Connect with us

رویداد های اخیر

رییس جمهور غنی به کشور برگشت؛ صالح این سفر را پر دست‌آورد خواند

منتشر شده

در

رییس جمهور غنی و هیات همراش‌ روز گذشته (شنبه،۵ سرطان) پس از سفر رسمی دو روزه به ایالات متحده امریکا به کابل برگشت.

در این سفر رییس جمهور غنی با مقام‌های نظامی و ملکی امریکا بشمول رییس جمهور آن کشور دیدار و گفتگو کرده است.

امرالله صالح، معاون نخست ریاست جمهورِی، این سفر را پردست‌آورد خوانده و گفته که نیاز است تا روابط افغانستان با امریکا در فصل جدید هماهنگ شود.

وی گفته است که:”شاید در تاریخ سفر های خارجی این یکی از پر دستاورد ترین سفرها بوده باشد.”

صالح گفته که اهداف اصلی سفر رییس جمهور غنی به امریکا قرار ذیل ذیل بوده است:

۱- تحکیم روابط پس از خروج نیروهای امریکایی و ایجاد وضاحت بیشتر در باره همکاری های دوجانبه

۲ – بحث و تمرکز روی طرق تطبیق و استفاده موثر از کمک‌‎های دفاعی امنیتی، انکشافی و بشر دوستانه امریکا و همچنان اطمینان از حسابدهی و شفافیت به اساس روش‌های توافق شده میان دو طرف

۳ – توضیح و تشریح پیچیده‌گی‌های روند صلح افغانستان و گفتگو از دید حکومت که به گفته‌ی صالح تا کنون از تعهدش برای مذاکره و دستیابی به راه حل صلح آمیز بیرون نشده است.

صالح افزوده” توضیح و ارایه معلومات راجع به استراتیژی طالبان که در وضعیت کنونی حیثیت آله را دارند و حامی طالبان که حیثیت مغز را دارند و دستگاه برنامه‌ریزی را مدیریت می‌نمایند. گسترده‌گی عملیات جاری نظامی از جانب هراس‌افگنان نشان میدهد که یک دستگاه منظم نظامی دست به کار است و هماهنگی را بدوش دارد.”

۴ – تاکید بر راهکار اصولی و قانونمند جمهوری اسلامی افغانستان در دفاع از خاک و حاکمیت دولتی

۵ – در این سفر اتحاو د اتفاق دولت و ملت افغانستان تمثیل شده است.

صالح در این باره گفته است که: “تمثیل اتحاد و اتفاق دولت و ملت افغانستان. مردم افغانستان خواستار نظام اند. خواستار استحکام دولت اند. هر گوشه‌ای که زیر فشار قرار میگرد از کابل خواهان کمک و اعزام اردو می‌گردد. ارتش و قطعات منظم بدیل ندارند. “

۶ – توضیح نقش منطقه در افغانستان پس از خروج سربازان خارجی

صالح در این باره گفته:” گفتمان اقتصاد محور در ارتباط به افغانستان در منطقه شکل گرفت است. کشورهای منطقه (به جز یک)همه خواستار تحکیم روابط و مناسبات در حرف و عمل با جمهوری اسلامی افغانستان استند.”

۷ – ما به تصمیم امریکا مبنی بر خروج کامل نیروهای‌اش از افغانستان حرمت میگذاریم.

۸ – رهبران هر دو حزب مقتدر امریکا از هیات افغانستان استقبال کردند و بر ادامه حمایت خویش تاکید نمودند.

۹ – بایدن در یک “فضای نهایت صمیمی و محترمانه گفت که ملت افغانستان باید بداند که من در قصر سفید دوست آنها استم. روایت فرار از تعهدات ما بی‌بنیاد و غلط است.”

صالح به نقل از بایدن گفته است که “امریکا به کمک‌های امنیتی دفاعی – اقتصادی – بشر دوستانه و دپلوماتیک خود به افغانستان ادامه میدهد.”

آقای صالح افزوده:”در حاشیه این سفر دیدار مفصل با گروهی از دوستان افغانستان داشتیم که شامل سفرای قبلی – نظامیان قبلی – مامورین بخش توسعه و اقتصاد – نظریه پردازنی که اکنون خارج حکومت ولی زمانی در رده بلند رهبری کار میکردند داشتیم.”

