Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان به ترجمانان افغان: در وطن بمانید و خدمت کنید

منتشر شده

در

در حالی‌ که هزاران ترجمان و کارمند نیروهای خارجی از وجود تهدیدها در برابر خود شان با بیرون شدن نیروهای خارجی از افغانستان، ابراز نگرانی کرده‌اند، اما طالبان امروز (دوشنبه ۱۷جوزا) در یک خبرنامه گفته اند که این افغانان می‌توانند زنده‌گی عادی شان را به‌پیش ببرند و طالبان کاری با آنان، ندارند.

درخبرنامه طالبان آمده است که در بیست سال گذشته شماری زیادی از افغان‌ها فریب خورده بودند و درکنار نیروهای خارجی کار نمودند و اکنون با خروج نیروهای خارجی نگران جان شان هستند و می‌خواهند که از کشور فرار کنند.

در خبرنامه آمده است که:”به همه‌ی این افراد از سوی امارت اسلامی خبر داده می‌شود که باید با ابراز پشیمانی بر گذشته‌ی شان، در آینده چنین راهی را اختیار نکنند که خیانت با اسلام و کشور دانسته می‌شود.”

طالبان به این ترجمانان اطمینان داده اند که اکنون تهدیدی در برابر آنها نیست.

طالبان درخبرنامه گفته اند:” هیچکسی از کشور فرار نه کند، امارت اسلامی با آن‌ها کار ندارد، بلکه دعوت می‌دهد که به زندگی عادی شان برگردند و اگر در رشته‌ای تخصص دارند به کشور خود خدمت نمایند. از طرف ما تهدیدی به آن‌ها متوجه نیست.”

گروه طالبان گفته اند که زمانی این افراد را دشمن می‌پنداشتند که با نیروهای خارجی همکار بودند و هرگاه از آنها جدا شوند به صفت یک افغان عادی زنده‌گی کنند، هیچ مشکلی برای شان پیش نخواهد آمد.

طالبان گفته اند که :”اگر کسی تهدیدی را به جان خود بهانه می‌گیرد و برای رفتن به خارج کیس سازی جعلی می‌نماید، این مشکل خود اوست، نه مشکل طالبان.”

هفته گذشته بریتانیا اعلام کرد به هزاران کارمند افغان که با نظامیانش همکاری کرده‌اند اقامت می‌دهد.

این درحالی است که نگرانی‌ها از امنیت جانی کارمندان افغان نظامیان خارجی مستقر در کشور، پس از خروج این نیروها افزایش یافته است.

به تاریخ ۶ جون جنرال مارک میلی، رییس ستاد مشترک ارتش امریکا هم گفته بود که کشورش پیش از خروج نیروهایش از افغانستان در ماه سپتامبر، به سرعت در حال برنامه‌ریزی برای خارج‌کردن آن عده از شهروندان افغانستان است که برای نیروهای امریکایی کار کرده‌اند.

به گفته‌ی او، در حال حاضر شمار قابل توجهی از مترجمان و دیگر کسانی که برای آمریکا کار کرده‌اند، در معرض خطر حملات طالبان قرار دارند.

طبق یک برنامه‌ی ویژه حدود ۱۸ هزار شهروند افغان برای مهاجرت به آمریکا درخواست داده‌اند، اما این روند عملا جریان نداشته و متقاضیان سال‌ها منتظر ویزا بوده‌اند.

رویداد های اخیر

رئیس اداره حفاظت محیط زیست افغانستان برای اشتراک در مجمع جهانی شهری عازم آذربایجان شد

Published

on

مطیع الحق خالص، رئیس عمومی اداره ملی حفاظت محیط زیست افغانستان روز جمعه در رأس یک هیئت رسمی برای شرکت در سیزدهمین نشست مجمع جهانی شهری عازم باکو شد.

این نشست که توسط برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد سازماندهی شده است، قرار است از ۱۷ تا ۲۲ می در پایتخت آذربایجان با موضوع «مسکن برای جهان؛ شهرها و جوامع مصون و مقاوم» برگزار شود.

به گفته اداره حفاظت محیط زیست، این هیئت در مجموعه‌ای از جلسات و بحث‌های تخنیکی در مورد تغییرات اقلیمی، حفاظت محیط زیست در مناطق شهری، توسعه پایدار، مدیریت زباله‌ها، شهرهای سبز، کنترول آلودگی هوا و تقویت تاب‌آوری شهری اشتراک خواهد کرد.

