Connect with us

رویداد های اخیر

سقوط چهار ولسوالی در ولایت‌های فاریاب، غزنی و بادغیس به دست طالبان

منتشر شده

در

در یک شبانه روز گذشته ولسوالی های دولت آباد در فاریاب، جغتو و آب بند در غزنی و جوند در بادغیس بدست طالبان افتاده است.

برخی از اعضای شورای ولایتی فاریاب می گویند که پس از تصرف ولسوالی دولت آباد از سوی طالبان از سرنوشت شماری از نیروهای امنیتی خبری نيست.

درهمین حال یک عضو مجلس نمایندگان از افتادن ولسوالی جغتو و آبند ولایت غزنی بدست طالبان سخن میزند و می گوید که در پی آن شماری از نیروهای امنیتی هم جان باخته اند.

منابع محلی در ولایت غزنی هم می گویند که مرکزهای ولسوالی جغتو و آب بند درنتیجه درگیری های چندین روزه بدست طالبان افتیده است.

از سوی دیگر تصویرهایی به رسانه های اجتماعی نشر شده که نشان میدهد شماری از نیروهای امنیتی تسلیم طالبان شده اند، اما وزارت دفاع می گوید که در این درگیری ها تلفات سنگین به طالبان نیز وارد شده است.

در این میان آیا واقعیت سقوط ولسوالی‌ها عقب‌نیشینی تاکتیکی است؟

عبدالهادی خالد، مشاور پیشین وزارت داخله میگوید: “حکومت نیروهای امنیتی را به حدی پراکنده کرده‌ اند که حالا آن‌ها را نه حمایت و اکمال می‌توانند و نه مدیریت.”

مسعود اندرابی وزیر پیشین داخله میگوید: “ما باید بزودی از بخش های که مهم نیستند بیرون شویم و این کار باید بزودی انجام شود.”

ولسوالی‌های برکه در ولایت بغلان، نرخ و جلریز درمیدان وردک، دولت شاه در ولایت لغمان، قیصار و دولت آباد در ولایت فاریاب شهرک در ولایت غور، ولسوالی چرخ در لوگر، دوآب و مندول در نورستان، فارسی  در هرات، ده یک، آب بند، جغتو در ولایت غزنی، گیزاب در دایکندی و شینکی در ولایت زابل از ولسوالی های هستند که در دو ماه اخیر بدست طالبان افتاده اند.

رویداد های اخیر

وزارت امور خارجه افغانستان شارژدافیر سفارت پاکستان را احضار کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل را احضار کرد و در پیوند به نقض حریم هوایی افغانستان و حملات هوایی رژیم نظامی پاکستان بر شماری از ولایت‌های کشور، اعتراض شدید و قاطع خود را ابراز و یادداشت اعتراضی را به وی سپرد.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، شب گذشته، رژیم نظامی پاکستان بر ولایت‌های کندهار، پکتیا و خوست افغانستان حملات هوایی انجام داد که در نتیجه آن شماری از غیرنظامیان شهید و زخمی شده‌اند.

امارت اسلامی افغانستان این حملات را به‌شدت محکوم کرده و آن را نقض آشکار حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان و در تضاد با اصول اسلامی، بین‌المللی، بشری و حسن همجواری دانسته است.

امارت اسلامی همچنین ادعاهای بی‌اساس مبنی بر استفاده از خاک افغانستان به‌عنوان منبع رویدادهای امنیتی اخیر پاکستان را به‌شدت رد کرده و گفته است توجیه اقدامات نظامی بر اساس چنین ادعاهایی، تلاش برای تحریف واقعیت‌ها، گمراه کردن افکار عمومی و پنهان کردن ناکامی‌های داخلی است.

امارت اسلامی افزوده است که رژیم نظامی پاکستان تلاش می‌کند برای فرار از اجرای تعهدات خود در برابر کشورهای منطقه، خود را سرگرم اقداماتی نشان دهد که باعث تشدید بیشتر وضعیت و افزایش تنش‌ها می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک موزیم حفظ آثار جهادی در کندهار افتتاح شد

مجموعه این موزیم شامل بیش از ۱۰۰ اثر است که از مناطق مختلف جمع‌آوری شده‌اند.

Published

on

یک موزیم با هدف حفظ و نگهداری آثار جهادی که تاکنون بیش از ۱۰۰ اثر برای نمایش در آن جمع‌آوری شده است، به‌گونه رسمی در ولایت کندهار افتتاح شد.

مفتی محمد طاهر احمد، رئیس عمومی حفظ آثار جهادی در وزارت اطلاعات و فرهنگ، در مراسم افتتاح این موزیم حضور داشت. قاری احمدالله سعید خوستی، رئیس ثبت آثار و اسناد جهادی، نیز در این مراسم شرکت کرده بود.

مفتی انعام‌الله سمنگانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ کندهار، و شماری از مسئولان ادارات دولتی نیز در مراسم افتتاح حضور داشتند.

مسئول حفظ آثار جهادی در کندهار می‌گوید که مجموعه این موزه شامل بیش از ۱۰۰ اثر است که از مناطق مختلف جمع‌آوری شده‌اند.

در این مجموعه، سلاح‌هایی نیز وجود دارد که مقام‌ها می‌گویند از نیروهای بریتانیایی، شوروی و امریکایی به دست آمده‌اند. همچنین وسایل شخصی و دیگر اشیای مرتبط با افرادی که در جریان درگیری‌های دو دهه گذشته افغانستان کشته شده‌اند، در این موزیم نگهداری می‌شوند.

مقام‌ها گفته‌اند تلاش‌ها برای جمع‌آوری آثار بیشتر ادامه خواهد یافت تا مجموعه این موزیم گسترش پیدا کند.

به گفته مسئولان، این موزیم اکنون به روی بازدیدکنندگان باز است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شرکت هوایی آریانا افغان در میان ۴۵ شرکت هوایی آسیای میانه مقام هفتم را کسب کرد

Published

on

شرکت هوایی آریانا افغان در رده‌بندی سال ۲۰۲۶ اسکای‌ترکس، در میان ۴۵ شرکت هوایی آسیای میانه، مقام هفتم را به دست آورده است.

مسؤلان این شرکت می‌گویند آریانا افغان در سال ۲۰۲۵ در این فهرست در جایگاه هشتم قرار داشت، اما امسال با بهبود کیفیت خدمات و گسترش فعالیت‌هایش، یک پله صعود کرده است.

به گفته آنان، این شرکت در سال ۲۰۲۶ با برآورده‌ساختن معیارهایی از جمله کیفیت خدمات، پروازهای مصئون، مهمانداران مسلکی و تجربه در بخش هوانوردی، در جمع ۱۰ شرکت برتر هوایی آسیای میانه قرار گرفته است.

اسکای‌ترکس یک نهاد بین‌المللی در زمینه ارزیابی و رتبه‌بندی کیفیت خدمات صنعت هوانوردی و شرکت‌های هواپیمایی است که همه‌ساله شرکت‌های هوایی را بر اساس معیارهای مشخص ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!