وی همچنان گفته است همانطوری که حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان به اتمام رسیده است، نیاز به همسویی استراتژی‌های در زمینه هدایت و مدیریت فصل جدید در روابط با امریکا می‌باشد.

رویداد های اخیر

Deputy PM Baradar urges world to expand economic ties with IEA instead of sanctions

Published

on

Mullah Abdul Ghani Baradar, the Deputy Prime Minister for Economic Affairs, has urged the countries in the region and around the world to soften and expand their economic relations with the Islamic Emirate instead of imposing sanctions and undue pressure.

In a statement issued by the deputy PMs office, Baradar made these remarks on Saturday during a speech at the inauguration ceremony of a commercial market in Balkh province.

Baradar added that a prosperous and strong Afghanistan is not to the detriment of other countries in the region; rather, it contributes to the welfare and strengthening of other nations.

He said: “The Islamic Emirate believes in comprehensive economic and political authenticity in the field of regional and international cooperation, provided that there is mutual respect for major values and fundamental principles.”

He stated that IEA’s engagement with the private sector in large-scale and long-term projects—based on public-private partnerships or other types of contracts—conveys a clear message that the environment for domestic and foreign investment in Afghanistan is favorable, and that anyone can take advantage of this opportunity.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان دیپلومات افغانستان را به دلیل حمله مرگبار در وزیرستان شمالی احضار کرد

Published

on

پاکستان روز جمعه معاون سفیر افغانستان در اسلام آباد را احضار کرد تا «اعتراض شدید» خود را در مورد حمله مرگبار به یک مرکز نظامی در منطقه وزیرستان شمالی که منجر به کشته شدن چهار سرباز پاکستانی شد، ابراز کند.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله توسط یکی از شاخه‌های تحریک طالبان پاکستان  انجام شده است.

در این بیانیه آمده است که پاکستان «نگرانی شدید خود را در مورد حمایت و تسهیلات مداوم» امارت اسلامی به تی‌تی‌پی ابراز کرد و خواستار «تحقیقات کامل و اقدام قاطع علیه عاملان و تسهیل‌کنندگان حملات تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان» شد.

وزارت امور خارجه پاکستان از امارت اسلامی خواست «اقدامات فوری، مشخص و قابل تأییدی علیه همه گروه‌های تروریستی، از جمله رهبری آنها، که از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، انجام دهد و استفاده مداوم از خاک افغانستان برای تروریزم علیه پاکستان را متوقف کند.»

طبق این بیانیه، به امارت اسلامی «به طور قطعی اطلاع داده شده است که پاکستان حق دفاع از حاکمیت و محافظت از شهروندان خود را برای خود محفوظ می‌دارد و تمام اقدامات لازم را برای پاسخ به تروریزم ناشی از خاک افغانستان انجام خواهد داد.»

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات در این کشور از خاک افغانستان سازماندهی می‌شود، اتهامی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید رئیس‌جمهور ازبیکستان بر تسهیل مشارکت افغانستان در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، بر اهمیت نقش افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرده و گفته است که این کشور همچنان یکی از حوزه‌های کلیدی تعامل بین شرکای منطقه‌ای است.

میرضیایف روز جمعه در سخنرانی خود در اولین اجلاس «آسیای مرکزی جمع جاپان» گفت که کشورهای اشتراک کننده در این نشست، آرزوی مشترکی برای افغانستانی صلح‌آمیز، باثبات و متمایل به توسعه معنادار دارند.

رئیس جمهور ازبیکستان از حمایت دیرینه و مداوم جاپان از افغانستان قدردانی کرد و خاطرنشان نمود که توکیو سال‌هاست در میان اهداکنندگان بزرگ برای افغانستان قرار داشته است.

او ابراز اطمینان کرد که تلاش‌های هماهنگ  کشورهای منطقه و جاپان به بهبود استندردهای زندگی در افغانستان، پیشبرد توسعه اجتماعی-اقتصادی و زیربنایی و تسهیل مشارکت فعال این کشور در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای کمک خواهد کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!