت داخله آلمان گفته است که پروازهای چارتر به کابل گسترش خواهد یافت و در آینده تا سه پرواز اخراج در هر ماه انجام خواهد شد. همچنین امکان اخراج برخی افراد از طریق پروازهای عادی تجارتی نیز فراهم می‌شود.

بر اساس این گزارش، امارت اسلامی از مدت‌ها پیش همکاری در زمینه پروازهای اخراج را به پذیرش دیپلومات‌های بیشتر افغان از سوی آلمان مشروط کرده بود. گفته می‌شود این دیپلومات‌ها برای تأیید هویت شهروندان افغان در آستانه اخراج و صدور اسناد سفر مورد نیاز هستند.

در حال حاضر تنها دو مقام قونسلی معرفی‌شده از سوی امارت اسلامی در آلمان فعالیت دارند. این افراد که در سال ۲۰۲۵ وارد آلمان شدند، مسئولیت‌های مهمی را در سفارت افغانستان در برلین و قونسلگری افغانستان در بن بر عهده گرفته‌اند.

الکساندر دوبریندت، وزیر داخله آلمان، از سیاست اخراج مهاجرین دولت دفاع کرده و به روزنامه «بیلد ام زونتاگ» گفته است افرادی که پس از دریافت حمایت در آلمان مرتکب جرایم سنگین می‌شوند، باید به کشور خود بازگردانده شوند.

او گفته است: «هر کسی که از حمایت ما سوءاستفاده کند و در اینجا مرتکب جرایم جدی شود، باید آینده خود را در کشورش جستجو کند. جامعه ما به‌طور مشروع خواهان خروج مجرمان از کشور است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

وقوع زلزله ۵.۲ ریشتری در شمال‌شرق افغانستان

Published

on

بر اساس اعلام سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده، زلزله‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر روز دوشنبه شمال‌شرق افغانستان را لرزاند.

این زلزله حوالی ساعت ۲:۵۲ بعد از ظهر رخ داد.

سازمان زمین‌شناسی امریکا اعلام کرده است که این زلزله در عمق ۲۰۷ کیلومتری زمین رخ داده است.

 
 
Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!