Connect with us

رویداد های اخیر

سه نفر به شمول دو نظامی در کابل به قتل رسیدند

منتشر شده

در

سه نفر به شمول دو نظامی پیش از چاشت امروز در شهر کابل ترور شدند.

فردوس فرامرز سخنگوی فرماندهی پولیس کابل گفته است که این سه تن در دو رویداد جداگانه در ساحات شهرک معیوبین و روستای کجل از مربوطات ناحیه هشتم شهر کابل به قتل رسیده اند.

به گفته آقای فرامرز، در این رویدادها “دو منسوب نظامی به نام های ذبیع الله و سمیع الله و یک تن دیگر که هویت اش تا اکنون مشخص نمیباشد، توسط افراد ناشناس” به قتل رسده اند.

آقای فرامرز میگوید که بررسی ها در مورد این دو رویداد جریان دارد.

تا هنوز فرد و یا گروهی مسوولیت این حملات را به عهده نگرفته است.

رویداد های اخیر

سازمان پیمان امنیت جمعی: وضعیت امنیتی مرز تاجکستان و افغانستان همچنان پیچیده است

امارت اسلامی افغانستان همواره گفته است که خاک افغانستان برای هیچ کشوری به خصوص کشورهای همسایه تهدید نیست.

Published

on

مقام ارشد سازمان پیمان امنیت جمعی (سی‌اس‌تی‌او) می‌گوید که تهدید ناشی از حضور گروه‌های مسلح در امتداد مرزهای شمالی افغانستان، همچنان مهم‌ترین نگرانی امنیتی این ائتلاف در آسیای مرکزی به شمار می‌رود.

ویکتور واسیلیف، رئیس شورای دائمی سازمان پیمان امنیت جمعی، در نشستی در شهر سن‌پترزبورگ روسیه گفت که کشورهای عضو این سازمان قصد دارند همکاری‌های مشترک خود را برای مقابله با گروه‌های مسلح و افراط‌گرا که به گفته او در امتداد مرزهای شمالی افغانستان تجمع کرده‌اند، افزایش دهند.

به گفته واسیلیف، با وجود تلاش‌های روسیه و شماری از کشورهای آسیای مرکزی برای برقراری ارتباط با حکومت افغانستان، وضعیت امنیتی در این منطقه همچنان «پیچیده» باقی مانده است.

او همچنین حملات راکتی از خاک افغانستان به سوی تاجکستان را یکی از نگرانی‌های جدی این سازمان عنوان کرد و افزود که اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی برنامه دارند اقدامات مشترک خود را برای خنثی‌سازی تهدیدهای امنیتی در این منطقه گسترش دهند.

سازمان پیمان امنیت جمعی پیش از این نیز با برگزاری تمرینات مشترک و فراهم‌سازی تجهیزات نظامی، از نیروهای امنیتی تاجکستان برای حفاظت از مرز حدود یک‌هزار و ۲۰۰ کیلومتری این کشور با افغانستان حمایت کرده است.

اعضای این سازمان شامل روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان، تاجکستان و ارمنستان هستند. با این حال، ارمنستان مشارکت خود را در فعالیت‌های این ائتلاف به حالت تعلیق درآورده و قرار است رهبران این سازمان درباره وضعیت عضویت این کشور نیز گفتگو کنند.

ویکتور واسیلیف از ماه جنوری سال جاری میلادی ریاست دوره‌ای شورای دائمی این سازمان را بر عهده گرفته و تا پایان سال ۲۰۲۶ در این سمت باقی خواهد ماند.

این درحالیست که امارت اسلامی افغانستان همواره گفته است که خاک افغانستان برای هیچ کشوری به خصوص کشورهای همسایه تهدید نیست و برای هیچ گروه مسلح اجازه نخواهد داد تا از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پروژه تاپی در افغانستان با سرعت در حال پیشرفت است

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی افغانستان اعلام کرده است که کار پروژه تاپی در کشور با پیشرفت قابل توجه همراه بوده و فعالیت‌های زیربنایی آن با سرعت ادامه دارد.