مجمع جهانی شهری به عنوان یکی از پلتفرم‌های بزرگ در جهان در زمینه شهرنشینی و سیاست‌های محیط‌زیستی شناخته می‌شود که مقامات دولتی، شاروالان، سازمان‌های بین‌المللی، کارشناسان اقلیم و مؤسسات توسعه را از سراسر جهان گرد هم می‌آورد.

در حاشیه این رویداد، انتظار می‌رود آقای خالص و مقامات همراهش با نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی، ادارات کمک‌کننده و دولت‌های خارجی نیز دیدار کنند تا در مورد همکاری‌های محیط‌زیستی، پشتیبانی تخنیکی و ابتکارات مشترک آینده گفتگو کنند.

اداره محیط زیست افغانستان اشتراک در این مجمع را فرصتی مهم برای گسترش تعاملات بین‌المللی، تبادل تجربیات و یافتن راه‌حل‌های عملی برای چالش‌های رو به رشد محیط‌زیستی و شهری این کشور توصیف کرده است.

این در حالیست که افغانستان با نگرانی‌های فزاینده‌ای در مورد خطرات مرتبط با تغییر اقلیم، شهرنشینی سریع، آلودگی هوا و تخریب محیط زیست روبه‌رو است، مسائلی که به گفته مقامات نیازمند همکاری گسترده‌تر منطقه‌ای و بین‌المللی هستند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قوماندان سنتکام: افغانستان همچنان منبع اصلی نگرانی درباره تروریزم است

Published

on

برد کوپر، قوماندان سنتکام، می‌گوید که افغانستان از نظر فعالیت‌های تروریستی همچنان در کانون توجه واشنگتن قرار دارد.

کوپر روز پنجشنبه در جلسه یکی از کمیته‌های سنای ایالات متحده گفت که افغانستان همچنان «در جلو» تلاش‌های نظارتی ایالات متحده در مورد گروه‌های شبه‌نظامی است.

وی افزود که ایالات متحده از نزدیک با شرکای منطقه‌ای خود برای مهار و سرکوب تهدیدات احتمالی ناشی از افغانستان همکاری می‌کند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که مقامات امریکایی پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱، همچنان نگرانی خود را در مورد حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان ابراز می‌کنند.

با این حال، امارت اسلامی حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را تکذیب کرده و تأکید کرده است که اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه هیچ کشور دیگری استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امیرخان متقی اعتبارنامه رئیس جدید کمیته بین‌المللی صلیب سرخ را دریافت کرد

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه، با آقای جوهانیز بروور، رئیس تازه‌تعیین‌شده کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، دیدار و کاپی اعتبارنامه وی را دریافت کرد.

وزارت خارجه شام پنجشنبه نوشته است که در این دیدار، آقای متقی روابط افغانستان و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ را تاریخی خواند و آغاز مأموریت جدید آقای بروور در افغانستان را تبریک گفته، برای او موفقیت آرزو کرد و از هرگونه همکاری برای پیشبرد بهتر امور اطمینان داد.

متقی همچنان از خدمات خانم کاترینا ریتز، رئیس در حال پایان مأموریت این نهاد، و فعالیت‌های انجام‌شده در دوران مأموریت وی در افغانستان قدردانی کرده و در وظایف آینده برای او موفقیت آرزو نمود.

آقای جوهانیز بروور نیز از آغاز مأموریت جدید خود در افغانستان ابراز خرسندی کرده و تعهد سپرد که در جریان دوره کاری‌اش، در هماهنگی نزدیک با نهادهای مربوط امارت اسلامی، به ارائه خدمات بشردوستانه ادامه خواهد داد.

در همین حال، خانم کاترینا ریتز از همکاری و حمایتی که در دوران مأموریتش از سوی ادارات مربوط امارت اسلامی صورت گرفته بود، قدردانی کرده و دوره کاری خود را سرشار از دستاوردها و خاطرات خوب توصیف کرد.

در پایان این نشست، دو طرف بر گسترش همکاری‌های دوجانبه در بخش‌های بشردوستانه و تقویت بیشتر تعامل متقابل تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!