Connect with us

رویداد های اخیر

تیم مذاکراتی جمهوریت: طالبان آماده مذاکرات “معنی‌دار” است

منتشر شده

در

اعضای هیئت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان امروز (چهارشنبه، ۲۹ ثور) می گویند که طالبان آماده مذاکرات معنی دار شده و به زودی این گفتگوهای از سر گرفته خواهد شد.

حبیبه سرابی، یک عضو این هییت، می گوید، با رسیدن هیئت‌‎های دوطرف به دوحه گفت‌وگوها را درباره نهایی سازی اجندای مذاکرات صلح از سر خواهند گرفت.

سرابی در این باره گفت:” زمانی که هییت طالبان مکمل به دوحه برسد، به ما اطلاع میدهند وما هم طرف دوحه میرویم، با شروع گفتگوها برای نهایی سازی اجندای مذاکرات بحث خواهیم کرد”.

درحال حاضر بیشترین اعضای هیئت‌های جمهوریت در کابل و از طالبان هم در پاکستان بسر می برند.

غلام فاروق مجروح، عضو دیگر هییت مذاکره کننده جمهوریت، در این مورد گفت:” اینبار طالبان آماده شده اند که گفتگوهای معنادار داشته باشند.”

ازسویی هم منابع می گویند همزمان با پیشرفت در رهایی ۷۰۰۰ هزار زندانی طالب این گروه آماده شرکت درنشست های صلح شده اند.

همایون جریر، عضو حزب اسلامی افغانستان، در این باره گفت:” مذاکرات در دوحه مذاکرات موفق نبوده، نتیجه نداشته، هنوز هم همه امیدوار استند به کنفرانس ترکیه و این کنفرانس … مهم و سازنده‌ی خواهد.”

 اما حکومت افغانستان میگوید که اگر رهایی ۷۰۰۰ زندانی طالب باعث آتش و راه حل شود، حکومت آ ماده است  تا این کار را انجام بدهد.

دواخان مینه پال، رییس مرکز اطلاعات و رسانه های حکومت، در این باره گفت:” اگر طالبان اراده رسیدن به یک صلح پایدار و باثبات و برقراری آتش بس را داشته باشد، دراین باره آماده بحث هستیم.”

دوطرف درحالی برای مذاکره آماده‌گی نشان میدهند، که قرار بود پیش از تکمیل روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان نشست استانبول در باره صلح افغانستان برگزار شود؛ اما برگزاری این نشست که بسیار مهم وحیاتی گفته شده است در ابهام قرار دارد.

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

غفران: در روزهای عید حدود ۲.۳ میلیون سیاح از مناطق تفریحی کشور بازدید کردند

Published

on

خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ، اعلام کرده است که در روزهای عید فطر، حدود ۲.۳ میلیون سیاح داخلی و خارجی از مناطق تفریحی و جاذبه‌های طبیعی کشور بازدید کردند.

آقای غفران افزوده که این میزان از حضور سیاحین در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش قابل ملاحظه‌یی را نشان می‌دهد و بیانگر رشد و تقویت سیاحت است.

در همین حال، مسئولان ریاست‌های این وزارت در کنار تأکید بر همکاری مردم در زمینه حفظ محیط زیست، پاکیزگی مکان‌های عمومی و نگهداری از جاذبه‌های سیاحتی، افزوده‌اند که با همکاری و تلاش‌های گسترده نهادهای امنیتی، سیاحین در روزهای عید با اطمینان کامل به نقاط مختلف کشور سفر کردند.

به گفته غفران، وزارت اطلاعات و فرهنگ تلاش می‌کند تا در سطح کشور بخش سیاحت را توسعه داده، آن را تقویت کند و امکانات و سهولت‌های بیشتری برای سیاحان فراهم سازد.

با این حال، برخی از سیاحین که به ولایات مختلف کشور سفر کرده‌اند، با ابراز خرسندی از سفرشان از نظم، امنیت و مهمان‌نوازی مردم تمجید نموده و می‌گویند که تمام ولایات افغانستان همیشه زیبا بوده، اما امسال با این سطح از امنیت و امکانات سکتور سیاحتی، سفر آنان بسیار خاطره‌انگیزتر شده ‌است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برلین نماینده امارت اسلامی را به عنوان سرپرست سفارت افغانستان نمی‌پذیرد

Published

on

حکومت آلمان اعلام کرده است که نماینده امارت اسلامی را به عنوان سفیر یا شارژدافیر سفارت افغانستان در برلین به رسمیت نمی‌شناسد.

پیش از این، تلویزیون «ای‌آر‌دی» آلمان گزارش داده بود که  فردی به نام نبراس‌الحق عزیز که وابسته به امارت اسلامی است،  سرپرستی سفارت افغانستان در برلین را برعهده گرفته است.

به گزارش دویچه ویله، سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز دوشنبه در برلین گفت: «به وزارت خارجه هیچ گونه تغییر پرسونل [در سفارت افغانستان] اطلاع داده نشده است.»

او افزود که حکومت آلمان با امارت اسلامی افغانستان ارتباط می‌گیرد و اطلاع می‌دهد که «وضعیت حقوقی [سفارت] به شکل کنونی‌اش باقی خواهد ماند.»

سخنگوی وزارت خارجه آلمان همچنان توضیح داد که متصدی جدید در یک سفارت تنها زمانی به عنوان سفیر به رسمیت شناخته می‌شود که کشورش از قبل او را به کشور میزبان معرفی کند و کشور میزبان به او اعتبارنامه بدهد. او تاکید کرد که در مورد سفارت افغانستان چنین کاری صورت نگرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان در عین زمان تصریح کرد که برلین علاقه‌مندی زیادی به این دارد که خدمات منظم قونسلی افغانستان در آلمان وجود داشته باشد. به گفته او، با این کار «بازگشت افراد مکلف به ترک آلمان» ممکن می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!