به گفته ذبیح‌الله مجاهد، تاکنون حدود ۱۳۰ کیلومتر از مسیر این پروژه هموار شده و ۹۱ کیلومتر پایپ نیز نصب گردیده است.

او افزوده است که فاصله مجموعی از سرحد ترکمنستان تا پارک صنعتی پارک صنعتی هرات ۱۵۳ کیلومتر است و خط لوله در این مسیر امتداد خواهد یافت.

عبدالجبار صافی، عضو سکتور خصوصی در این مورد گفت: «در صورت تکمیل این پروژه، تحول اقتصادی بزرگی در ولایت هرات به وجود خواهد آمد و هزاران کارخانه فعال خواهند شد.»

طول کلی خط لوله تاپی حدود یک‌هزار و ۸۱۴ کیلومتر است که ۸۱۶ کیلومتر آن از خاک افغانستان، از مرز ترکمنستان تا پاکستان امتداد دارد. این خط لوله ظرفیت انتقال ۳۳ میلیارد مترمکعب گاز در سال را داراست.

کار عملی این پروژه در افغانستان از سپتمبر ۲۰۲۴ آغاز شده و تاکنون ۵۲ درصد آن تکمیل شده است. گفته می‌شود تا پایان سال ۲۰۲۶ بخش مربوط به هرات نیز تکمیل خواهد شد.

با تکمیل پروژه تاپی، افغانستان سالانه میلیون‌ها دالر از حق ترانزیت درآمد به دست خواهد آورد. همچنان در سال‌های نخست حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب گاز دریافت خواهد کرد که این رقم در مراحل بعدی به یک میلیارد و سپس ۱.۵ میلیارد مترمکعب افزایش خواهد یافت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

از روز عاشورا در کشور بزرگداشت شد

Published

on

از دهم محرم یا روز عاشورا در کشور بزرگداشت شد. شماری از عزاداران و چهره‌های سیاسی می‌گویند که عاشورا فرصتی برای تقویت وحدت و همدلی میان مردم است.

عاشورا، یادآور یکی از مهم‌ترین رویدادهای تاریخ اسلام است؛ روزی که امام حسین (رض)، نواسه پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد (ص)، همراه با ۷۲ تن از یارانش در دشت کربلا به شهادت رسید. این مناسبت هر سال با برگزاری مراسم‌های مذهبی، دعا، عزاداری و توزیع نذری در افغانستان و دیگر کشورهای اسلامی گرامی داشته می‌شود.

شماری از چهره‌های سیاسی، از جمله حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، عاشورا را فرصتی برای تقویت وحدت، همدلی و برادری میان مردم دانسته‌اند. آقای کرزی ابراز امیدواری کرده است که شهروندان افغانستان با بهره‌گیری از معنویت این روز، در فضایی از اتحاد و همبستگی برای پیشرفت، آبادانی و شکوفایی افغانستانی یکپارچه و برخوردار از نعمت علم و دانش تلاش کنند.

در همین حال، شماری از عالمان دینی تأکید می‌کنند که قیام امام حسین (رض) پیام عدالت، ایستادگی در برابر ظلم، وحدت و مسئولیت‌پذیری را برای امت اسلامی و جامعه بشری به همراه دارد و این نهضت تاریخی همچنان الهام‌بخش مسلمانان در سراسر جهان است.

از سوی دیگر، مقام‌های امارت اسلامی که در شماری از مراسم‌های عاشورا حضور داشتند، اعلام کردند که تدابیر لازم امنیتی برای برگزاری آرام و مصون این مراسم اتخاذ شده است.

وزارت امور داخله نیز اعلام کرده است که برای تأمین امنیت مراسم‌های عاشورا، تدابیر شدید امنیتی در سراسر کشور روی دست گرفته شده و شمار زیادی از نیروهای امنیتی برای حفاظت از عزاداران و تأمین امنیت مساجد، تکیه‌خانه‌ها و محل‌های برگزاری مراسم موظف شده بودند.

در کابل و شماری از ولایت‌های دیگر، مراسم‌های عاشورا در فضای آرام برگزار شد و هزاران تن با شرکت در آیین‌های مذهبی و توزیع صدقات و نذری، یاد و خاطره شهدای کربلا را گرامی داشتند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117