Connect with us

رویداد های اخیر

کرزی: پروسه صلح باید از حالت پروژه‌ای بیرون و به پروسه ملی مبدل شود

منتشر شده

در

حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور امروز (دوشنبه ۱۰جوزا) از دولت و طالبان خواست که مذاکرات صلح را از حالت پروژه‌ای خارج کنند و آن را به یک پروسه ملی و افغانی تبدیل کنند تا زودتر به نتیجه برسند.

وی که در نشستی زیر نام “هم اندیشی صلح کابل” که از سوی حزب ملت برگزار شده بود سخن میزد گفت که، مذاکرات صلح به این دلیل تاکنون نتیجه نداده است که صلح یک پروژه خارجی بوده است و یا هم از نام صلح به عنوان پروژه استفاده شده است.

آقای کرزی از حکومت و طالبان خواست که مذاکرات صلح را از این حالت خارج کنند و آن را به یک پروسه ملی تبدیل کنند تا زودتر به نتیجه برسند.

وی همچنان گفته است که مردم افغانستان در مقابل هم قرار داده شده‌اند و باید هرچه زودتر مذاکرات صلح به نتیجه برسد.

وی گفت:” صلح را به پروسه ملی تبدیل کنیم. از خود و در خاک خود بسازیم. خدا کند تحریک طالبان و حکومت ما بگویند بیا برویم به بامیان. هم هوتل‌های خوبش داریم و هم هوای مقبول دارد و حاجت به ایرکندینش نیست.”

وی همچنان از ولایت‌های دیگر نیز نام برد و گفت که می‌تواند این ولایت‌ها محل مذاکرات باشد.

کرزی افزود که، در صورتی که روند صلح از صورت پروژه‌ای به روند ملی تبدیل شود مذاکرات به زودترین فرصت نتیجه خواهد داد.

به گفته او، پس از تأمین صلح افغانستان می‌تواند که با عزم و استقلال با همسایه‌گان و جهان گفت‌وگو کند.

رییس جمهور پیشین به تجریبات مذاکرات صلح از جمله به جنگ جهانی اشاره کرد و تذکر داد که جنگ‌هایی با ابعاد بزرگ مانند جنگ جهانی طی مذاکرات فشرده و در زمان کوتاه پایان یافته است و مذاکرات صلح افغانستان نیز باید در ظرف یک ماه و یا کم‌تر از آن نتیجه دهد.

در این نشست مقام‌های دیگر به شمول رنگین دادفر سپنتا، مشاور پیشین امنیت ملی حضور داشتند و نیز بر ضرورت ملی‌شدن روند صلح تأکید کردند.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!