Connect with us

رویداد های اخیر

نیروهای امریکایی یک فرودگاه و سه پایگاه نظامی را به نیروهای افغان واگذار می‌کنند

منتشر شده

در

نیروهای امریکایی قرار است تا دو هفته دیگر سه پایگاه نظامی و یک فرودگاه به نیروهای افغان بسپارد.

منابع به آریانانیوز گفته است که نیروهای امریکایی فرودگاه کندهار، پایگاه نظامی بیسشن در شورابک هلمند، پایگاه ایگرز در کابل و پایگاه کوپ در ولسوالی چک ولایت میدان وردک را ترک و به نیروهای نظامی افغان خواهند سپرد.

یک منبع امنیتی می‌گوید یک کمیته مشترک میان دولت افغانستان و ماموریت حمایت قاطع شکل گرفته که در ده کمیسیون متشکل از سه نهاد امنیتی برای روند انتقال کار می کنند و مسوولیت رهبری این کمیته را نیز حمدالله محب مشاور شورای امنیت ملی رییس جمهوری به عهده دارد.

این در حالی است که روند خروج نیروهای خارجی از سر اول می آغاز و تا یازدهم سپتامبر سال روان میلادی تکمیل خواهد شد.

خبرگزاری اسوشیتید پرس گزارش کرده است که ویلیام برنز، رییس استخبارات امریکا(سی آی ای)، در باره توانایی افغانستان در امر مبارزه با هراس افگنی به کابل سفر کرده است.

تاکنون مقام‌های امریکایی در این باره به رسانه‌ها چیزی نگفته است.

در همین یک مقام ارشد نظامی پیشین افغان به اسوشیتید پرس گفته که امریکا مسوولیت دو واحد (تیم) نظامی افغان را که برای مبارزه با هراس افگنی توسط امریکا آموزش دیده به افغانستان سپرده است.

دو مقام افغان به این خبرگزاری تایید کرده که رییس استخبارت امریکا هفته گذشته از کابل دیدار کرده و با مقام‌های افغان در باره آماده‌گی‌ها برای خروج سربازان امریکایی از افغانستان گفتگو کرده است.

این منابع در این باره که برنز با کی دیدار کرده است جزییات نداده.

برنز همچنان اطمینان داده که امریکا به مبارزه خود با هراس افگنی ادامه خواهد داد.

رویداد های اخیر

Afghan official slams Shehbaz Sharif’s ‘shameful’ claims on Islamic unity

Published

on

Khubaib Ghufran, spokesperson for Afghanistan’s Ministry of Information and Culture, sharply criticized Pakistani Prime Minister Shehbaz Sharif over his recent claims about Islamic unity in relation to the war in Iran, calling them “shameful.”

On his X account, Ghaffran wrote: “You praised Trump as a hero of the Gaza peace plan, yet today you claim Islamic unity regarding Iran in a war that the same criminal (Trump) and his allies initiated?”

He added that while Afghanistan is governed under an Islamic system, Shehbaz Sharif has shown no compassion even toward the most vulnerable groups—from children to women and drug addicts—and that this cruelty persisted even during the holy month of Ramadan.

Ghaffran described Sharif’s stance as a “grave shame” and a stark example of “historical hypocrisy.”

Continue Reading

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل نگرانی‌های جدی حقوق بشری ایجاد کرده است

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در شهر کابل نگرانی‌های جدی در مورد رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کرده است.

ایزابل لاسه، معاون بخش تحقیقاتی منطقه‌ای این سازمان، در واکنش به اظهارات مقام‌های پاکستان که گفته بودند این حمله یک انبار مهمات را هدف قرار داده است، تأکید کرد که این حمله تلفات گسترده غیرنظامیان را در پی داشته است.

به گفته او، بخش بزرگی از کمپ «فینیکس» که پیش‌تر پایگاه نظامی نیروهای ناتو و ایالات متحده بود، از سال ۲۰۱۶ به یک مرکز تداوی معتادان تبدیل شده بود و حضور غیرنظامیان در آن به‌خوبی مستند شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد. این سازمان افزوده است که میزان تلفات و تخریب‌ها پرسش‌های جدی را درباره ارزیابی تناسب حمله و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح می‌کند.

این سازمان از مقام‌های پاکستان خواسته است تا توضیح دهند که بر اساس چه اطلاعاتی این حمله انجام شده و همچنین یک تحقیق مستقل، بی‌طرفانه و فوری درباره این رویداد انجام دهند و نتایج آن را برای تأمین پاسخگویی به‌گونه علنی منتشر کنند.

این حمله رژیم نظامی پاکستان در ۱۶ مارچ انجام شده و مناطقی در کابل و ننگرهار را هدف قرار داده است.

امارت اسلامی گفته‌ که در این حمله بیش از ۴۰۰ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که تا کنون مرگ ۱۴۳ نفر در این رویداد ثبت شده است.

گزارش‌ها همچنان نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان در ماه فبروری، دست‌کم ۷۶ غیرنظامی در افغانستان قربانی این تنش‌ها شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!